Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Kalkulacija prevzema zbirne fakture
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 08/09/2009(UTC) Objave: 33
|
Pozdravljeni.
Imamo build 55.5.2.5. Najprej vnesemo dobavnico na interni prevzem. Potem ta interni prevzem dodamo na zbirno fakturo. Po navodilih potem vnesem v kalkulacijo nabave transpotne stroške in kliknem potrdi kalkulacijo zbrine fakture in z njo povezanih dobavnic. Potem vnesem še pozicijo za transport na zbirni prevzem. Poknjiži mi zbirni prevzem ok, ampak na dobavnico oziroma na interni prevzem mi pa ne vpiše oziroma poveča artiklov za te stroške. Je to mogoče napaka ali jaz kaj narobe delam?
LP
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 16/11/2010(UTC) Objave: 112
Prejete zahvale: 5 krat v 5 objavah
|
Pozdravljeni, če želite povečati nabavno vrednost izdelkov na povezanih internih dokumentov, potem morate vnesti stroške v zavihku kalkulacija nabave (na zbirni fakturi) in jih s potrditvijo preneste (razporedite) na interne dokumente. Na pozicije zbirne fakture torej ne dodajate svoje pozicije za transport, ampak naredite za to vrednost stroškovni račun (npr 120), ga povežete z zbirno fakturo, izberete potrdi kalkulacijo in vrednost se ustrezno prenese na interne dokumente. Prilagam še link do navodil za povezovanje stroškovnih računov s prevzemi. https://usersite.datalab.../Default.aspx?tocid=5511Lp
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 6
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Pozdravljeni, Zeus Vaš opisan postopek je pravilen in v zadnjem patchu - 55.5.2.6. deluje (stroške pravilno razporedi po pozicijah dobavnic/pravzemnic- cena za vrednotenje posameznih artiklov se poveča) in jih skladno z nastavitvami tudi pravilno poknjiži. Mogoče stvar ni pravilno delovala v prejšnjem patchu...
Lp
|
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 08/09/2009(UTC) Objave: 33
|
Hvala, smo opazili da sedaj deluje.
Lp