|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Da li neko nekad testira pantheon prije izbacivanja novog build-a???
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 16/12/2009(UTC) Objave: 98
|
Ja pantheon koristim nekoliko godina, nemam neku veliku firmu (hvala Bogu da je mala jer koristim pantheon), imam jednu SE i jednu RT licencu za moj market, ali za ove 3 godine ja ne mogu da prestanem da se čudim kako ovaj pantheon radi, kako vaši programeri rade, kako sve ovo funkcioniše!!!
Pa ljudi moji zašto vi izbacujete nove build-ove???? Da li vi izbacujete nove build-ove da popravite stare greške i da ubacite nešto novo i korisno ili ubacujete da pokvarite sve ono što je do sada radilo normalno?
Ja ne koristim sve funkcije pantheon-a, ubacim novi build u nadi da ste popravili neki stari problem, ali u 99,9999% slučajeva pokajem se jer u tom starom build-u problemi koje sam imao nisu ništa u poređenju sa onima koje napravite u novom build-u!!!! I da stvar bude gora, to sve ostavite tako danima dok ne izbacite novi build tj. zakrpu i to samo u slučaju ako je situacija baš loša, ali i taj build sa zakrpom većinom donese nove probleme i tako u krug, samo se molim da ti novi problemi ne budu toliko veliki kako bi mogao nekako da radim!!
Sinoć sam uradio nadogradnju na novi build koji ste inače promovisali i putem e-maila (555500, ali ja sam sačekao 555510 jer sam znao da mora da bude problema), sve je prošlo normalno i bez grešaka, na kraju pokrenem i SE i RT, sve je izgledalo normalno pa sam ostavio tako, ali danas kada su radnici počeli da prodaju robu imali su šta da vide, osim kozmetičkih izmjena polja za plaćanje tj. premještanja sa dugmeta na prvo lice, ostalo je horor priča... Prvi račun poslije pokretanja RT-a izgleda normalno, sve radi bez problema, ali kada se pređe na novi račun poslije štampanja tog prvog računa, konstantno umjesto polja "šifra" ostaje selektovano polje "naziv" tako da oni za svaki novi unos artikla moraju da prebace na polje ŠIFRA, zatim, često se desi da umjesto jednog komada on sam unese dva komada i to tako da na listi piše da je unesen 1 komad, a za plaćanje je kao da su dva, kada se obriše taj artikl i dalje ostaje za plaćanje kao da još jedan postoji, ali ga nema i nije moguće da se obriše, jedini lijek je brisanje čitavog računa, a da li znate kako je to raditi kada na listi imate 20 ili više stavki i kada vam se ovo desi? Da li znate da se nekad ovo i ne primjeti i vi štampate račun za nešto što i nije na listi i što kupac nije ni kupio?
Onda, dešava se da izbacuje da je unesena količina 0, pa dešava se da nekad neće da doda novi artikl na listu...
U svakom slučaju radnici i ja sa njima smo danas poludili, a ko zna koliko je grešaka bilo, ko zna koliko toga je otišlo, a da nisu dodali na račun ili koliko toga smo naplatili, a da nismo ni prodali, a isto tako kupci su stajali i čekali u redu kao budale jer je sve išlo užasno sporo zbog svih ovih problema, dodaj, briši, dodaj, briši, provjeri, prebaci na polje šifra.....
Ovo je horor, ali ovo nije prvi horor, ovakvih horora sa vašim novim build-ovima imao sam na desetine u ovih nekoliko godina, dešavale su se nevjerovatne stvari, jednostavno nemoguće stvari i da stvar bude gora NI IZVINJENJE nismo dobili, ne samo da nismo dobili izvinjenje već i kada se desi jedan ovakav ili čak je bilo i gorih problema (recimo kada ste izbacili build u kojem su svi računi koji su recimo bili 1,63KM štampani kao 163KM) i kada ja tražim rješenje od vaše podrške i to potrebno je hitno rješenje, čovjek koji radi na "podršci uživo" jednostavno prekine konekciju!
Na kraju sa pravom se pitam da li vi išta testirate prije izbacivanja novog build-a i da li vaši programeri mogu da izvrše bilo kakve promjene, a da ne pokvare ono što nisu trebali da diraju? Da li vi znate da se ovaj software koristi za veoma ozbiljne poslove, da ovo treba da bude software za vođenje ozbiljnog biznisa, da jednostavno ni u snu ne bi smjeli da imate ovoliko propusta, nije ovo neka igrica, ja sam php programer i server administrator i aktivno radim više od 10 godina, koristio sam sve i svašta, besplatne i skupe programe, domaće i strane, ali nikad nisam koristio nešto sa ovoliko propusta i ja se samo pitam kako sve ovo funkcioniše kod vlasnika firmi gdje su oni tek obični korisnici PC-a, a radnici su sa još manje znanja, pa oni mjesečno moraju dati hiljade KM za podršku partnerskim firmama da im dolaze, rješavaju probleme i obučavaju!
