Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Milenijum Sped d.o.o. Derventa - Usporen pantheon
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Pozdrav,
Milenijum Sped d.o.o. mi je prijavio da im fakturisanje robe iz pantheona radi veoma sporo u odnosu na stariju verziju koja je bila prije update-a na 55.50.00. Ne znam sta bi moglo biti uzrok? Da li je jos neko imao slicnih problema? Isprobao sam kod klijenta rad na dvije lokacije i Brod i Derventa te se prilikom unosa artikala program ponasa znatno sporije nego prije upgrade-a. U Brodu smo ponovili Upgrade na istu verziju 555000 ali sve je ostalo bez promjene u brzini. Kakve su sugestije?
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Pozdrav,
Pantheon je usporio sam 49XX buildovima, jer se radilo na refaktoringu. Posebno kritična je bila POS kasa. Sa buildom 55.50.00 samo ubrzali POS, ali dokumenti nisu posebno brži. U vremenu koje dolazi će biti rađeno još na tome.
Mislim da je osnovna razlika u hardveru koji koriste korisnici. Obzirom da se mnogo toga prebacuje na stranu baze podataka (stored procedure i sl), obično brži server znaći brži Pantheon. Mi imamo neke virtualke koje su x64 koje koristiomo za testiranje, na njima se skoro i ne osjeti da je išta usporilo, dok recimo kod mene lokalno gdje imam samo 1GB RAM-a i 2Ghz procesora unos 3-4 pozicije traje gotovo 2 minuta, ruku na srce imam uvijek upaljene 2 instance, outlook, skype i sl...
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Milenijum Sped d.o.o. Derventa - Usporen pantheon
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,405 seconds.