|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Identi
»
NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard
Rank: PA User
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 49 
|
Pan.55 LT b555611 - (updejtana baza PRAZNA): pri uvozu večjega števila identov (500) iz XLS se dogajata dve napaki: 1. pri obstoječih identih se izbriše nastavitev v oknu "Knjigovodska vrsta" (200) 2. pri novih (uvoženih) identih ostanejo prazna okna "Knjigovodska vrsta", Davek DDV" in "Glavna enota mere", čeprav imam vse to prednastavljeno v šifrantu klasifikacij (idente uvažam s primarno in sekundarno klasifikacijo). To se zgodi, če uvažam vse stolpce (ALL) ali pa selektivno samo tiste z vrednostmi. Še dodatno vprašanje: želel bi uvoziti tudi ceno dobavitelja (anBuyPrice) in (anOptStock) - optimalno (ali drugo zalogo), vendar vedno lahko uvozim samo vrednosti, ki so prednastavljene v "Napredno / SQL za pridobitev definicij polj". SQL polja sem tudi razširjal, vendar dodajanje ne deluje. Je to sploh možno? LP, Jože Prijavljen kot/kao vitamin ps, Enako nastavitev - "Knjigovodska vrsta"- (200), "Davek DDV" - (B2) imam tudi v AK Edited by user 22 April 2012 22:58:45(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 09/11/2011(UTC) Objave: 45
|
Spoštovani, Ali bi bilo možno, da nam pošljete vašo pripravljeo XLS datoteko, da poizkusimo uvoz konkretne vsebine? Tako bi lahko preverili dejansko problematiko na vsebini za konkretne odgovore in pomoč. Vsebine lahko opošljete na naslov bostjan.artnik@datalab.si ali bostjan.nahtigal@datalab.si
|
|
|
|
|
Hvala za odgovor, g Boštjan. Ravno prav, ker sem trenutno v zelo napadalnem stanju in sem hotel dopisati to:
Pravkar sem ugotovil, da mi je to sranje od IW (import wizard-a) pri uvažanju povozilo tudi VALUTO (EUR-sem imel vse prednastavljeno) in seveda po izvedenem prevzemu mi je VSE PRODAJNE CENE spremenilo/preračunalo po tečaju uvozne valute.
Bom najprej poskusil popraviti cene s spremembo tečaja v prevzemu na 1:1, če pa ne bo šlo tako, pa še enkrat od začetka. Potem vam pošljem izvorno XLS datoteko za idente in še kakšno ugotovitev.
Prosim pa vas, da preverite - glede na obnašanje IW, se mi zdi, da je mogoče po defaultu nastavljen na: PREKRIVANJE in ne na "Dodajanje/Spreminjanje". Je mogoče, da to preverite in mi javite čimprej?
LP, Jože ampak, zdaj pa že vem, kakšen bo del praznika
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 6
|
Spoštovani,
SQL za pridobitev definicij ppolj spremnite v: select acIdent, acActive, acName, anSalePrice, anRTPrice, anWSPrice, anWSPrice2, acClassif, acClassif2, acSetOfItem, acCode, acSupplier, acAcctIncome, acAcct, acDept, acCostDrv, anWarrenty, acShowAtena, anBuyPrice, anVAT, acVATCode, anOptStock, anPriceSupp, anPrice from tHE_SetItem
Spremeba SQL deluje samo prvič, torej, če bi hoteli uvoziti še kakšno drugo polje, morate pred sprembo SQL stavka obvezno na novo pognati čarovnika.
Kot vidite, so tukaj dodana polja anBuyPrice, anVAT, acVATCode, anOptStock, anPriceSupp, anPrice, ki jih ustrezno povežete z excelovo datoteko, v katero boste morali dodati MP ceno z davkom, šifro davka, odstotek davka, optimalno zalogo, dobaviteljevo ceno. Dobaviteljevo ceno povežite s polji anBuyPrice, anPriceSupp in anPrice. Pantehon davka namreč ne izpolni avtomatsko glede na šifrant klasifikacij.