Ipak sve ovo traje godinama, licence naplaćujete hiljade KM, a problema je previše, jednostavno ne mogu da razumijem kako i zašto sve ovo mora da bude ovako...morao sam sve ovo da napišem i nadam se da će ovo da pročitaju oni koji mogu da utiču na stanje jer u ovom poslu razgovaro sam i sa drugim ljudima koji rade u drugim firmama, a koje takođe koriste pantheon i na ovu moju priču njihov je komentar: "Pa ima li bar neko da nema probleme sa pantheon-om"...
Učinite već nešto, popravite greške koje imate, a tek onda ubacujte nove funkcije i to tako da ne uništite ono što već postoji, nema potrebe da izbacujete svako 7 dana novi build u kojem će jedina prava novost da bude novi problem, testirajte to što ubacite, ozbiljan software zahtjeva ozbiljan rad, kada sam tražio firmu od koje ću da kupim software ja sam tražio funkcionalnost, ali prije svega stabilan rad bez problema i dobru podršku, a na kraju sam dobio puno funkcija od kojih pola neće da radi, hrpu propusta i veoma visoku cijenu, sada ne mogu da pređem na drugi software jer to zahtjeva previše posla i ulaganja, a ne znam ni kako ću sa vama, da je ovo bar malo normalna zemlja i da ima bar neko ko brine o potrošačima i da rade sudovi, ne bi vi mogli da radite ovako!
Jedino što na kraju pozitivno mogu da kažem je to da firma alf-om, a tu bih posebno istakao Sinišu pruža odličnu podršku, ne tako jeftinu kada se mora izaći na teren, ali ipak Siniša se sve ove godine trudi da ispravi sve greške koje vi pravite, pa čak i kada nije moguće da nađe rješenje ja sam mu zahvalan jer vidim da se trudio da ga nađe, a isto tako odgovor na e-mail sigurno dolazi u maksimalno 24h, a većinom je to u toku dana (ako pošaljem u radnom vremenu) i to sve sa slikama kako i šta treba da se uradi...za razliku od Siniše, koji ove email prepiske ne naplaćuje, kod vas se prvo naglasi da ćete da naplatite ako morate da se remote konektujete na moj server i to minimalno 1h i ako je posao od 5 minuta!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 23/12/2011(UTC) Objave: 5
|
Slažem se sa napisanim. Ja sam partner Datalaba od 2005.g. i muku mučimo sa problemima prilikom upgrade-a od samog početka. Dok je bila verzija 5.0. to je nakako i bilo u "granicama normale" međutim od kada je 5.5. (unazad 3 godine) situacija je otprilike kakao je opisao Ratko. U najkraćem bitne funkcionalnosti nakon upgrade-a na novu verziju prestanu da rade ispravno... Ne bih ovdje sad komentarisao odnos Datalab BiH prema ovom problemu, ali me interesuje šta ostali korisnici (i partneri misle). Možda i preko ovog foruma možemo uticati da se ovaj problem ozbiljnije počne rješavati ...
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 29/12/2010(UTC) Objave: 1
|
u potpunosti se slazem sa gore navedenim.
vec godinama vodimo istu borbu , prvo su nam rekli da nema nista bez validne licence, onda smo platili i uradili upgrade, onda su nam rekli da nismo dobro uradili upgrade, pa smo platili ljudima iz Datalab-a da oni urade upgrade, medjutim posto nije radilo opet smo platili da opet uradimo upgrade s tim da smo ovaj puta trazili da nam garantuju da ce biti ok, naravno to smo i uradil ijucer tj platili ali SRECOM nismo uradili upgrade...
hoce nam neko pomoci , ili cemo ipak Pantheon proglasiti kao " nepozeljnim" za BiH privredu.
kada smo prije 4 godine kupovali Pantheon sve je bilo bajno, medjutim par godina poslije sve je HAOS..
Takodje kao i kolega Ratko imam dugogodisnje iskustvo sa odrzavanjem i razvojem aplikacija istina baziranih ja Oracleu, ali ovako nikad nisam ni pomisljao da radim .
Ocigledno je da gospoda iz Pantheona prvo skoce pa kazu HOP .
Da ne pominjemo da je skoro cijelli usersite napravljen nakardno, da je vecina na slovenskom jeziku kojeg nazalost ne razumijemo, bolje bi bilo da je na Engleskom ili Njemackom u tom slucaju. Iako je zakonu mora postojati upute ua upotrebu na jednom od sluzbenih jezika u BiH a slovenski jezik to nije...
Kako god bilo ovo je HAOS...
Novce smo platili nemamo nista...
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 21/12/2009(UTC) Objave: 17
|
Pantheon korisnik sam nešto više od 2 godine.
Jedini problem sa kojim se ja susrećem jeste upravo to da testiranje nije urađeno kako treba prije izlaska zvaničnog upgrade-a.
Često pantheon gubi neku od osnovnih funkcionalnosti pri instalaciji novog upgrade-a.
Podršku imam potrebu zvati uglavnom nakon što instaliram novi upgrade.
