Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
rotarma
#1 Objavljeno : 05 April 2012 12:17:48(UTC)
rotarma

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 31/01/2011(UTC)
Objave: 35

Eno vprašanje glede nastavitev za pravilen uvoz datoteke tkdis v Halcom eBanko.

Ta teden so mi iz Halcoma na novo inštalirali eBanko, verzija 17.... Pravijo da so v tej verziji (ki je izšla decembra) poostrili "nadzor" nad datumi plačila. Če je v prvi vrstici datum paketa npr. danes, ko paket uvažam, dobijo po uvozu v banko tudi vsi plačilni nalogi današnji datum plačila, kljub temu da ima vsak nalog na seznamu svoj datum plačila. Rešitev naj bi bila v tem, da v prvi vrstici ne bi smelo biti datuma paketa, potem bi eBanka sprejela datume vsakega naloga posebej.

Kaj bi morala narediti v Pantheonu da bi mi kreilral "ustrezno" datoteko tkdis, brez datuma paketa v prvi vrstici?

Še to, do nove inštalacije eBanke ta teden, nisem imela težav z uvozom nalogov, datumi posameznih plačilnih nalogov so se uvažali pravilno, kljub temu da je imela datoteka tkdis v prvi vrstici datum paketa, ki je bil datum uvoza paketa v ebanko (preverila sem stare shranjene tkdis datoteke).

Hvala za pomoč!

simonklemen
#2 Objavljeno : 05 April 2012 12:46:08(UTC)
SIMONKLEMEN

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 403

Preverim in javim.

simonklemen
simonklemen
#3 Objavljeno : 05 April 2012 14:33:18(UTC)
SIMONKLEMEN

Zdravo,

Res je, sem preveril na svojem DEMO Prokliku. Je pa težava (vsaj pri meni), da če uvažam TKDIS, ne polni kod namena plačila. Če za izvoz iz Pantheona uporabim Halcomov xml format, mi podatke uvozi s pravilnimi datumi zapadlosti plačil in kodami namena plačila.

TKDIS format bo počasi opoščen. Predlagam, da začnete uporabljati UPN in SEPO v programu Pantheon. Več podatkov o tem dobite na straneh s pomočjo.

SimonKlemen
rotarma
#4 Objavljeno : 05 April 2012 15:08:21(UTC)
rotarma

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 31/01/2011(UTC)
Objave: 35

Hvala, za pomoč.

Nastavitve v administratorski konzoli sem spremenila tako, da se izvaža datoteka v strukturi halcom xml 4.0. Datumi plačil posameznih plačilnih nalogov so v eBanko sedaj pravilno uvoženi. Tudi kode namena so ok, sicer pa z njimi že prej nisem imela težav, so se izvažale/uvažale pravilno.

Hvala še enkrat in lep dan

mateja
rbatic
#5 Objavljeno : 05 April 2012 15:10:14(UTC)
rbatic

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 13/05/2010(UTC)
Objave: 174
Man

Prejete zahvale: 4 krat v 3 objavah
rotarma piše:
Rešitev naj bi bila v tem, da v prvi vrstici ne bi smelo biti datuma paketa, potem bi eBanka sprejela datume vsakega naloga posebej.
Kaj bi morala narediti v Pantheonu da bi mi kreilral "ustrezno" datoteko tkdis, brez datuma paketa v prvi vrstici?

mene tudi zanima da bi imel vsak nalog svoj datum izvršitve, kajti ko te ni uvoziš v banko nalogo za naprej.

Moti me pa še ena zadeva in sicer zakaj mora biti banka subvjekt v programu?
namreč za neko tujo banko bi lahko pri dobavitelju kjer ima vpisan račun vpisali tudi podatke od banke (ime naslov SWIFT ??) in bi za UPN pobiral iz teh podatkov ??

LP Radovan
Slišišvidiš d.o.o.
simonklemen
#6 Objavljeno : 05 April 2012 15:49:57(UTC)
SIMONKLEMEN

Zdravo,

Morali boste omogočiti nastavitev Vključi datum valute naloga v stavek pri pošiljanju. Ta nastavitev se nahaja v šifrantu vrst dokumentov, pri vrsti dokumenta Plačilni promet | Plačilni nalogi - Domači. Do te nastavitve pridete tudi tako, da dvokliknete številko plačilnega naloga (npr. 12-LI0-0000007), ko je ta odprt. Ob dvokliku se vam bo prav tako odprl šifrant vrst dokumentov na zavihku, kjer lahko omogočite to nastavitev.

Citat:
vpisali tudi podatke od banke (ime naslov SWIFT ??)

In bi spet potrebovali nek šifrant, ker bi imeli počasi dosti, da morate pri več deset subjektih vnesti iste podatke, namesto, da bi jih izbrali iz nekega šifranta. In ker je banka tudi subjekt, je logično, da je v šifrantu subjektov.

SimonKlemen
rbatic
#7 Objavljeno : 05 April 2012 16:05:13(UTC)
rbatic

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 13/05/2010(UTC)
Objave: 174
Man

Prejete zahvale: 4 krat v 3 objavah
Hvala Simon za EXPRESEN odgovor ... je že popravljeno.

toda banka od mojega dobavitelja ni moj subjekt , pustimo domače toda pri tujih se ne ponavlja ista banka nikoli.
Zakaj ko imam 23 tujih dobaviteljev, bi moral imeti še 23 subjektov tujih bank balasta v šifrantu ???

Lp Radovan
Slišišvidiš d.o.o.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,457 sekunde.