Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
JozoRamljak
#1 Posted : 09 March 2012 09:00:11(UTC)
JozoRamljak

Rank: PA User

Postovanje

Kako na fiskalnom racunu da se ispise nefiskalni tekst koji se u unese u Pantheonu
Moja je postavka u Sifrantu dokumenata U nefiskalnom tekstu imam nefiskalni tekst prije racuna i nefiskalni tekst poslije racuna.
Kad pustim ispis fiskalnog racuna ispise mi se Nefiskalni tekst prije racuna pa odsjece odsjecak zatim racun pa se i on odsjece i nefisklani tekst poslije racuna pa se i on odsjece.
Kako da mi to bude u jednom komadu. koristim pisac TREMOL T260F - Kimtec

Hvala
ALEM.S
#2 Posted : 09 March 2012 18:09:26(UTC)
ALEM.S

Rank: Datalab

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdrav,

ako ne želite da se ispisuje tekst prije ispisa fiskalnog računa ili nakon fiskalnog računa, onda nemojte upisivati tekst u naznačenom panelu "Nefiskalni tekst prije računa" ili "Nefiskalni tekst nakon računa".

Ovakvo rješenje je napravljeno, iz razloga da veliki broj korisnika ima potrebu za ispisom nefiskalnog teksta i prije i nakon računa, za one korisnike koji žele samo ispis prije fiskalnog računa ili nakon fiskalnog računa, dovoljno je da ne upišu nefiskalni tekst u odgovarajućem panelu i imaćete nefiskalni tekst u "jednom komadu".
JozoRamljak
#3 Posted : 12 March 2012 08:22:52(UTC)
JozoRamljak

Pozdrav
Nismo se razumjeli tekst prije i poslije ispisa racuna mi treba ali mi ne treba da ga odsjeca na tri dijela . Zelim da mi u jednom komadu budu fiskalni i nefiskalni tekstovi
Hvala.
ALEM.S
#4 Posted : 12 March 2012 12:00:09(UTC)
ALEM.S

Pozdrav,

u "jednom komadu" može biti nefiskalni tekst jedino ispred fiskalnog računa, ili nakon fiskalnog računa, možete upisati veći tekst u jednom od polja, tako da ćete imati u "jednom komadu" veći tekst i sl. , ili veći tekst u oba polja.

Komande se šalju sekvencijalno, tako da se komanda za nefiskalni tekst "prije računa" šalje prije fiskalnog računa, i obrnuto za nefiskalni tekst nakon računa, to i jesu funkcije ova 2 nefiskalna teksta, i mora se odsijeći, kako bi se napravila razlika šta je nefiskalni tekst - dokument, a šta fiskalni račun - dokument.

Ako bi slali sve nakon ili prije fiskalnog računa, onda to ne bi bio nefiskalni tekst prije računa ili poslije računa, ne bi imao svoju funkciju koja mu je naznačena u PA.

Nadam se da sada razumijete o čemu je riječ.
JozoRamljak
#5 Posted : 13 March 2012 08:31:31(UTC)
JozoRamljak

Nadam se da sada razumijete o čemu je riječ.[/quote]
Pozdrav
Nefiskalni tekst prije racuna je sastavni dio racuna i na tom mjestu zelid zazeliti dobrodoslicu kupcu i mozda nesto reklamirati, nefiskalni tekst nakon racun je takodje sastavni dio racuna i u njega zelim zahvaliti kupcu na posjeti i dati obavjest o trajanju reklamacije na robu...
Znaci u ovo ja po zelji upisujem sto zelim poruciti kupcu. Nefiskalni tekst mi upisuje sto zelimo i nije odredjen dok je fiskalni dio strogo odredjenog sadrzaja i formata i on ce cuva za poreznu upravu.
Da li postoji mogucnost da se ovi tekstovi ne odsijeku , malo mi je nelogicno da svakom kupcu objasnjavam ovo vam je na pocetku racuna a ovo je na kraju i to cuvajte uz racun jer Vam tu pisu uvjeti reklamacije.
Hvala.
ALEM.S
#6 Posted : 14 March 2012 13:46:32(UTC)
ALEM.S

Nefiskalni tekst kako god se ispisivao, mora se odsijeći, bio prije ili poslije računa. Te reklamne poruke i sl. na fiskalnim računima se šalju u footeru, nažalost zbog ograničenja Tremol fiskalnih uređaja na samo 2 linije u footeru, nije moguće upisati previše toga u footeru, max. 32 karaktera po liniji za Tremol T260F, te linije u footeru se već koriste za informacije o kupcu - PIB, adresa, naziv, itd. i 20 karaktera za Tremol M i S, tako da zbog ograničenja Tremol fiskalnih uređaja kada je footer u pitanju, neće se moći slati u tom dijelu reklamne poruke i sl. , i jedina opcija za Tremol urešaje je nefiskalni tekst.

I poruka kupcu, reklamne poruke, itd. u footeru nije obavezan dio za PU i sl. , to je opciona funkcija. Ovaj dio prije i poslije računa je striktno nefiskalni tekst, i smatra se nefiskalnim dokumentom, poruke u footeru su vezane za fiskalni dokument - fiskalni račun, pogledajte u footeru i vidjećete tamo info o kupcu u MP ili broj fakture tipa 12-300-123456 u VP, i sl. , u tom dijelu se može slati poruka za kupca, u planu je da se to postavi u postavkama "tekst za kupca" , MP i VP, i upisivala bi se u postavkama integracije polje "tekst za kupca", u MP nažalost neće moći za Tremol uređaje, za neke druge integracije, koje omogućavaju veći broj linija u footeru, ovo će se moći implementirati, ako se ovo bude implementiralo biće svakako obaviještenje na usersite-u.

Lp

Edited by user 14 March 2012 13:47:03(UTC)  | Reason: Not specified

Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)