Posebno je problem kada ne radi nešto u vezi sa izlazom robe - prodajom. To se nikako ne smije dešavati.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 04/09/2009(UTC) Objave: 4
|
Ja se ne slažem i nemam problema sa pantheonom, koristim PA preko 3 godine i zadovoljan sam korisnik. Vlasnik sam računovodstvene agencije sa oko 80 klijenata, koje opslužuje 7 zaposlenih i svi su naši klijenti zadovoljni našim radom, za to mogu zahvaliti upravo pantheonu. Imamo dnevnu ažurnost i potpunu kontrolu unesenih podataka, koje iskoristime da blagovremeno informišemo klijenta, na primjer svi klijenti su 10.januara 2012. bili informisani o financijskom rezltatu (dobit) za 2011.godinu.
Pored toga oko 50% naših kijenata također koristi pantheon i oni su zadovoljni.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 132
|
ratko piše:Ja pantheon koristim nekoliko godina, nemam neku veliku firmu (hvala Bogu da je mala jer koristim pantheon), imam jednu SE i jednu RT licencu za moj market, ali za ove 3 godine ja ne mogu da prestanem da se čudim kako ovaj pantheon radi, kako vaši programeri rade, kako sve ovo funkcioniše!!!
Pa ljudi moji zašto vi izbacujete nove build-ove???? Da li vi izbacujete nove build-ove da popravite stare greške i da ubacite nešto novo i korisno ili ubacujete da pokvarite sve ono što je do sada radilo normalno?
Ja ne koristim sve funkcije pantheon-a, ubacim novi build u nadi da ste popravili neki stari problem, ali u 99,9999% slučajeva pokajem se jer u tom starom build-u problemi koje sam imao nisu ništa u poređenju sa onima koje napravite u novom build-u!!!! I da stvar bude gora, to sve ostavite tako danima dok ne izbacite novi build tj. zakrpu i to samo u slučaju ako je situacija baš loša, ali i taj build sa zakrpom većinom donese nove probleme i tako u krug, samo se molim da ti novi problemi ne budu toliko veliki kako bi mogao nekako da radim!!
Sinoć sam uradio nadogradnju na novi build koji ste inače promovisali i putem e-maila (555500, ali ja sam sačekao 555510 jer sam znao da mora da bude problema), sve je prošlo normalno i bez grešaka, na kraju pokrenem i SE i RT, sve je izgledalo normalno pa sam ostavio tako, ali danas kada su radnici počeli da prodaju robu imali su šta da vide, osim kozmetičkih izmjena polja za plaćanje tj. premještanja sa dugmeta na prvo lice, ostalo je horor priča... Prvi račun poslije pokretanja RT-a izgleda normalno, sve radi bez problema, ali kada se pređe na novi račun poslije štampanja tog prvog računa, konstantno umjesto polja "šifra" ostaje selektovano polje "naziv" tako da oni za svaki novi unos artikla moraju da prebace na polje ŠIFRA, zatim, često se desi da umjesto jednog komada on sam unese dva komada i to tako da na listi piše da je unesen 1 komad, a za plaćanje je kao da su dva, kada se obriše taj artikl i dalje ostaje za plaćanje kao da još jedan postoji, ali ga nema i nije moguće da se obriše, jedini lijek je brisanje čitavog računa, a da li znate kako je to raditi kada na listi imate 20 ili više stavki i kada vam se ovo desi? Da li znate da se nekad ovo i ne primjeti i vi štampate račun za nešto što i nije na listi i što kupac nije ni kupio?
Onda, dešava se da izbacuje da je unesena količina 0, pa dešava se da nekad neće da doda novi artikl na listu...
U svakom slučaju radnici i ja sa njima smo danas poludili, a ko zna koliko je grešaka bilo, ko zna koliko toga je otišlo, a da nisu dodali na račun ili koliko toga smo naplatili, a da nismo ni prodali, a isto tako kupci su stajali i čekali u redu kao budale jer je sve išlo užasno sporo zbog svih ovih problema, dodaj, briši, dodaj, briši, provjeri, prebaci na polje šifra.....
Ovo je horor, ali ovo nije prvi horor, ovakvih horora sa vašim novim build-ovima imao sam na desetine u ovih nekoliko godina, dešavale su se nevjerovatne stvari, jednostavno nemoguće stvari i da stvar bude gora NI IZVINJENJE nismo dobili, ne samo da nismo dobili izvinjenje već i kada se desi jedan ovakav ili čak je bilo i gorih problema (recimo kada ste izbacili build u kojem su svi računi koji su recimo bili 1,63KM štampani kao 163KM) i kada ja tražim rješenje od vaše podrške i to potrebno je hitno rješenje, čovjek koji radi na "podršci uživo" jednostavno prekine konekciju!
