Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
Guest
#1 Objavljeno : 11 April 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Stopnja: Guest

Pridružen(a): 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

pravijo, da se za obresti do enega meseca upoštea samo realna obrestna mera nad enim mesecem pa se dodatno tom (ta drug del dela zdaj za vse, kolikor je meni znano), prav tako pa naj ne bi obracunaval obresti od obresti, to pa mislim, da je ze sedaj mozno izklopiti.<br><h3>Željen način ali pravilno delo</h3><br>Torej, zanima me, kako je s prvim delom mojega vprasanja.<br>
Guest
#2 Objavljeno : 11 April 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Stopnja: Guest

Pridružen(a): 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Kar se zamudnih obresti tiče, obrestne mere zanje izračunava in objavlja Banka Slovenije v skladu z obligacijskim zakonikom in zakonom o obrestnih<br>merah. Tu lahko nastopi problem le, če se terjatev/obveznost obrestuje več kot 1 leto.<br><br>Ti pa omenjaš prepoved REVALORIZACIJO TERJATEV IN OBVEZNOSTI z rokom dospelosti do enega meseca. Od 1.7.2002 bo določba razširjena na terjatve in obveznosti z dospelostjo do 1 leta. Gre torej za pogodbene obresti, kjer se to določilo uporablja.<br><br>Več o tem lahko prebereš v IKS 3/02, stran 82-85.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,895 sekunde.