Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
Zdravo,
rad bi videl uro nastanka dokumenta, računa, predračuna ipd. Kje se to vidi oz. kako nastavim, da bi to videl v PA in ne na izpisu. Hvala.
lp
|
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 334 
|
Mislim, da se to skozi Pantheon ne da videti. Jaz uporabim za tak namen SQL urejevalnik. ("Nastavitve/Program/SQL urejevalnik") Poznati pa morate imena tabel iz katere lahko izvlečete datum vstavljanja pozicije dokumenta oziroma pozicije identa na dokumentu.
Primer za račun:
SELECT adTimeIns FROM tHE_Move WHERE acKey = '1030000000010'
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 126
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
ali pa SELECT adTimeIns FROM tHE_Order WHERE acKey = '1000300000010'
potrebno je paziti, da je ključ formatiran 2-4-7
Jasno se zadeva da narediti v Ares-u tudi tako, da je integrirana v obrazec & prikazuje lastnosti za tekoč dokument. Mogoče v dodatnem zavihku? Je kak heroj tule ki bi zadeve napisal & uploadal tak postopek v public domain?
|
|
|
|
|
|
|
Jutro,
hej, hvala za nasvete ampak jaz tega niti slučajno ne razumem, niti kaj pišeta niti kam naj to vtaknem. :)) Ali se ne da to preprosto prikazati v maski dokumenta, tako kot datum? Jaz ne smatram prikaza ure kot neko napredno lastnost ERPja ampak bolj osnovni detajl, ki ni nujen je pa zelo dobrodošel. A tega DL ni sposoben urediti?
lp ELvis |
|
|
|
|
|
|
|
ANDREJM1 piše: Jasno se zadeva da narediti v Ares-u tudi tako, da je integrirana v obrazec & prikazuje lastnosti za tekoč dokument. Mogoče v dodatnem zavihku? Je kak heroj tule ki bi zadeve napisal & uploadal tak postopek v public domain?
Z vsem spoštovanjem, ampak PA ni brezplačni program, ki bi vam ga ljudje kar malo nadgrajevali... Kdo bo pa zagotavljal delovanje? Mi za ta ERP plačujemo vam in pošteno bi bilo, da se program izboljša vsaj do osnovne uporabnosti. Ne morem verjet, da se zatika pri prikazu ure in da se vam to zdi normalno... |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 82
Prejete zahvale: 2 krat v 1 objavah
|
elvis piše:Jutro,
hej, hvala za nasvete ampak jaz tega niti slučajno ne razumem, niti kaj pišeta niti kam naj to vtaknem. :)) Ali se ne da to preprosto prikazati v maski dokumenta, tako kot datum? Jaz ne smatram prikaza ure kot neko napredno lastnost ERPja ampak bolj osnovni detajl, ki ni nujen je pa zelo dobrodošel. A tega DL ni sposoben urediti?
lp ELvis torej, odprete PA, greste v Nastavitve-Program-SQL urejevalnik in vpišete kar so vam svetovali, s tem da vneste številko dokumenta, za katerega želite preveriti datum
|
|
|
|
|
|
|
:) Dober dan, Pa saj nisem vpisal vprašanja v oddelek vicev in šal :))) Naša računovodkinja in tajnica zna marsikaj, ampak nebi rad, da se nauči še roundhouse udarec našega sodelavca (zadnji v seznamu) in mi ga prisoli, če ji predlagam kaj tako neumestnega. Spoštovani DL, obljubili ste resen pristop! Še v verziji 5.0 je bilo na dokumentu možno pogledati uro nastanka dokumenta. Prosim za odgovor ali boste to pomanjkljivost odpravili in kdaj predvidoma. Hvala. |
|
|
|
|
|
|
|
jaz se res ne spomnim da bi to obstajalo v 5.0, kar pomeni, da ste verjento imeli kakšen dodaten uporabniški postopek
|
|
|
|
|
|
|
Ne verjamem, da bi imeli še to. Kliknil si na datum Dobavnice (ali Računa) in si šel s kurzorjem desno, kjer se je skrivala ura. |
|
|
|
|
|
|
|
to pa je drugo, samo to ni datum nastanka dokumenta, datum nastanka se zapiše popolnoma v drugo polje v bazi, datum dobavnice ali računa je lahko uporabnik tudi naknadno spremenil, datum kreiranja pa ostane zmeraj prvi datum, ko je dokument bil dejansko shranjen prvič v bazo. Datum računa ali dobavnice pa se v Pantheonu 5.5 zapisujejo brez dejanske ure Uredil uporabnik 21 December 2010 14:46:48(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 51
|
sploh pa select stavka nista previlna saj ne upoštevata razširjenega formata datuma. pa spet se pojavi vprašanja za kakšno bazo gre SQL oz. ORACLE, je pa res, da bi lahko pod zavihek odgovorne osebe dali datum + uro kreiranja dokumenta ter zadnji datum + uro spremembe dokumenta, da bo lahko še navaden uporabnik prišel do tega podatka.
|
|
|
|
|
|
|
primer select SELECT adTimeIns FROM tHE_Order WHERE acKey = '1000300000010' izpiše čisto vredu: 2010-12-06 07:25:33.600 tako da ne vem kaj si mislil z razširjenim formatom datuma Glede tega zavihka pa se popolnoma strinjam Uredil uporabnik 21 December 2010 15:50:24(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
|
Ding-dong. Je morda prikaz ure nastanka dokumenta v planu? To res ni urgentna zadeva, verjetno pa zelo aktualna za vse, ki se soočamo s hitrim dogajanjem (dnevne spremembe cen, hkratna naročila, spletna prodaja...) in ker je podatek znan me zanima, če se nam razritje njega sploh obeta. |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 403
|
Zdravo,
na parih delih programa sem na hitro preveril, ali bi se to dalo narediti. Nekje so podatki že pripravljeni, drugje bo treba nekaj sprememb. Če se bomo tega lotili, bomo to enotno naredili po celem programu. Predlog je smiselen. Ne morem pa se sam odločiti za izvedbo, ampak se moram posvetovati s sodelavci. Javim.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.