Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
ratko
#1 Objavljeno : 28 October 2024 15:43:56(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 93

Zbog nove fiskalizacije u R.Sprskoj prinuđen sam da prelazim na POSX, a to naravno znači rješavanje mnogih problema, nadam se da će neko ovdje imati rješenje za probleme i greške...

Naime, kada u POSX-u idem na opciju ZAKLJUČI BLAGAJNU i u novom prozoru idem na dugme NAPRAVI ZAKLJUČAK on me pita da li stvarno to želim i kada potvrdim da želim iskoči mi poruka da je uspješno zaključeno i prebaci me na listu zaključaka/blagajničkih primitaka, ali na toj listi nema novi zaključak i kada se vratim na opciju zaključak blagajne meni i dalje stoji lista istih računa koji nisu zaključeni, probao sam više build-ova, a i poslednji, ali sve je isto, ne iskače nikakva greška, ali i ne zaključi račune, zašto se to dešava?
Isto tako kada idem na izvještaje, bilo šta da izaberem iskače mi poruka na nema zapisa i ako imam stare zaključke!

Takođe primjetio sam propust u buildu 10.0.38.30, a vjerovatno nije ispravljeno ni u sledećim, prilikom ispisa deklaracija kada idem na opciju "jedna deklaracija za jednu poziciju" u slučaju da pozicije imaju količinu 0 iskače mi greška da nema nijednog zapisa i onda u polje količina moram da upišem 1 i tada radi, a ako pozicije imaju neku količinu onda normalno štampa jednu deklaraciju za jednu poziciju kako je i prije radilo!

Polje količina ne bi trebalo da ima bilo kakvu ulogu ako se označi da štampa jednu deklaraciju za jednu poziciju! Da li je dovoljno da se vama prijavi ovaj propust ili treba još nekome? Po meni ovo ne treba da radi na ovaj način!

Dok sam čitao uputstva za prelazak na POSX primjetio sam da piše da ako se doda samo jedan fiskalni printer, jedan template, onda je moguće da se paralelno koriste hermes pos (RT) i POSX, dok se testira, ali ja ne vidim način kako da to radim, a i ne piše ništa više o tome...da li neko zna kako je moguće paralelno koristiti POSX i stari POS RT?

Da li je moguće da funkcija F7 - plaćanje u POSX-u radi kao u RT-U? Mani lično se ne sviđa iskačući prozor! Takođe, ako je podrazumjevano plaćanje GOTOVINA, a neko plaća karticom, da li radnik u polje za gotovinu, u kojem je već upisan iznos računa, mora da upiše 0, a zatim iznos računa u polje KARTICA? Ako je tako to je po meni puno nepotrebnih koraka i nije dobro za maloprodaju mješovite robe gdje ljudi čekaju u redu! Da li postoji neki način da se brzo prebacuje cijeli iznos sa gotovine na kartice i obratno?

Hvala.

Uredil uporabnik 28 October 2024 15:48:22(UTC)  | Razlog: Ni naveden

ratko
#2 Objavljeno : 28 October 2024 23:42:27(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 93

Sada sam primjetio još jedan veliki problem, poslije restarta MS SQL baze, a vjerujem da će isto biti i ako restartujem server sa bazom, nije moguće ni da se prijavi u pantheon, a greška je:
cannot perform this operation on a closed dataset

Ovaj problem riješim tako što ponovim upgrade (ne označim da uradi upgrade bez obzira na verziju), upozori me da sam to već uradio, ali ipak uradi nešto i to traje i poslije toga ponovo mogu da se prijavim, ali ako ponovo restartujem bazu ponovo imam isti problem!

Zašto se ovo dešava i kako da riješim ovaj problem?
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,406 sekunde.