Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
DDV
»
DDV po 16.3.2011
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 149
|
Pozdravljeni,
nekaj mi ta ddv ne deluje tako kot bi moralo. Imam račun, ki je izdan 28.3, prejet 30.3., valuta 27.4., plačan 3.5. in ko obračunam ddv mi ga zajame in v marčevski in aprilski ddv. Zakaj 2x? Prej bi rekel, da ne sme biti v marčevskem, ker še ni bil plačan in je lahko komaj v majskem. Statusi na dokumentu so Neplačan 30.3., vnos po ddv obdobju 31.3., plačan 3.5.. Naj še povem, da smo prvo obračunali ddv za marec, potem za april, potem sem pa še testno naredil za maj.
Nasvet? |
|
|
|
|
|
|
|
Ko berem navodila, piše pri navodilih, da bi moralo v aprilu narediti storno davka. To bi se moralo tudi videt na statusih. Pa ga ne. |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 176
|
Pozdravljeni!
Vaš račun ima naslednje datume: Izdaja:28.3. Prejet 30.3. DDV 30.3. valuta 27.4. pačilo 3.5.
V obračun v marec gre po davčnem obdobju. Ker ima račun valuto med aprilskim in majskim pobotom in ker je bi plačan 3.5.2011 se pravi pred datumom pobota ga vidimo samo v knjigi KPR za marec. In tako je prav.
Klavdija
|
|
|
|
|
|
|
Daniel piše: ko obračunam ddv mi ga zajame in v marčevski in aprilski ddv. Zakaj 2x? |
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 84
Zahvale: 1 krat
|
Tudi jaz opažam podobno delovanje, vendar pojdimo po vrsti. 1. Zakaj se pojavlja status Neplačan z dnem prejema Računa = datum DDV ? 2. tako kot Daniel, če sledimo navodilom bi morali dobiti pri obračunu za marec v KPR odbitek davka, drugi obračun aprila s stornom odbitka in tretji obračun za maj ko smo zaradi plačila spet upravičeni do končnega odbitka davka za ta račun. Ali se kje motimo? 3. opazil sem tudi da se mi ti računi pojavljajo v obračunu Neuveljavljen davek v tekočem obdobju, četudi so upoštevani pri odbitku DDV. Tudi poročilo povečan davek iz preteklih obdobij ne kaže računov kateri so bili v predhodnem obdobju neupoštevani, v tekočem pa bi morali biti.
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni!
Glede tega da se vam pojavljao računi tudi v evidencah, je verjetno vzrok ta, da niste najprej pognali obračuna DDV. Če hičete, da so evidence pravilne je potrebno najprej pognati obračun in še le nato izpisati evidence. Predlagam vam tudi da si preberete navodila na naši spletni strani.
|
|
|
|
|
|
|
Zadnje čase ogromno berem navodila in bolj malo deluje, kar piše v navodilih. Glede na to, da nisem novinc, vem kako stvari potekajo oz. bi naj potekale. Milo rečeno, sem razočaran nad delovanjem Pantheona.
Ni pa mi jasno, kako bi bilo možno, da ne bi pognal obračuna npr. za april in seveda s tem, dokumenti ne bi dobili statusa v aprilu, vrgel pa bi ga vseeno v evidence (poleg tega, da je že v marcu). Mi lahko to pojasnite?
V glavnem, lahko vam povem, da sem prebral navodila in da sem delal po navodilih (torej sem pognal obračune in za marec in za april pa še za maj-seveda v tem vrstnem redu, tako kot piše v navodilih) in še vedno ne deluje tako kot bi moralo.
Daniel |
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni!
Katero verzijio builda imate? Če vam obračuna naredi pravilno, potem imate zagotovo nekaj narobe narejeno? Takole preko foruma bomo zadevo težko rešili, ker ne vidim dejansko kaj se je z dokumentom dogajalo.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 31/05/2011(UTC) Objave: 49
|
Tudi meni fakture obračuna v marčevskem obračunu in potem še v aprilskem, ne naredi storno davka in skrtaka vse je narobe! Po pravkaršnji nadgradnji mi še vedno javlja napako, da račun ni poknjižen, v evidenco neplačanih mi uvrsti tudi fakture, ki smo jih plačali gotovinsko.
Kako naj danes oddam DDV, ko pa nič ni prav?! Razočaranje na celi črti. Ali se lahko preko telefonske pomoči obrnemo na koga?! Kako naj označimo fakture, ki jih en proiajvljamo v pobot zato ker imamo zavarovane s hipoteko?
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni! Glede na to, da imate kar velike težave z DDV in v kolikor se vam zdi, da ni vse tako kot mora biti, potem vam predlagam da poroblem prijavite na naš Helpdesk ali pa na podpora@datalab.si. V kolikor se bo izkazalo, da je napaka na strani Datalaba potem pomoč ne bo plačljiva drugače ja. Ja pa danes na ftp-ju tudi nov build 555206 v katerem so še nekateri popravki DDV-ja. P.s.: kar se tiče računov, ki so zavarovni in jih ne dajete v pobot, v naših navodilih na spletni strani lepo piše kako se jim doda status. Klavdija
|
|
|
|
|
|
|
Novi patch meni ni popravil zadeve. Bom dal na help desk.
Lp
Daniel |
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 31/05/2011(UTC) Objave: 49
|
Živjo!
Ja v navodilih sem videla, da moramo spremeniti status. Glede na to, da imam od dobavitelja cca. 1200 faktur mesečno me zanima ali je kje pri subjektih možen vnos zavarovanja, da potem teh faktur dotičnega dobavitelja ne da pod pobot in jim takoj ob vnosu fakture v KPF doda status zavarovan? Ker je vsakega posebej kar veliko za popravljati pa še na različnih VD jih imamo.
Hvala za pomoč, Mojca
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni!
Žal to ne gre drugače, kot z ročnim vnosom teh statusov.
Klavdija
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago