Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»
Izpisi: Nepravilno delovanje PDF izvoza
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 21
Zahvale: 2 krat Prejete zahvale: 3 krat v 3 objavah
|
Sem uporabnik MAC-a in večino opravil delam v tem operacijskem sistemu. Ker sem opazil, da na ponudbah kreiranih v Pantheonu, ki jih dobim od naših partnerjev manjkajo določena polja in besedila sem naredil bolj podrobno analizo kreiranja PDF datoteka ter ugotovil, da PDF generator vgrajen v Pantheon ni najboljši ter bi predlagal izboljšavo le tega. Spodaj bom podal par screenshotov za lažjo primerjanje različnih OS-ov in generatorjev. Sami za kreiranje PDF datotek uporabljamo zastonjski program PDF creator, ki dela odlično in ustvarja kakovostne datoteke majhne velikosti (cca 80kB). Grafika je dobre ločljivosti, fonti so nespremenjeni. Na spodnji povezavi si lahko ogledate datoteku ustvarjeno s PDF creatorjem: Ponudba narejena s PDF creatorjemPonudbe narejene s Pantheon PDF generatorjem in izklopljenim embedd fonts so enako velike (cca 80kB) ampak se znotraj MAC-a nepravilno prikazujejo določena polja oz. sploh se ne prikažejo. V primeru, da vklopim opcijo "Embedd fonts" bo prikaz enak, velikost datoteke bo narasla na 1MB, kar je neprimerno za pošiljanje po e-pošti. Za lažji pregled sem napake označil z rdečimi puščicami: Ponudba narejena s Pantheon PDF generatorjem in odprta v MAC-uČe to isto ponudbo odpremo znotraj Windows OS-a z Adobe readerjem dobimo manjkajoča polja ampak je kakovost teh polj zelo slaba. Imam občutek, da jih program namesto kot fonte prikazuje kot grafiko nizke ločljivosti: Ponudba narejena s Pantheon PDF generatorjem in odprta v WindowsihIn še skupna slika vseh treh prikazov: Skupni prikazUpam, da bodo prikazane slike dovolj kakovostne in da bodo pomagale pri izboljšavi vgrajenega PDF generatorja. Če rabite lahko pošljem vse tri PDF datoteko za lažjo analizo in primerjavo. LP, Mario
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 07/09/2010(UTC) Objave: 143
|
Mario pozdravljeni, zahvaljujem se vam, da ste nas seznanili s težavo pri odpiranju izvoženih PDF-datotek iz PA na MAC-ih. Težave so v kupljeni komponenti , ki jo izdeluje FastReport, proizvajalec generatorja izpisov. Preverili bomo, ali je v novi verziji komponent napaka morda že odpravljena. Preizkusili smo tudi komponente za izvoz izpisov podjetja Pragnaan Software Group (http://www.rarefind.com/), ki pa se žal niso obnesle, ker je generator kreiral prevelike datoteke. Obenem vas obveščamo, da smo v patchu 555420 v administratorsko konzolo dodali nastavitev "Embedded fonts pri izvozu v PDF", ki omogoča spreminjanje te nastavitve pri izvozu v PDF, v releasu 555500 pa bomo v šifrant izpisov dodali nastavitev "Optimiziran izvoz v PDF", ki omogoča spreminjanje te nastavitve pri izvozu v PDF. Uredil uporabnik 09 December 2011 14:38:13(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve