Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
HD_prijavil
#1 Objavljeno : 10 February 2011 09:58:00(UTC)
HD_prijavil

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 20/07/2012(UTC)
Objave: 0

Zdravo ; Prosim za podporo pri obračunu davčne am. Vem naslednje: nastavitev v AK, kreiraj začetno stanje za davč. am., am. skupine za davč. am. . Do sem sem naredila, potem pa sem izbrisala zadnji redni obračun am. in pri tem so se izbrisala tudi začetna stanja za davč. am.. Zdaj imam kreiranje začetnega stana na čarovniku blokirano, ne momre ponovno kreirati zač. stanje. Delam na testni bazi.
Druga vprašanja: Ali davč. am lahko delamo SAMO hkrati z redno (poslovno) am. Stranka je namreč naredila redno am. za celotno leto 2010, zdaj bi pa še davčno. Imate kakšen predlog? LP Mirjana
HD_odgovoril
#2 Objavljeno : 10 February 2011 09:58:00(UTC)
HD_odgovoril

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 20/07/2012(UTC)
Objave: 0

Kar se tiče drugega dela vprašanja. Davčna amortizacija se vrši skupaj z obračunom poslovne amortizacije. Po potrditvi obračuna se podatek o obračunani amortizaciji za poslovne namene vpiše v zavihek Stanje, podatek o obraunani amortizaciji za davčne namene pa v zevihek Davčna amortizacija. Predlagam, da si prebere tudi navodila v zvezi s tem. Davčno amortizacijo ne morete obračunavati enkrat letno, če obračunavate poslovno AM mesečno, ker se vsporedno z poslovno AM obračunava tudi davčna AM.
Ko enkrat vneset ezačetno stanje za davčno amortizacijo tega ne morete več spreminjati. zato je potrebno dobro premisliti pred prvim vnosom.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,793 sekunde.