Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Bruto v naši valuti
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 28/03/2011(UTC) Objave: 82
Zahvale: 3 krat
|
Spoštovani uporabniki U-Site-a.... Sedim in mislim, pa malo vstanem in mislim, pa tako naprej... in vprašam, kaj je pri identu - IDENT - KALKULACIJA - NAKUP - okence bruto v naši valuti? V Pantheon vodniku ni zaznati te opombe... https://usersite.datalab...I/Default.aspx?ctxid=232Imam pa primer..... vhod 96€, rabat 30, stroškov ni... bruto v naši valuti pa je 71,29€.... Je to ok? PS... še pet postov, pa me Nina spet na kosilo pelje.... mnjam! |
Geotermal d.o.o. |
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 10/02/2010(UTC) Objave: 88
|
Pozdravljen,
to je Dobaviteljeva cena (minus rabat) plus stroški = bruto .......... pri meni je tako :D
LP istok
|
|
|
|
|
|
|
Ja saj vem, samo preveri kalkulacijo, ki sem jo podal.... ni carine, ni stroškov, skratka ničesar...matematično bi moralo biti 96- (96*0,3)=67,20.... od kod pa programu 71,29€? |
Geotermal d.o.o. |
|
|
|
|
|
|
hmmm pri meni dela pravilno :) zadnja verzija ....... 555.632
LP istok
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
enako verzijo imam. Pri 1000 identih, jih verjetno večina dela ok. Tega sem pač našel da je "defekten", potem sem jih odkril še nekaj s tem sindromom. V to smer je še ok, da mi pravi, da je izdelek dražji, kot je v resnici, mene bolj boli, da je lahko tudi kakšen, ki je cenejši, kot je v resnici, ker če se zmoti navzgor, se lahko tudi navzdol....
In tukaj se poraja vprašanje zanesljivosti.... |
Geotermal d.o.o. |
|
|
|
|
|
|
hmmm ...... sicer nisem še našel tega difekta .... upam, da ga ni pri meni ......
Kaj pa preračun prometov? Ste preizkusili? Mogoče bi pobrisal kakšne "zastarele" podatke .....
vprašanje zanesljivosti pa mislim, da se pojavlja že precej dalj časa ;)
LP istok
|
|
|
|
|
|
|
ja...jaz zadnje čase tudi samo hmmm govorim..... smola je, da sem jaz uporabnik ne pa nek sistemski vzdrževalec... pa smatram, da poznam računalništvo. Kaj je potem s tistimi, ki pač samo tipkajo????? |
Geotermal d.o.o. |
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 113
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Kako so v sistem prišli ti identi, pri katerih je cena napačna? So bili v šifrant morda preneseni? - to bi lahko bil vzrok takemu neskladju, ker je res (ne glede na vprašanje zanesljivosti:)) neobičajno, da je cena tako preračunana. Kaj pa se zgodi s ceno, če npr. pretipkate neto ceno - se preračuna, ali ostane ista? Lp,m.
|
|
|
|
|
|
|
Preneseni? Vsi so nekako preneseni, vendar ne preko wizzarda, ampak sem jih vpisal ročno. Konkretno je to bil prej en xy ident, ki je postal neaktiven in sem ga prepisal z drugim. Ampak dejstvo je da je pri drugih identih ista zgodba.. ne vseh ampak sem jih našel.
Kako ima pa vezo od kod so? Če je tukaj zadaj matematika in nič druga potem mora delat, če pa je kak bug pa ga je treba popravit. Če pa gre za kak tretjega pa mora to nekdo ugotovit, popravit ali pa nekako preprečit take vnose...
Ali ne? |
Geotermal d.o.o. |
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 113
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
S preneseni sem mislila to, da so bili v šifrant napolnjeni preko prenosa (npr. ko ste šli na PA, ste šifrant imeli v neki drugi bazi, datoteki,... in so identi, skupaj s cenami bili preneseni preko nekega avtomatizma v Pantehon). V takem primeru se je lahko bruto v naši valuti zapisala kot navajate (torej zapis podatka v bazo, ne pa izračun) - upam, da me razumete :) Pri prenosu se torej cene zapišejo, take kot so v vhodni datoteki. Če pa cene vnesete ročno, bi se pa morale izračunati glede na vnesene podatke, nab. cena - rabat itd. Zato sem vas tudi vprašala, kaj se zgodi, če nabavno ceno pretipkate - ali se na novo preračuna bruto v naši valuti? lp,m.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»