Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
HD_prijavio
#1 Objavljeno : 27 October 2025 11:16:00(UTC)
HD_prijavio

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 14/08/2009(UTC)
Objave: 1

Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
Poštovani,

Baza je obveznik PDV-a po naplaćenom.
Kod knjiženja blagajne, obveza PDV-a mi ne ulazi u PDV obrazac nego ju moramo ručno unijeti pa me zanima da li možete pogledati šta sam krivo postavila.
Također, trebala bi otpisivati dobavljače i kupce a da mi ne ulazi u PDV, a on kako radi po naplaćenom mi automatski po zatvarnju računa ulazi u PDV obrazac.

Lijep pozdrav.
HD_odgovorio
#2 Objavljeno : 27 October 2025 11:16:00(UTC)
HD_odgovorio

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 14/08/2009(UTC)
Objave: 0

Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
Pozdrav,

1. Kod zatvaranja računa preko blagajne, potrebno je da temeljnica blagajne u postavkama vrste dokumenta bude označena da se ponaša nao izvod (označiti kvačicu "Knjiženje izvoda" na VD 440). Također treba provjeriti na koje konto se knjiže računi, ovdje ej bio primjer na kto.12001 - da li je konto dodano u Administratorskoj konzoli/Novac u konta kupaca/dobavljača.

2. Kod korisnika koji su po naplati glavno pravilo za prikaz tuzemnih računa u PDV knjigama je uplata/zatvaranje. Usklađivanje stanja na saldakontnim kontima sa podacima iz ranijih programa bi se u pravilu trebalo napraviti prije početka rada u Pantheonu, da se oni niti ne unesu kroz Početno stanje. Ovo možete otpisati na način da kačune knjižite na neki drugi konto, npr.2229 koji nije iskazan u Administratorskoj konzoli/Novac/Konta Kupaca i Dobavljača, pa se takvi računi neće prikazati u PDV knjigama, ni obračunu. Trebate vodioti računa o PDVu koji je knjižen po tim računima npr.kto.1408x da i to knjiženje otpišete ako nije trebalo biti knjiženo.

Lp,
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,080 sekunde.