Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Cero99
#1 Posted : 12 January 2012 15:44:15(UTC)
Cero99

Rank: Member

Živjo,

mene pa zanima, ali ima kdo izkušnje s sledenjem sprememb v Pantheonu. Sprva me zanima ali Pantheon to sploh omogoča (v admin konzoli sicer obstaja funkcija nastavitev loga sprememb ter pregled loga dogodkov) ter če to omogoča kako globoko se lahko te spremembe evidentirajo.

Čisto kot primer lahko navedem, da bi rad sledil spremembam v avtorizacijah (torej če se uporabniku spremeni avtorizacija, da se vidi da je bila avtorizacija spremenjena, ter tudi katera avtorizacija je bila sprememnjena), spremembam v šifrantu subjektov (če uporabnik spremeni npr. plačilni rok kupcu, da se to vidi) in spremembam v šifrantu identov (npr. spremembe na prodajni ceni identa).

V primeru, da ima kdo izkušnje s tem bi bil hvaležen za kakšen nasvet.

Lep pozdrav
bospec
#2 Posted : 13 January 2012 09:33:50(UTC)
bospec

Rank: Datalab

Zdravo,
Nastavite "Nastavitev loga sprememb" na tabelo tpa_userautho - vsaka sprememba, nov zapis ali brisanje na avtoriazcijah se bo zabeležilo v tabelo sprememb, ki jo lahko dosežete z dvoklikom kjer nastavljate log. Na istem mestu tudi brišete zapise v tabeli sprememb po imenu "tpa_userautho_undo"
V AK - Autodoctoring pa lahko nastavite samodejno brisanje zapisov v undo tebeli, ki so starejši od XX dni.
LD,Boštjan
bospec
#3 Posted : 13 January 2012 09:49:29(UTC)
bospec

Rank: Datalab

Nekaj slikovnega navodial tudi v novicah september 2011.

ftp://ftp.datalab.si/Mar...ovice/September_2011.pdf

LD,B
Cero99
#4 Posted : 13 January 2012 12:17:38(UTC)
Cero99

Rank: Member

Hvala za hiter odgovor.

Imam pa dodatna vprašanja. Ali lahko rezultate teh logov kakorkoli izvozim v excel (vem da lahko izvozim pregled loga dogodkov, vendar če pa dvokliknem nrp. tpa_userautho (v nastavitvi logov sprememb) in se mi pojavijo logi nekako ne najdem variante izvoza, kar bi bilo zelo uporabno, saj bi želel loge arhivirati zaradi procesov notranjih kontrol).

Kar se tiče logiranja sprememb v tabeli tpa_userautho, me tudi zanima, ali lahko iz loga vidim katere spremembe so bile narejene - verjetno moram gledati kolono acPermit (W verjetno pomeni write, R - read only, D - brisanje in 0 - zakljenjeno). Zanima me, ali se da dobiti prevajalno tabelo za kolono acFunction (NAROCSPRPOT0180 mi namreč bolj malo pomeni, če bi imel npr. vezo na administracijsko drevo bi mi bilo lažje.

Dodatno me pa tudi zanima sledenje spremembam v tabeli the_setitem (šifrant mat. sredstev). Dvoklik na to tabelo mi zopet javi vse spremembe, ki so bile storjene v tej tabeli, kar je ok. Zanima pa me, kako vem na katerem polju so bile spremembe narejene. Isto me zanima tudi za tabelo the_setsubj.

Hvala za odgovore.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)