Na kraju sa pravom se pitam da li vi išta testirate prije izbacivanja novog build-a i da li vaši programeri mogu da izvrše bilo kakve promjene, a da ne pokvare ono što nisu trebali da diraju? Da li vi znate da se ovaj software koristi za veoma ozbiljne poslove, da ovo treba da bude software za vođenje ozbiljnog biznisa, da jednostavno ni u snu ne bi smjeli da imate ovoliko propusta, nije ovo neka igrica, ja sam php programer i server administrator i aktivno radim više od 10 godina, koristio sam sve i svašta, besplatne i skupe programe, domaće i strane, ali nikad nisam koristio nešto sa ovoliko propusta i ja se samo pitam kako sve ovo funkcioniše kod vlasnika firmi gdje su oni tek obični korisnici PC-a, a radnici su sa još manje znanja, pa oni mjesečno moraju dati hiljade KM za podršku partnerskim firmama da im dolaze, rješavaju probleme i obučavaju!
Ipak sve ovo traje godinama, licence naplaćujete hiljade KM, a problema je previše, jednostavno ne mogu da razumijem kako i zašto sve ovo mora da bude ovako...morao sam sve ovo da napišem i nadam se da će ovo da pročitaju oni koji mogu da utiču na stanje jer u ovom poslu razgovaro sam i sa drugim ljudima koji rade u drugim firmama, a koje takođe koriste pantheon i na ovu moju priču njihov je komentar: "Pa ima li bar neko da nema probleme sa pantheon-om"...
Učinite već nešto, popravite greške koje imate, a tek onda ubacujte nove funkcije i to tako da ne uništite ono što već postoji, nema potrebe da izbacujete svako 7 dana novi build u kojem će jedina prava novost da bude novi problem, testirajte to što ubacite, ozbiljan software zahtjeva ozbiljan rad, kada sam tražio firmu od koje ću da kupim software ja sam tražio funkcionalnost, ali prije svega stabilan rad bez problema i dobru podršku, a na kraju sam dobio puno funkcija od kojih pola neće da radi, hrpu propusta i veoma visoku cijenu, sada ne mogu da pređem na drugi software jer to zahtjeva previše posla i ulaganja, a ne znam ni kako ću sa vama, da je ovo bar malo normalna zemlja i da ima bar neko ko brine o potrošačima i da rade sudovi, ne bi vi mogli da radite ovako!
Jedino što na kraju pozitivno mogu da kažem je to da firma alf-om, a tu bih posebno istakao Sinišu pruža odličnu podršku, ne tako jeftinu kada se mora izaći na teren, ali ipak Siniša se sve ove godine trudi da ispravi sve greške koje vi pravite, pa čak i kada nije moguće da nađe rješenje ja sam mu zahvalan jer vidim da se trudio da ga nađe, a isto tako odgovor na e-mail sigurno dolazi u maksimalno 24h, a većinom je to u toku dana (ako pošaljem u radnom vremenu) i to sve sa slikama kako i šta treba da se uradi...za razliku od Siniše, koji ove email prepiske ne naplaćuje, kod vas se prvo naglasi da ćete da naplatite ako morate da se remote konektujete na moj server i to minimalno 1h i ako je posao od 5 minuta! Pozdrav, Pogledajte linkove: http://www.sendspace.com...2BGvfe5xWrC9grmr0J6H4piRhttp://www.sendspace.com/file/l4rkathttp://www.sendspace.com...9509ceb201296408155da201Gdje stvar radi bez problema, live test imate na POS i RT. Prije svega provjerite da li imate .exe fajl 55 10 od 07.01.2011 (ne od 06.01.2011). I chekirajte opciju na vrsti dokumenta za pozicioniranje fokusa. Usersite smo i otvorili da brzo mozete doci do informacija, konkretnih. Nekada veza user-partner-datalab sporije funkcionira nego sto ocekujete kao korisnik. Vezano za gospodina Sinišu, smatramo ga odličnim supporterom, medjutim morate biti svjesni da veliki broj informacija Siniša prvo provjeri sa nama, a zatim šalje vama. I ovaj tip podrske je besplatan. Nekada je taj put kao sto sam rekao sporiji. Takodje ono sto trbate razumjeti jeste da u DataLab postoji odjel koji radi sa partnerima i odjel koji radi sa korisnicima (na komercijalnoj osnovi RDS ili teren). Isto kao i bilo koji biznis drugi, tesko mozete otici u ovlateni skodin auto servis i reci ja bih samo 20ak minuta da mi se nesto provjeri besplatno. Ovo sto ste naveli "kod vas se prvo naglasi da ćete da naplatite ako morate da se remote konektujete na moj server i to minimalno 1h i ako je posao od 5 minuta" nije tačno, bar u posljednjih par mjeseci". Ne radim u tom odjelu ali znam da nije tako sigurno, jer imate intervale podrske od min 15 minuta. Ukratkom