Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
acc
#1 Objavljeno : 10 April 2012 13:17:50(UTC)
acc

Stopnja: Member

Pridružen(a): 13/01/2012(UTC)
Objave: 24

zdravo,

sem uporabnica začetnica. V knjigo prejetih računov mi ne uvrsti vseh računov in ne znam poštudirati, v čem je problem.

V Obračun prejetih računov zajame vse, tako kot mora in je pravilno.
V Knjigi PR pa posamične izpusti. vsi imajo status "potrjeno". vsi so knjiženi v GK. Datumi so OK. Davčna stopnja je npr S2 - vendar vseh ne zajame...

nastavitve kontov dobaviteljev (tudi 66a) imam. (se prvi: 2200 in 2200;2800 in 2850 ), vklopljene vse vrste identov in tudi že vse vrste dokumentov, vklopljeno zajetje "vseh" statusov...

se priporočam za kakšen namig...

vnaprej hvala.
klavdijak
#2 Objavljeno : 10 April 2012 13:26:17(UTC)
KlavdijaK

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 176

Pozdravljeni!

Zakaj vam ne uvrsti računov v KPR je verjetno zato, ker imate vse datume ( datum prejema, datum DDV in datum zapadlosti ) v enem mesecu in računa niste poravnali ( plačali) tak račun ste dobili v knjigo neuveljavljenega DDVja. Predvidevam, da zaganjate obračun tipa 7. Ali imate mogoče bazo na hostingu, če je odgovor DA, bi prosila za ime baze.
acc
#3 Objavljeno : 10 April 2012 13:30:04(UTC)
acc

SI_RICCARDO

datumi so res vsi v enem mesecu.
kriterij plačljivosti, verjetno v zvezi z epoboti... hm, nisem polagala pozornosti...
acc
#4 Objavljeno : 10 April 2012 14:23:10(UTC)
acc

Ker sem ravno v "elementu": zakaj mi na prejetih računih, vnos vrednost z ddv 74,55 EUR zabeleži kot 74,56 EUR? strošek telefona, 20% DDV, nobene posebnosti (oproščen promet ipd).

Mimogrede, še: tisti datumi zgoraj, tudi veza epobot: sem še enkrat preverila, niso vsi /zapadlost ne/ v istem mesecu, tudi na valuto je plačano, tako da res ne vem, v čem je keč. :) (no: :( )
klavdijak
#5 Objavljeno : 11 April 2012 08:31:54(UTC)
KlavdijaK

Pozdravljeni!

Kar se tiče zaokroževanja: v Admoniostratorski konzoli-Nastavitve-Parametri programa-Blago-DDV dajet kljukico v Zaokroževanje na nivoju dokumenta.

Pri obračunu DDV ma pa zanima sledeče:
1. v bazi imate račune že od meseca januarja
2. DDV za januar in februar niste delali. Lahko vprašam zakaj ne ali ste mogoče trimesečni zavezanec?
3. Pri tipu obračuna 7 je potrebno najprej zagnati obračun nato pa preverimo knjige
4. Sami se morate odločiti, ali boste zaganjali obračun po tipu 7 ali po tupu 6. Ker pri tipu 7 boste imeli nekaj neuveljavljenega DDVja, ker računi dejansko niso plačani.

Lp, Klavdija
acc
#6 Objavljeno : 11 April 2012 17:16:33(UTC)
acc

Klavdija,

Hvala za pomoč.

zaokroževanje - ne, reši problema, verjamem, da je nekje neka nastavitev zaokroževanja, bom našla.

DDV:
1 in 2: trimesečni ddv zavezanec.
3. in 4.: mi ni čisto jasno, upam, da mi bo po petkovem tečaju bolj jasno. če ne, pa od tam naprej.

Še enkrat hvala za pomoč-
klavdijak
#7 Objavljeno : 13 April 2012 15:59:09(UTC)
KlavdijaK

OK

V kolikor boste imela še težave, vam svetujem, da prijavite problem na podpora@datalab.si, če preko Foruma zadev ne bomo mogli rešit.

LP,
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,622 sekunde.