Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»
Izpis BN02 za prispevke zasebnika
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 26/07/2010(UTC) Objave: 7
|
Pozdravljeni,
po zadnji nadgradnji (05.07.2011), mi pri obračunu prispevkov za zasebnika ne kreira več vseh plačilnih nalogov, temveč samo nalog za zdravstveno zavarovanje. V čemu je problem? Nastavitve so ostale nespremenjene.
Lep pozdrav, Živa
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 25/03/2011(UTC) Objave: 21
|
Pozdravljeni, 1.v Nastavitve | Subjekti poiščite občino (panel Občina), kamor nakazujete prispevke. Preverite obdobje, če je res ustrezno obdobju na VD za obračun prispevkov (obdobje pri občini mora biti manjše ali enako). Preverite, če so navedeni vsi prispevki in vrednosti. 2. Šifrant prispevkov - preverite, če imate v šifrantu vse prispevke, napolnjen mora tudi biti stolpec Osnova iz (v večini primerov B-bruto) 3. Preverite nastavitve na VD za Plačilni promet, VD, kjer obračunavate Obračun prispevkov, VZ za obrač.prispevkov ter na teh VZ preverite VD. Lp,
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 13
|
Jaz imam tudi takšne težave. Pregledla sem že vse nastavitve vendar mi še vseeno ne deluje. Ne razumem kako bi se lahko nastavitve z nadgradnjo tako spremenile da to več ne deluje (v zadnjih dveh verzijah).
|
|
|
|
|
Preverite. če imate v Personalni mapi | Računi označeno polje Naćin izplačila.
|
|
|
|
|
Vse je v redu nič ne štima. Vse nastavitve so tako, kot morajo biti, BN02 pa še vedno ne kreira. Mogoče še kakšen nasvet? hvala in lp
|
|
|
|
|
Na vrsti zaslužka, ki je namenjen za obračun prispevkov (npr. SPD) preverite polje Se ne izplačuje.
|
|
|
|
Pridružen(a): 11/02/2010(UTC) Objave: 10
|
Tudi pri meni zadeva ne funkcionira, porabil dve uri, pa še vedno ne najdem napake? Mora da sam glup!
LP
|
|
|
|
|
Pri delavcu v Personalni mapi, panel Računi - Način izplačila npr. T-transakcijski račun VZ SPD - faza A, VD s prispevki, preklopnik Se ne izplačuje - ni obkljukan VZ SPV - faza H (odbitek), vnesete Račun prejemnika, preklopnik Se ne izplačuje - obkljukano Seveda morajo biti tudi ostale nastavitve urejene. Če boste karkoli popravljali na omenjenih VZ, jih pri obračunu zbrišite in ponovno vnesite, ponovno naredite obračun. Ker ne vidim vaših podatkov in nastavitev, vam težko svetujem in pomagam kako drugače.
|
|
|
|
|
Cenim vaše napore, vendar je do nadgradnje kreiranje virmanov funkcioniralo. Tudi ko sledim vašim navodilom se mi zdijo nastavitve ok. To se mi dogaja v vseh petih bazah, kjer so zavezanci sp-ji., vedno mi kreira samo prvi virman, npr. za ZPIZ, ostalih pa noče. Kakšna boljša ideja??
Hvala in lp
|
|
|
|
|
Sedaj kreiranje deluje, če pretvornik VD Se ne izplačuje ni obkljukan, vendar sedaj kreira tudi virman izplačila za sp-ja. Pobrišemo, če pozabimo, imamo problem. Vsa leta je bil pretvornik Se ne izplačuje obkljukan. No ja, vsaj deluje.
Lp
|
|
|
|
|
FUNKCIONIRA!!! Najlepša hvala za uporaben nasvet. Ali še komu program po izpeljani nadgradnji "šteka"? Jaz imam kar naprej probleme in me je strah vsakega novega builda. Lep pozdrav vsem sotrpinom :)
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»