da rezimiram... sve probleme, i ne samo probleme koje imate vec i pitanja o funkcionisanju softwarea, prosirenju znanja, budite slobodni da saljete na usersite. Rado cemo odgovoriti i dati vam konkretne informacije. Jer zaista nam je zao kada vidimo ovakve negativne komentare, a sigurno mozete biti zadovoljan korisnik. Eto rekli ste da ste mala firma, zapitajte se kako firme koje imaju po 10 ili 50 ili cak 100 licenci i koriste full potencijal pantheona (sigurno ce se neke javiti ovdje za komentar sa totalno drugim argumentima) mogu biti zadovoljne i pouzdati se u nas SW. Mnogi korisnici imaju integracije pantheona sa gps uredjajima, razmjene podataka iz navisiona i vice versa, razvijene dodatne module poput pravnog sektora, integracija sa benziniskim pumpama, a nazalost kod vas osnovno operativno poslovanje stoji. Mozda ce vas ovo navesti na razmisljanje. Tu smo da vam pomognemo i optimiziramo poslovanje, a ne da se osjecate prevarenim i da vam stoji obicna kasa. Zato pisite vezano za sve probleme/pitanja, konkretno koje imate. LP Uredil uporabnik 12 January 2012 15:33:52(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 12/01/2012(UTC) Objave: 1
|
Mi koristimo Pantheon od 2006.g. i samo smo bili zadovoljni prve godine. Kako je krenulo sa novom verzijom 5.5 - katastrofa. Sreća da imamo Mobis kao podršku, koji otklanjaju probleme koji se jave nakon postavljanja novijih verzija programa. Imamo više maloprodajnih i veleprodajnih objekata. Zamolili bi ovim putem da ne prave više nikakve nove opcije dok se ove sadašnje ne srede. Promjene cijena, trgovačke knjige, automatsko rasknjižavanje itd.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 04/09/2009(UTC) Objave: 4
|
Poštovana Hatidža
To što ste naveli kao problem: "promjene cijena, trgovačke evidencije i automatsko rasknjižavanje" ,
svakodnevno koristimo kod više različitih klijenata koji također imaju više maloprodaja "marketa" a i veleprodajnih objekata i nemamo baš nikakvih problema, to savršeno funkcioniše.
|
|
|
|
|
|
|
milan1234 piše:Pantheon korisnik sam nešto više od 2 godine.
Jedini problem sa kojim se ja susrećem jeste upravo to da testiranje nije urađeno kako treba prije izlaska zvaničnog upgrade-a.
Često pantheon gubi neku od osnovnih funkcionalnosti pri instalaciji novog upgrade-a.
Podršku imam potrebu zvati uglavnom nakon što instaliram novi upgrade.
Posebno je problem kada ne radi nešto u vezi sa izlazom robe - prodajom. To se nikako ne smije dešavati. Upravo to i ja kažem, ali upravo to se stalno dešava, ja imam mini market, ali ja ne mogu da zamislim šta bi se dešavalo da imam neki hipermarket i da danas imam promet od nekoliko stotina hiljada KM i da poslije ubacivanja novog build-a na 20 kasa sve prestane da radi, a u redu 50 kupaca koji zna se koliko vole da čekaju, pa takođe na toliki promet kada dođe do neke greške, pa ko da ispravi to? Ja sa veoma malim prometom mučim velike muke i znam da se ne bi usudio da koristim ovaj software za nešto malo veće, jednostavno nije stabilno, nije dovoljno testirano...nije to to...fino sve izgleda, fino je to osmišljeno, ali malo je reći da mu treba poliranje, treab puno više od toga da bi se mogao nazvati stabilnim software-om, ja jednostavno imam veliki strah svaki put kad amoram da ubacim novim build, to ne bi smjelo da bude tako! I da stvar bude gora upravo se desi da na POS-u imam ogromne probleme, dešavalo se da neki build radi 10x sporije od drugih, dešavalo se da štampa pogrešne račune tj. ne prepoznaje zareze, dešava se sada ovo i još puno toga je bilo...kao da nije važno što moj market radi svaki dan i ja svaki dan moram da prodajem robu! ekonomika piše: Ja se ne slažem i nemam problema sa pantheonom, koristim PA preko 3 godine i zadovoljan sam korisnik. Vlasnik sam računovodstvene agencije sa oko 80 klijenata, koje opslužuje 7 zaposlenih i svi su naši klijenti zadovoljni našim radom, za to mogu zahvaliti upravo pantheonu. Imamo dnevnu ažurnost i potpunu kontrolu unesenih podataka, koje iskoristime da blagovremeno informišemo klijenta, na primjer svi klijenti su 10.januara 2012. bili informisani o financijskom rezltatu (dobit) za 2011.godinu.
Pored toga oko 50% naših kijenata također koristi pantheon i oni su zadovoljni.