lp! BN
|
|
|
|
|
Pozdravljeni, g. Boštjan najlepša hvala za konstruktivno in ažurno pomoč. problem sem rešil, dodajam pa dvodelni epilog v pomoč zamenojcem in v premislek vašemu kapitanu... Zgoraj predlagani SQL ukaz potrebuje še bistveno dopolnitev za definiranje valut s stolpcema acCurrency, acPurchCurr,(» Pantehon davka namreč ne izpolni avtomatsko glede na šifrant klasifikacij« ... dodajam: kakor tudi ne valut, če jih ne definiramo pri uvažanju z IW - kar sem boleče ugotovil pri nadaljnem procesiranju prevzema). Torej, celoten optimalno potreben ukaz je: select acIdent, acActive, acName, anSalePrice, anRTPrice, anWSPrice, anWSPrice2, acClassif, acClassif2, acSetOfItem, acCode, acSupplier, anBuyPrice, anVAT, acVATCode, anOptStock, anPriceSupp, anPrice, acCurrency, acPurchCurr, acAcctIncome, acAcct, acDept, acCostDrv, anWarrenty, acShowAtena from tHE_SetItemPri tem mi je bil v pomoč tudi nasvet g. JUREBOV-a na: množičen vnos identov za Virtual Table Editor ( ftp://ftp.datalab.si/Programi/DL-utils/vtdeditor.7z), s katerim sem sploh lahko odkril prava sql imena za potrebne dodatne stolpce valut. (v tej zvezi: če je Virtual Table Editor vaše delo, me zanima, kako bi se dalo z njim urejati več kot samo eno polje (copy/paste, itd.), ker takšen kot je sedaj, je uporaben samo za odpiranje VTD, za uporabnejše urejanje pa ne.) in sedaj drugi del: za g. Mertelj-a...(čeprav razumem, da prav vsake podrobnosti pa tudi on ne more vedeti - lahko pa jo sedaj preveri in mi kaj sporoči) ...kot vidimo se zgoraj delujoča SQL rešitev bistveno razlikuje od privzete v IW, ki je: select acIdent, acActive, acName, anSalePrice, anRTPrice, anWSPrice, anWSPrice2, acClassif, acClassif2, acSetOfItem, acCode, acSupplier, acAcctIncome, acAcct, acDept, acCostDrv, anWarrenty, acShowAtena from tHE_SetItemZAKAJ? ps, kot sem odkril, tu ne gre za napako, kot sem napačno naslovil to vprašanje, ampak za nekaj povsem drugega... Edited by user 15 May 2012 17:47:02(UTC)
|
|
|
|
|
Pozdravljeni,
na žalost ima vsak uporabnik svoje zahteve glede zahtevanih polj za uvoz Identov. Zato so privzeta polja tista, ki naj bi bila kolikor toliko skupna vsem uporabnikom. Se bo pa vseeno v prihodnjih verzijah dodalo še nekatera dodatna polja, kot so recimo polja za DDV. Prav tako je za prihodnjo verzijo predviden nov način uvoza Identov, ki bo do uporabnika bolj prijazen (brez SQL stavkov, brez povezovanj polj), trenutni način uvoza pa bo predviden samo še za napredne uporabnike.
lp! BN
|
|
|
|
|
GULP, GULP in oči iz zrkel, Kaj to prav vidim???... Quote:na žalost ima vsak uporabnik svoje zahteve glede zahtevanih polj za uvoz Identov. Zato so privzeta polja tista, ki naj bi bila kolikor toliko skupna vsem uporabnikom. Pozdravljeni, g. Boštjan komu zdaj vi to "pojasnjujete/prodajate" takšno razlago? ste prepričani, da ste si zadevo dobro pogledali? mogoče bi pomagalo, da analizirate nek splošen račun (mogoče uvoz neke rač. komponente iz UK...) Natančno sem vam opisal, kje je problem in kakšna je optimalna rešitev, ki sama po sebi nima nobene veze s stopnjo rač. pismenosti uporabnika. Btw, to je bila moja prva praktična uporaba SQL-ja v življenju (razen odklepanja in zaklepanja P-baz). Če ponujate neko možnost/postopek, ga sprogramirajte tako, da bo deloval vsaj na logičnem nivoju! Je to preveč? Rabite dodatno razlago? Torej... 1. ugotovili ste: »Pantehon davka namreč ne izpolni avtomatsko glede na šifrant klasifikacij« (in zakaj ga ne bi? - če se že greste napreden razvoj...) 