Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Ispis broja fiskalnog racuna
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Aleme,
imam problem na 2 mjesta a ticu se ispisa br. fiskalnog racuna na fakturi. Obe kase su digitove, a problem je sto se brojevi ne slazu. Nekada na par razlicitih faktura stoji isti br. fiskalnog, nekada se mijenja redom, ali izgubio se tok tako da se sada nikako ne slazu. Oba korisnika koriste vise vrsta dokumenata (ako to ima veze, 300, 301, 360).
Vjerovatno ima neka caka pa mi javi kako da to najlakse rijesim.
LP
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Oke, nema na cemu.
Zamolicu te da ovaj ticket zatvoris i novo pitanje za drugi printer postavis na novom ticketu, da ne pravimo ovdje konfuziju!
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Problem je u tome da koristis neku stariju skript od Digita, gdje im nije bila popravljena kolona - lose definisana F_RBR na koju smo im mi ukazali i mogla je primiti samo 15 karaktera - numeric, i onda je niz brojeva veci od 15, upisvala na eksopent - e kao u tvom slucaju, javi se Borislavu iz Digita, da ti da skriptu koju je on popravio za ovaj problem sa kolonom F_RBR.
Za Pantheon kad uzima broj referentno polje je F_RBR, zato smo i izmijenili logiku slanja brojeva iz PA u tabele digita, prije se slao u srednjem dijelu uvijek isti broj, tipa 300 - id blagajne, i onda Pantheon zbog toga znalo se da uzme isti redni broj fiskalnog racuna od nekog fiskalnog racuna koji je prije otprintan, jer je PA uzimao informaciju o fiskalnom broju, na osnovu podatka u F_RBR i ID_Blagajne, i onda se moglo desiti da ne bude unique broj u F_RBR, zato je ovo popravljeno nakon builda 46.01, a ovo sa F_RBR je kod tebe problem sa digitovom skriptom.
Pogledaj medju stare mailove moguce da sam je i ja slao, ili vam je Borislav slao.
Znaci problem je ovo kao na slici sto sam prikazao, i onda on ne dodjeljuje redom ni kako treba brojeve s fiskalnog printera u tabele, koje su lose definisane.
|
|
|
|
|
|
|
Je li isti ID Blagajne na svim dokumentima za izdavanje VP , tipa 3000 ? Upisuje se u F_LOG_RACUN , polje Fisk_broj, ako je tamo upisan oke, trebo bi se povlaciti i u PA, ako ga tamo nema, onda je neki problem s printerom..
Lp Isprazni digitove tabele, mozes to uraditi i ponovnim pokretanjem skripte za kreiranje tabela za VP, i provjeri je li na svim dokumentima postavljen isti ID Blagajne, u polju ID Blagajne, kao sto je settings.ini.
|
|
|
|
|
|
|
Da, kako sam i reko, pokreni ponovo SQL skript za kreiranje digitovih tabela za VP, provjeri da li koristis skript za MP ili VP, jer nisu isti.
Tabela je tHE_move , polje acFiskPrintNo i za reklamirani acFiskPrintNoS.
Redni broj vraca FP, u auto odgovoru u digitovim tabelama, odakle ga Pantheon preuzima i upisuje u tHE_move u odgovarajuca polja iznad navedena.
Rekreiraj digit tabele za VP, pa vidi kakva je situacija i postavi isti ID Blagajne koji je u settings.ini za ostale VD.
|
|
|
|
|
|
|
U prilogu je screenshot iz tabele F_LOG_RACUN. Zadnji odstampan racun pokazuje BG:2471 na fakturi, a na slipu od stampaca izbacuje BG:2482. To znaci da printer ispise 2482, a u tabelu upise 2471!!! U tabeli the_move na vise mjesta izbacuje isti broj, tamo je tek haos. Posaljem ti RDS pa da pogledas.
|
|
|
|
|
|
|
Uradio ali nista, opet isto. Cak sam i rucno upisao novi ispravan broj na zadnji stampani racun ocekujuci da sledeci nastavi dalje, ali nista. U kojoj se digit tabeli pise broj fiskalnog, tj. odakle the_move povlaci taj broj?
|
|
|
|
|
|
|
Rijesio sam, dobio sam novu skriptu. Hvala Sad imam upit za mikroelektronikin hybrid. Kako on upisuje i gdje br. fiskalnog racuna. Imam jednu instalaciju gdje FLINK ne upisuje uopste u the_move. Flink je na jednom racunaru, a baza na drugom
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Praznio sam tabele ali nije pomoglo. Jedino da ponovo pokrenem SQL skriptu za VP. Daj mi mozda parametar tj. iz kojeg tabele i polja se izvlaci ovaj parametar za ispis [qReportIzpisD.¨acFiskPrintNo¨]
eventualno da prepravim ispravan redni broj direktno u toj tabeli.
Ili da idem na totalno brisanje digit tabela i ponovno kreiranje.
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
Rank: Member
You have been a member since:: 18/12/2010(UTC) Objave: 2
|
Molim vas da mi objasnite kako da podesim da mi na VP racunu ispisuje broj fiskalnog racuna i nacin placanja. Korisitm mikroelektronika hybrid fiskalni printer. Probao sam da na ispisu dokumneta dodam polje [qReportIzpisD."acFiskPrintNo"] ali ne radi. Mozete li mi reci koja je formula i za nacin placanja. Edited by user 18 December 2010 16:30:30(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Ispis broja fiskalnog racuna
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,670 seconds.