Gledajte ovako, vaše potrebe se puno razlikuju od naših, vama čak nije problem i da pantheon ne radi ili neka funkcija da ne radi danima, vi ukupno imate klijenata sigurno ispod 100 od kojih se možda maksimalno 10 javi svaki dan da im nešto treba, a ja danas trebam da prodam stotine i stotine artikala i ako ja ne mogu da to prodam kupac ode u drugi market! Ja od pantheon-a trebam sve što i vi i još na to ja imam artikle, prijem robe, izdavanje robe (POS) i to najviše i pravi probleme... HARUN.S piše:Pozdrav, Pogledajte linkove: http://www.sendspace.com...2BGvfe5xWrC9grmr0J6H4piRhttp://www.sendspace.com/file/l4rkathttp://www.sendspace.com...9509ceb201296408155da201Gdje stvar radi bez problema, live test imate na POS i RT. Prije svega provjerite da li imate .exe fajl 55 10 od 07.01.2011 (ne od 06.01.2011). I chekirajte opciju na vrsti dokumenta za pozicioniranje fokusa. Usersite smo i otvorili da brzo mozete doci do informacija, konkretnih. Nekada veza user-partner-datalab sporije funkcionira nego sto ocekujete kao korisnik. Vezano za gospodina Sinišu, smatramo ga odličnim supporterom, medjutim morate biti svjesni da veliki broj informacija Siniša prvo provjeri sa nama, a zatim šalje vama. I ovaj tip podrske je besplatan. Nekada je taj put kao sto sam rekao sporiji. Takodje ono sto trbate razumjeti jeste da u DataLab postoji odjel koji radi sa partnerima i odjel koji radi sa korisnicima (na komercijalnoj osnovi RDS ili teren). Isto kao i bilo koji biznis drugi, tesko mozete otici u ovlateni skodin auto servis i reci ja bih samo 20ak minuta da mi se nesto provjeri besplatno. Ovo sto ste naveli "kod vas se prvo naglasi da ćete da naplatite ako morate da se remote konektujete na moj server i to minimalno 1h i ako je posao od 5 minuta" nije tačno, bar u posljednjih par mjeseci". Ne radim u tom odjelu ali znam da nije tako sigurno, jer imate intervale podrske od min 15 minuta. Ukratkom da rezimiram... sve probleme, i ne samo probleme koje imate vec i pitanja o funkcionisanju softwarea, prosirenju znanja, budite slobodni da saljete na usersite. Rado cemo odgovoriti i dati vam konkretne informacije. Jer zaista nam je zao kada vidimo ovakve negativne komentare, a sigurno mozete biti zadovoljan korisnik. Eto rekli ste da ste mala firma, zapitajte se kako firme koje imaju po 10 ili 50 ili cak 100 licenci i koriste full potencijal pantheona (sigurno ce se neke javiti ovdje za komentar sa totalno drugim argumentima) mogu biti zadovoljne i pouzdati se u nas SW. Mnogi korisnici imaju integracije pantheona sa gps uredjajima, razmjene podataka iz navisiona i vice versa, razvijene dodatne module poput pravnog sektora, integracija sa benziniskim pumpama, a nazalost kod vas osnovno operativno poslovanje stoji. Mozda ce vas ovo navesti na razmisljanje. Tu smo da vam pomognemo i optimiziramo poslovanje, a ne da se osjecate prevarenim i da vam stoji obicna kasa. Zato pisite vezano za sve probleme/pitanja, konkretno koje imate. LP Sada sam provjerio, imam .exe od 07.01.2011 i pozicioniranje je podešeno na polje ŠIFRA kako je uvijek bilo! Moguće je da ste sada promjenili intervale podrške, ali znam da ste mi više puta naglasili da je minimum 1h! Ovdje ste spomenuli klijente koji imaju i GPRS uređaje tj. velike firme, ali ja upravo i znam jednu ogromnu firmu koja posluje ovdje kod nas, a inače je to Hrvatska firma, da ne navodim koja, oni nama isporučuju robu, koriste GPRS uređaje i njihov komercijalista se takođe žali na vaš software i to ne samo u svoje ime! Jednostavno morate da radite na stabilnosti, neka nema novi build pola godine, ali bar onda taj koji izađe ispolirajte, testirajte maksimalno...
|
|
|
|
|
|
|
Sada gledam šta se dešava, u vrsti dokumenata bilo šta da setujem za pozicioniranje fokusa to radi samo na prvom računu poslije startovanja pantheon-a, poslije štampanja prvog računa odmah počine da radi kao da je podešeno da pozicionira na "naziv artikla", nešto nije dobro kod ovog pozicioniranja i sve je džaba...
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
S Vaseg aspekta, da se javi 1000 korisnika koji kaze meni to super radi, Vama naravno nije bitno jer vas bussiness stoji i ne radi. Sigurno ce biti mnogo komentara, meni super radi, meni nista ne radi, ali mislim da je za Vas bolje da se fokusirate na rjesenje problema.
Ne znam da li ste znali, ali DataLab je u obavezi besplatno da otkloni greske u programskom kodu. Zato slobodno se obratite i tražite analizu. Ako mislite da imate gresku nazovite u DataLab ili zakazite preko partnera remote, i to vec sutra.
Naravno, ako neko od DL osoblja potrosi vrijeme na RDS/teren, a ustanovi se da je korisnicka greska, nedovoljno poznavanje softearea, ili rad koji nije u skladu sa uputstvima ovakvi zahvati idu na vaš teret. I vjerujte iz iskustva mnogo puta je bio komentar "a to je trebalo postaviti...nisam znao, nije mi to niko rekao, partner mi je tako postavio". Naravno gresaka ima i sigurno ce biti. Ne krijemo ih. Do nas je da ih minimiziramo i ako se pojave otklonimo. Na uvodnom screenu pantheona uvijek mozete procitati rekapitulaciju rijesenih bugova, improvementa...