2. ugotovil sem: kakor tudi ne valut, če jih ne definiramo pri uvažanju z IW Torej, če davka in valut ne definiramo/uvažamo z IW, jih moramo definirati ROČNO!!! in pika in klicaj in v mojem primeru: 500x (4-je kliki) vnos davka (B2) + 500x (4-je kliki) vnos domače valute + 500x (4-je kliki) vnos tuje valute ... pa si seštejte! Je to še MNOŽIČEN UVOZ IDENTOV, kot ga obljubljate v: "S čarovnikom za uvoz podatkov enostavno uvozimo zapise v Pantheon iz Excel datoteke" ...posledice nedefiniranja davka in valut pa sem opisal v začetku te teme... Quote:Se bo pa vseeno v prihodnjih verzijah dodalo še nekatera dodatna polja, kot so recimo polja za DDV. Prav tako je za prihodnjo verzijo predviden nov način uvoza Identov, ki bo do uporabnika bolj prijazen (brez SQL stavkov, brez povezovanj polj), trenutni način uvoza pa bo predviden samo še za napredne uporabnike. Dodatna metoda uvažanja za telebane - SUPER!!! kaj ste morali čakati prav mene - ali ni bilo že zadosti debate v: množičen vnos identov ( https://usersite.datalab...amp;g=posts&t=100570 ) , da bi se vam posvetilo in bi to uredili, tako kot se spodobi? Ampak, vseeno popravite SQL v IW (enostavno, vključite vsa možna polja - uporabnik pa izbere samo tista, ki jih rabi), da/pa bo uporaben za kogarkoli. Kajti, mogoče ga bo kakšen telebanski uporabnik vseeno kdaj potreboval zaradi potrebe in ne zaradi želje po prepovedanem sadežu. LP in, fantje in dekleta, dajte se no malo zbrat, zmenit med seboj ( https://usersite.datalab...amp;g=posts&t=105589 ) in izogibat takšnim kiksom. Še bolj pa takšnim prozornim pojasnilom Edited by user 21 May 2012 15:57:29(UTC)
|
|
|
|
|
Pozdravjeni,
kot sem že prejšnič napisal, se bo v prihodnji verziji dodalo še nekaj dodatnih polj, ker jih je sedaj res premalo. Zagotovo se bo dodal DDV, pa verjetno še kakšno (tudi verjetno še kakšno polje iz vašega primera). Nov način uvoza pa bo podoben kot pri uvozu začetnega stanja zaloge v LT/LX, kjer mora uporabnik v excel tabelo vnesti samo 3 podatke za artikel, za ostalo pa poskrbi Pantheon sam. Trenutni način je za moje pojme za povprečnega uporabnika daleč preveč zakompliciran in povzroča preveč preglavic in bo na voljo samo še kot napredna opcija.
lp! BN
|
|
|
|
You have been a member since:: 10/02/2010(UTC) Objave: 88
|
Pozdravljeni,
tudi jaz sem se malce ukvarjal z uvozom identov .... pa sem zadevo opustil. Opustil zato ker so tam manjkajoči podatki. Dobrodošlo bi bilo, da se z excela prebere vse podatke o identu vključno z kodo subjektov. V excelu je enostavno dodajati, popravljati, določiti zaporedje, v PA pa je potem ogromno dela, da to preveriš, dodajaš in popravljaš. z SQL stavki se nočem preveč ukvarjati saj je kar nekaj možnosti napak. Upam, da bo v novih verzijah to res dodelano.
Lepe pozdrave. istok
|
|
|
|
|
Originally Posted by: BOSTJANN  Pozdravjeni,
kot sem že prejšnič napisal, se bo v prihodnji verziji dodalo še nekaj dodatnih polj, ker jih je sedaj res premalo. Zagotovo se bo dodal DDV, pa verjetno še kakšno (tudi verjetno še kakšno polje iz vašega primera). Nov način uvoza pa bo podoben kot pri uvozu začetnega stanja zaloge v LT/LX, kjer mora uporabnik v excel tabelo vnesti samo 3 podatke za artikel, za ostalo pa poskrbi Pantheon sam. Trenutni način je za moje pojme za povprečnega uporabnika daleč preveč zakompliciran in povzroča preveč preglavic in bo na voljo samo še kot napredna opcija.
