Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Raditi u dvije godine...
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Pozdrav, interesuje me na koji nacin pantheon moze da radi u tekucoj i u prosloj godini? Ja sam postavio datume u AD konzoli za obe godine, datum je ostao tekuci i tekuća godina je na 12. Jedino sto je potrebno je mjenjati datum na dokumentu i PA mjenja dokument u 11-.. da li je ovo dovoljno.. interesuje me također, da li ce kod automatskog knjizenje, kod istih postavki, uraditi isto na temeljnicama, ukoliko se datum stavi u prosloj godini? Hvala
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Sasvim dovoljno. Tekuca godina u AK bitna je za default prikaz dokumenata u trazenju (npr ako je 12 ne vidis odmah dokumente iz 11.e ali u trazenju mozes otkucati % i pojavice se)
LP
|
|
|
|
|
|
|
Govorim o kreiranju dokumenata.. kada pravim robne i finansijske dokumente, odnosno kad knjizim automatski da mi pravi dokumente izt 2011, a ujedno da prodavnice sa iste baze kreiraju dokumente iz 2012... da li ona postavka rjesava ovaj problem..
|
|
|
|
|
|
|
1. dokumenti se default kreiraju sa sistemskim datumom (osim ako ne promijenis datum dokumenta prije snimanja) kako robni, tako i knjizenja u zavisnosti od datuma na formi za knjizenje 2. procitaj na prethodnom postu sta sam napisao za opciju iz AK
link i do helpa ako nisam bio jasan
LP
|
|
|
|
|
|
|