P.S. Ako pricate o velicini prometa, sredinom 2011 pogledajte broj racuna jednog naseg usera, iz samo jedne kase ( ima ih 10ak) koji nikada nije rekao da mu je stala kasa: 11-320-065293. Pitajte korisnike kao sto su Alma Ras sa 20ak dislociranih jedinica, KrajinaKlas (pišem iz glave usere koji imaju veliki broj računa), sa desecima skladista sa odvojenom kalkulacijom itd.
LP
|
|
|
|
|
|
|
ratko piše:Sada gledam šta se dešava, u vrsti dokumenata bilo šta da setujem za pozicioniranje fokusa to radi samo na prvom računu poslije startovanja pantheon-a, poslije štampanja prvog računa odmah počine da radi kao da je podešeno da pozicionira na "naziv artikla", nešto nije dobro kod ovog pozicioniranja i sve je džaba... Najbolje da sutra ujutro nazovete u DL i trazite analizu problema. Ukoliko Vam podaci nisu tajni, zipovanu bazu postaviti na neki free upload i posaljite mi link na haruns@datalab.ba Ukoliko posaljete do nekih 20h, ujutro cete vec imati odgovor sta je naopako u vasem slucaju. P.S. u medjuvremenu iskljucite opciju Prelaska na novi račun prilikom štampanja u POS postavkama, i nakon štampanja računa imate dodatno samo pritisnuti tipku F9, mislim da nije problem, pogotovo što ne morate koristiti tastaturu. Dok se ne ustanovi šta vam se dešava na bazi. Ako vam i ovo ne radi, definitivno imate problem na bazi. LP
|
|
|
|
|
|
|
HARUN.S piše:Pozdrav,
S Vaseg aspekta, da se javi 1000 korisnika koji kaze meni to super radi, Vama naravno nije bitno jer vas bussiness stoji i ne radi. Sigurno ce biti mnogo komentara, meni super radi, meni nista ne radi, ali mislim da je za Vas bolje da se fokusirate na rjesenje problema.
Ne znam da li ste znali, ali DataLab je u obavezi besplatno da otkloni greske u programskom kodu. Zato slobodno se obratite i tražite analizu. Ako mislite da imate gresku nazovite u DataLab ili zakazite preko partnera remote, i to vec sutra.
Naravno, ako neko od DL osoblja potrosi vrijeme na RDS/teren, a ustanovi se da je korisnicka greska, nedovoljno poznavanje softearea, ili rad koji nije u skladu sa uputstvima ovakvi zahvati idu na vaš teret. I vjerujte iz iskustva mnogo puta je bio komentar "a to je trebalo postaviti...nisam znao, nije mi to niko rekao, partner mi je tako postavio". Naravno gresaka ima i sigurno ce biti. Ne krijemo ih. Do nas je da ih minimiziramo i ako se pojave otklonimo. Na uvodnom screenu pantheona uvijek mozete procitati rekapitulaciju rijesenih bugova, improvementa...
P.S. Ako pricate o velicini prometa, sredinom 2011 pogledajte broj racuna jednog naseg usera, iz samo jedne kase ( ima ih 10ak) koji nikada nije rekao da mu je stala kasa: 11-320-065293. Pitajte korisnike kao sto su Alma Ras sa 20ak dislociranih jedinica, KrajinaKlas (pišem iz glave usere koji imaju veliki broj računa), sa desecima skladista sa odvojenom kalkulacijom itd.
LP
Hajde za trenutak da stanemo sa, da tako kažem, pljuvanjem SW-a, problema ima previše, ali konkretno ovaj me najviše interesuje, kasa je prije poslednjeg build-a radila normalno, kada sam ubacio poslednji build počelo je da se dešava ovo, poslije štampanja prvog računa na fiskalnom printeru meni sve sledeće račune selektuje NAZIV umjesto šifre, a dok na prvom računu poslije pokretanja RT-a sve radi normalno, šta može da bude uzrok ovom problemu??? Još samo da napomenem, dok ja ne kliknem na dugme da štampa fiskalni račun sve je normalno, ja mogu da pređem na novi račun i sve će da radi potpuno normalno kao i na prvom, ali odmah poslije štampanja jednog računa počinju ovi problemi, a to znači da je problem vezan za dugme ISPIS (F8) i fiskalni printer....