lp! BN Pozdravljeni, me zanima, če ste že popravili zadevo z IW-Import Wizard-om, kakor te napovedali oz. obljubili? LP, Jože
|
|
|
|
You have been a member since:: 28/03/2011(UTC) Objave: 82
|
Pozdrav,
mene pa konkretno zanima, zakaj ni nikjer ene končne xls datoteke za download, da si vsaj lahko predstavljaš kako mora biti narejena da to deluje, ker sam sem jo naredil, pa mi je ne bere niti pod razno, pa kljub temu, da Mertelj misli, da sem zabit, menda v tabelo znam vnašat podatke, vsaj v eno vrstico. Vsaj med faksom in mag. sem znal.. | Geotermal d.o.o. |
|
|
|
You have been a member since:: 05/10/2010(UTC) Objave: 16
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Originally Posted by: ecafuta  Pozdrav,
mene pa konkretno zanima, zakaj ni nikjer ene končne xls datoteke za download, da si vsaj lahko predstavljaš kako mora biti narejena da to deluje, ker sam sem jo naredil, pa mi je ne bere niti pod razno, pa kljub temu, da Mertelj misli, da sem zabit, menda v tabelo znam vnašat podatke, vsaj v eno vrstico. Vsaj med faksom in mag. sem znal.. Spoštovani gospod Cafuta, naj vas opomnim na osnove bontona v komunikaciji na forumu. Razumljivo je, da tako vam kot tudi drugim uporabnikom prekipi, ko nekaj v PANTHEON-u ne deluje, kot bi moralo in upam, da nam v teh primerih uspeva z nasveti post festum v čim večji meri rešiti vaše težave. Nedopustno pa je, da se v objavah o vaših težavah s PANTHEON-om obklada izvršnega direktorja Datalaba, Andreja Mertlja, z izjavami v stilu: »Mertelj ti si pravi "by design"«, »mariborčani bi ti rekli kar....GOTOF SI«, »Mertelj misli, da sem zabit« in podobno. Čeprav takšne besede, ki so popolnoma pod osnovnim nivojem kulturne komunikacije, tako ali tako mečejo najslabšo luč predsem na tistega, ki jih izreka, si na Datalabu tovrstnega blatenja ne bomo več dovolili. Če se bo komunikacija v tem stilu nadaljevala pri vas ali pri drugih uporabnikih, bom primorana takšne objave brez opozorila brisati, v skrajnem primeru pa vsem tem uporabnikom onemogočiti objavljanje na U-site forumu. To je moje zadnje opozorilo. Lep pozdrav, Nina.
|
|
|
|
|
Uf, tole pa reže! A je to za Miklavža?
Še en dokaz več, da je uporaba PA lahko zelo stresno, če ne že zelo nevarno početje. Glede na svoje izkušnje sem prepričan, da je okarani g. ecafuta svoje dejanje storil v zelo olajševalnih okoliščinah. Sem za mediacijo.
Pis
p.s. ga. Nina, da ne zaidemo preveč s te, z DL strani neodgovorjene teme, kako pa se prilepi na DLusersajt forum kakšno slikico? . . .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 09/11/2011(UTC) Objave: 45
|
Spoštivani; Poenostavljena možnost uvoza iz pred-definirane XLS datotek za uvoz identov ali subjektov v PA še ni navoljo. Za sedaj je samo obstoječa možnost preko Import wizarda, ki pa je zahtevnejši za uporabo.
|
|
|
|
|
g. boštjan mislim, da bi bila najhitrejša in najbolj enostavna rešitev v okviru trenutnega IW, da razširite SQL ukaz,tj. Quote: select acIdent, acActive, acName, anSalePrice, anRTPrice, anWSPrice, anWSPrice2, acClassif, acClassif2, acSetOfItem, acCode, acSupplier, anBuyPrice, anVAT, acVATCode, anOptStock, anPriceSupp, anPrice, acCurrency, acPurchCurr, acAcctIncome, acAcct, acDept, acCostDrv, anWarrenty, acShowAtena from tHE_SetItem
ukaz lahko razširite z dodatnimi naslovi (stolpci), vendar je v vsakem primeru za povprečnega uporabnika (ne za večino, po vašem tolmačenju) pomembno, da ve na kaj se nanašajo. Torej v HELP navodilih za IW je potrebna tudi legenda... Originally Posted by: ecafuta  Pozdrav,
mene pa konkretno zanima, zakaj ni nikjer ene končne xls datoteke za download, da si vsaj lahko predstavljaš kako mora biti narejena da to deluje, ker sam sem jo naredil, pa mi je ne bere niti pod razno,... ja, slika XLS - jo pripnem, ampak direktno (in ne: [img=http://????]????[/img]), ko bo ta forum to omogočal... do takrat pa začetek tabele iz mojega primera, če kaj pomaga: A B C D E F G H I J acIdent acActive acName anSalePrice anRTPrice anWSPrice acClassif acClassif2 acSetOfItem acCode im60-18009 T Flocked Sponge 6,00 5,00 4,00 im_Brushes im60-Brush-Tool 200 670959 31010 1 in... K L M N O P Q R S T U acSupplier anVAT acVATCode acCurrency acPurchCurr anBuyPrice anPriceSupp anPrice anOptStock acUM acUM2 IMC 20 B2 EUR USD 2,50 2,50 2,50 20 KOS KOS no, nekateri stolpci so nepotrebni (za "večino" uporabnikov), ker jih Mr. IW pač ne "šmirgla", vendar sem pač probal. in potem sledijo ročni posegi pri vsakem identu posebej, npr. ddv..., ki vas še enkrat spravijo v karmično zavedanje, da uporabljate PA! nadaljevanje pa predajam v bolj strokovno obdelavo... LP, Jože . . . Edited by user 18 December 2012 12:52:17(UTC)
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Identi
»
NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,618 seconds.
|
|
|