Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
baricone
#1 Posted : 05 March 2012 10:49:02(UTC)
baricone

Rank: Member

Poštovani

Kada u Maloprodaja POS napravim račun sa rabatom npr cijena 160KM rabat 16 KM, cjena za naplatiti 144. U trgovačkoj knjizi pokazuje izlaz dobro 144KM, u obračunu izdatih računa pokazuje dobro 144KM, međutim u PDV KIF mi pokazuje Gotovinska naplata 160 KM.

Lijep pozdrav
HARUN.S
#2 Posted : 06 March 2012 02:36:41(UTC)
HARUN.S

Rank: Datalab

Pozdrav,

Ukoliko Vam je na VD POSa, oznacena lokacija Republika Srpska, radice upravo tako kako ste opisali.
Rabat mozete dati na POSu, ali je u tom slucaju osnovica za obracun PDV, vrijednost iz koje nije izbijen rabat.

Npr MPCijena 117KM, prodali ste 1 kom necega uz 10% rabata, osnovica u KIF je 100KM (iako je za platiti 105,30KM),
PDV ce biti 17KM.

LP
baricone
#3 Posted : 06 March 2012 10:53:41(UTC)
baricone

Jeste Republika Srpska. Moj knjigovođa kaže da treba da stoji 144KM umjesto 160 KM ili u vašem primjeru treba da stoji 105.30. umjesto 117KM
baricone
#4 Posted : 06 March 2012 19:21:13(UTC)
baricone

U redu je ovo, tako je sa rabatom u Republici Srpskoj

Lijep pozdrav
euromont
#5 Posted : 09 March 2012 12:48:21(UTC)
euromont

Isti problem sam imao i ja. Poslije mnogo prepiski sa zaposlenicima u Pantheonu rjesili smo ovaj problem. Naravno da imate pravo da u KIF-u prijavljujete onoliko koliko ste naplatili, tu informaciju sam dobio i od inspektora uprave za indirektno oporevianje i od knjigovođe. I tek nakon 10-ak dana smo rjesili i ovu dilemu. U pitanju je odredjena postavka za RS, ja vam mogu dati broj od stručnog saradnika firma EKOM, pa da se sa njima cujete oko toga. To im je minut dva posla. Gospođa se zove Biljana 065/516-662. nadam se da će pomoći.
HARUN.S
#6 Posted : 09 March 2012 19:00:49(UTC)
HARUN.S

euromont piše:
Isti problem sam imao i ja. Poslije mnogo prepiski sa zaposlenicima u Pantheonu rjesili smo ovaj problem. Naravno da imate pravo da u KIF-u prijavljujete onoliko koliko ste naplatili, tu informaciju sam dobio i od inspektora uprave za indirektno oporevianje i od knjigovođe. I tek nakon 10-ak dana smo rjesili i ovu dilemu. U pitanju je odredjena postavka za RS, ja vam mogu dati broj od stručnog saradnika firma EKOM, pa da se sa njima cujete oko toga. To im je minut dva posla. Gospođa se zove Biljana 065/516-662. nadam se da će pomoći.

Pozdrav,

Da ne zbunjujete korisnike iz Republike Srpske, potvrdicu kako je definitivno napravljeno rješenje u programu.
Dakle bez obzira da li se na POSu javi obveznik ili ne, ukoliko je na racunu dat rabat, tada
se u KIFu prikazuje osnovica BEZ izbijenog rabata. Dakle vrijednosti u kolonama 6,10,11 odnosno 6,12,13
su identicne kao i kada ne bi bilo rabata na racunu.

Postavka o kojoj pricate je postavka iz prvog posta kojeg sam napisao, a to je lokacija Republika Srpska u vrsti dokumenta POSa.
Poenta je slijedeca, u POS maloprodaji rabat mozete dati koliki želite, ali PDV cete platiti na full iznos.
Umanjivanjem osnovice u KIF, samim time bi i umanjili iznos PDVa koji treba platiti.

P.S. stvar niste mogli rijesiti sa Ekom jer ovakva je trenutna funkcionalnost u Pantheonu:)
Ako u Zakonu stoji nesto drugacije budite slobodni da nam proslijedite za promjenu funkcionalnosti.

LP
euromont
#7 Posted : 16 March 2012 11:22:43(UTC)
euromont

Ne, griješite. Poreski obveznici u RS kako ste rekli imaju poravo odobravati rabat u maloprodaju ali uz određeni dokument koji donosi uprava a on se tiče toga da se rabati odobravaju isključivo iz komercialnih razloga svakako u KIF-u mora da stoji iznos sa umanjenim rabatom.
HARUN.S
#8 Posted : 20 March 2012 17:58:04(UTC)
HARUN.S

Nista ne grijesim:) Samo sam Vam pojasnio kako je stvar napravljena u Pantheonu.

Svakako ako zelite izbjeci tu funkcionalnost, stavite na VD POS dokumenta lokaciju Federacija BiH.

Ako imate papir (Zakon, sl.list ili nesto slicno - ne misljenje knjigovođe) koji govori drugacije budite
slobodni da nam dostavite.

LP
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)