|
|
|
|
|
|
|
HARUN.S piše:ratko piše:Sada gledam šta se dešava, u vrsti dokumenata bilo šta da setujem za pozicioniranje fokusa to radi samo na prvom računu poslije startovanja pantheon-a, poslije štampanja prvog računa odmah počine da radi kao da je podešeno da pozicionira na "naziv artikla", nešto nije dobro kod ovog pozicioniranja i sve je džaba... Najbolje da sutra ujutro nazovete u DL i trazite analizu problema. Ukoliko Vam podaci nisu tajni, zipovanu bazu postaviti na neki free upload i posaljite mi link na haruns@datalab.ba Ukoliko posaljete do nekih 20h, ujutro cete vec imati odgovor sta je naopako u vasem slucaju. P.S. u medjuvremenu iskljucite opciju Prelaska na novi račun prilikom štampanja u POS postavkama, i nakon štampanja računa imate dodatno samo pritisnuti tipku F9, mislim da nije problem, pogotovo što ne morate koristiti tastaturu. Dok se ne ustanovi šta vam se dešava na bazi. Ako vam i ovo ne radi, definitivno imate problem na bazi. LP Pošto ste ovo napisali, da još dodam na poslednju poruku, kod mene nije ni uključeno da automatski prelazi na novi račun, a to sam još davno isključio jer se dešava da ne potvrdi neke račune poslije štampanja, to se ne dešava često, ali se ipak desi i onda radnici nisu sigurni da li su neki račun štampali ili nisu i onda im je lakše da odmah provjere da li je potvrđen prije prelaska na novi, jednostavno moramo mi da kontrolišemo software više nego što se možemo pouzdati da software kontroliše naše greške...eto, to je još jedna problem kojeg sam se sada sjetio, ima njih još puno takvih samo ne mogu da se sjetim svih...
|
|
|
|
|
|
|
Vec sam napisao, ako niste vidjeli onda jos jednom: Najbolje da sutra ujutro nazovete u DL i trazite analizu problema. Ukoliko Vam podaci nisu tajni, zipovanu bazu postaviti na neki free upload i posaljite mi link na haruns@datalab.ba Ukoliko posaljete do nekih 20h, ujutro cete vec imati odgovor sta je naopako u vasem slucaju. P.S. u medjuvremenu iskljucite opciju Prelaska na novi račun prilikom štampanja u POS postavkama, i nakon štampanja računa imate dodatno samo pritisnuti tipku F9, mislim da nije problem, pogotovo što ne morate koristiti tastaturu. Dok se ne ustanovi šta vam se dešava na bazi. Ako vam i ovo ne radi, definitivno imate problem na bazi. LP
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
Za sada ukljucite opciju automatskog prelaza na novi racun i ne bi trebalo biti problema sa fokusiranjem. Potvrdjivanje ima veze sa feedbackom od fiskalnog, moze se desiti da ga ne potvrdi, sto ne mislim da je krucijalan problem, jer prelazite na drugi racun, necete se vracati i razmisljati je li isprintan ili ne ako vidite da je izasao fiskalni racun.
Ako se sjetite slobodno napisite i ostale probleme:)
LP
|
|
|
|
|
|
|
HARUN.S piše:Pozdrav,
Za sada ukljucite opciju automatskog prelaza na novi racun i ne bi trebalo biti problema sa fokusiranjem. Potvrdjivanje ima veze sa feedbackom od fiskalnog, moze se desiti da ga ne potvrdi, sto ne mislim da je krucijalan problem, jer prelazite na drugi racun, necete se vracati i razmisljati je li isprintan ili ne ako vidite da je izasao fiskalni racun.
Ako se sjetite slobodno napisite i ostale probleme:)
LP Da, ovo je riješilo problem fokusiranja, ali definitvno imate propust jer kada se isključi automatski prelazak na novi račun, dešava se ovaj problem...e sada, ne znam da li će ovo da riješi problem koji se takođe dešavao u ovom build-u, a to je da nekako umjetso 1 komad unese 2 komada tj. piše da je jedan, ima jedna pozicija, ali za plaćanje je kao da su dva komada i onda kada oni obrišu tu poziciju ono i dalje ostane da treba da se plati kao da je 1 kom na listi, a lista je skroz prazna i onda jedino ostaje da se briše čitav račun jer kada se doda nešto novo ono sabira sa tom cifrom...nadam se da će i ovo prestati da se dešava.... Hvala na pomoći i nadam se da ćete da riješite ovaj propust i bar većinu ostalih, bolje je da nema novih funkcija nego da ima novih propusta koji onemoguće one osnovne funkcije...
|
|
|
|
|
|
|
Nema na čemu. Ovaj servis i jeste da svi dobiju brzo, kvalitetno rjesenje i informaciju, pogotovo u urgentnim situacijama. Sredice ce se naravno i varijanta iskljucena opcija automatskog prelaza-F8.
Inace opcija vam nece pomoci sigurno oko te situacije vezano za duplanje vrijednosti. Pri testiranju novog builda, barem 100 računa prodje kroz POS/RT testno, i nije uočeno ovakvo ponašanje. Ako slucajno imate 2 kase provjerite da li 2 operatera u isto vrijeme pristupaju istoj vrsti dokumenta, npr 320. desavalo se da upadaju jedni drugima u račune (ukoliko nije oznacena opcija u AK Eksluzivna obrada dokumenata). Ako nemate 2 operatera na istoj vrsti dokumenta, najbolje da zajedno napravimo analizu i pokusamo rekreirati situaciju.
P.S. stabilnost prvo, ali ne zaboravite da bez razvoja i u korak sa tehnologijom ne bi bili gdje jesmo niti bi mogli odgovoriti zahtjevima velikih kompanija. Za sve probleme, jos jednom, pišite...
LP
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
Izdavanje
»
Da li neko nekad testira pantheon prije izbacivanja novog build-a???
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.
|
|
|