Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Poštovani,
Potrebna nam je usklada konta unutar registra OS s financijskim Ne štimaju mi osnovna sredstva unutar registra po kontima s financijskim knjigovodstvom. Mislim da je zbog promjene konta u registru od 01.01.2020. pri obračunu amortizacije. Kako ovo ispraviti - program mi ne dozvoljava. Npr inventurni broj 00045 je u financijskom na kontu 02305, a u registru mi vuče na 02300.
Lp
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Konto nabave na tabu Stanje povlači se iz polja Konto nabave na tabu Računovodstvo. Možda ste u međuvremenu konto mijenjali ručno ili na amortizacijskim grupama, pa ponovo povukli amort.grupu na inventarni broj i program je automatikom promijenio i konto nabave. Provjerite koje konto se nalazi uz amortizacijsku grupu (u Šifrantu amortizacijskih grupa), koja je odabrana na ovom OS. Možete ovo promijeniti i ponovo povući amort.grupu na OS, ali promjena će biti vidljiva tek nakon slijedećeg obračuna amortizacije.
Uvijek treba voditi računa da li se promjena odnosi samo na jedan inventarni broj ili sve koji imaju ovu amort.grupu. Unatrag se promjene ne mogu raditi jer su obračuni već kreirani i neće utjecati na ispise, osim ako ne pobrišete knjiženja amortizacija i ponovo knjižiote nakon izmjena konta.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.