Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
Hary68
#1 Objavljeno : 10 July 2012 13:35:12(UTC)
Hary68

Stopnja: Member

Pridružen(a): 03/01/2012(UTC)
Objave: 5

Poštovani,

Koristim vaš program u firmi koja se bavi prometom nafte i naftnih derivata i trenutni build 5.5.56.11 rev.17105
na kojem imam određene probleme u radu koje ni vaši ovlašteni suporteri nisu mogli da riješe,a radi se o sledećem;
-za kupce koji robu uzimaju na kredit odnosno na odgođeno plaćanje promet evidentiramo putem dokumenata otpremnice,koje naravno odmah fiskalizujemo i prilikom zbirnog fakturisanja povlačimo te promete na zbirnu fakturu.
I ok,sve to funkcioniše dobro do dijela MPC za dati period,koja se ručno mora prekucati da bi dobili saldo "ukupno za uplatu".Pošto našu djelatnost prate česte promjene cijena,nekada i 3-4 mjesečno,problem tim postaje veći jer se na padajućem meniju uvijek nudi zadnja MP cijena,pa onda moramo tražiti periode do koji je bila prošla cijena,pa predprošla itd.,što povećava šanse za greškama jer je automatizam potpuno onemogućen.Da li je greška u kodu programa ili postoje neka podešavanja u vrstama dokumenta koja ja nisam uspio dokučiti,neznam.Stoga vas molim da mi pokušate odgovoriti i pomoći da prevazićem za mene veliki problem.

-Opcija duplikat fiskalnog računa postoji ali nije u funkciji,ustvari jeste ali FP uvijek štampa poslednji izdati Fiskalni račun,bez obzira što nam je broj FR za koji nam treba duplikat poznat.A u jednom razgovoru sa vašom kolegicom iz marketinga kojoj sam zaboravio ime a koju sam onako usput pitao za ovaj problem oko duplikata FR dobih odgovor da zakonom nije dozvoljeno izdavanje duplikata FR.Ako je to stvarno tako molim Vas da mi navedete o kojem zakonu odnosno o kojem njegovom članu se radi,kako bih mogao postupati po njemu.

Unaprijed zahvaljujem na vašem vremenu i podršci,

Hajrudin

ALEM.S
#2 Objavljeno : 11 July 2012 10:08:58(UTC)
ALEM.S

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 44

Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
Pozdrav,

niste naveli osnovni podatak za pitanje koje ste napisali, tj. koji FP koristite ? Određeni FP rade na taj način, znači u pitanju je ograničenje kod određenih FP da mogu ispisivati samo zadnji FR, dok neki mogu i FR-e i unazad par dana, zato je jako bitno, kada pišete o ovome, da navedete osnovne informacije, FP koji koristite, verziju fiskalnog drivera ?

Vjerovatno kolegica nije bila dovoljno upućena u ovaj dio oko podrške, tj. i nije prava adresa za takva pitanja, konkretno kod tehničkih pitanja obratite se Vašem partneru za podršku ili Datalab Service desku, ili pak na US, kao što ste sada.

Lp,

Alem
Hary68
#3 Objavljeno : 11 July 2012 14:47:23(UTC)
Hary68

Radi se FP Tring Partner,al hajd da zanemarimo to pa da post analiziramo redoslijedom.Odnosno zadržimo se na problemu oko MPC na otpremnicama,pa ako to riješimo da idemo dalje jer ima još mnogo stvari koje treba riješiti,pogotovo oko reeporta.A da sve može savršeno raditi najbolji je primjer firma Atacco,i koristim ovu priliku da njihovom suporteru čestitam i kažem da vrijedi svakog plaćenog feninga.

Lp.

Hajrudin
haruns
#4 Objavljeno : 16 July 2012 12:53:45(UTC)
haruns

Pridružen(a): 03/08/2009(UTC)
Objave: 4

Pozdrav,

Suštinski nije problem sa MPC i njenim prekucavanjem. Naravno da je apsolutno neprihvatljivo
da prekucavate MPC da bi se refreshirala vrijednost Ukupno za platiti.

Problem jeste kod dodavanja internih dokumenata na zbirne dokumente, gdje
se sumarna vrijednost u tom procesu MORA refreshirati.

Postoji funkcija za obnavljanje sumarnih vrijednosti, Roba - preracun prometa- preracun
prometa - preracun fakturisanja. Mozete je pokrenuti za dati period i cifre bi se trebale
refreshirati. Ovo bi vam moglo stvari dosta pojednostaviti, s tim da vas support bi svakako
trebao napraviti analizu zasto automatski ne dobijete osvjezene vrijednosti.

Na zadnjem releaseu 57.00 proces je testiran i radi bez problema. S tim da moguce da imate
neku specificnu situaciju koju bi trebalo ponoviti direktno na vasem backupu.

Korake koje bi preporučio:
1. provjerite da li vam je gore spomenuta funkcija rijesila problem
2. nadogradnja baze na zadnji build i provjera da li se kolona automatski refreshira

LP

Uredil uporabnik 16 July 2012 12:55:08(UTC)  | Razlog: Ni naveden

Hary68
#5 Objavljeno : 16 July 2012 14:38:33(UTC)
Hary68

Pozdrav,

Gore pomenuta funkcija nije ništa riješila,a svakom slučaju zahvaljujem.Na ranijim verzijama sam probao i sve je OK.
A supportu sam se već obratio pa očekujem odgovor i njegovo mišljenje.

LP
ALEM.S
#6 Objavljeno : 17 July 2012 15:26:06(UTC)
ALEM.S

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 44

Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
Izvirnik napisal: Hary68 Pojdi na citirano objavo
Radi se FP Tring Partner,al hajd da zanemarimo to pa da post analiziramo redoslijedom.Odnosno zadržimo se na problemu oko MPC na otpremnicama,pa ako to riješimo da idemo dalje jer ima još mnogo stvari koje treba riješiti,pogotovo oko reeporta.A da sve može savršeno raditi najbolji je primjer firma Atacco,i koristim ovu priliku da njihovom suporteru čestitam i kažem da vrijedi svakog plaćenog feninga.

Lp.

Hajrudin

FP Tring Partner ima ograničenje, znači nije u pitanju ograničenje ERP PANTHEON-a 55, već samog FP Tring Partner da ne može ispisivati duplikat fiskalnog računa, osim ako to nije duplikat zadnjeg ispisanog fiskalnog računa, tako da u ovom slučaju ERP PANTHEON 55, a ni Datalab ne mogu puno uticati na samo ograničenje Tring Partner fiskalnog štampača.

Za Vaše ostale probleme, možete se obratiti Vašem partneru za podršku ili pak promijeniti postojećeg partnera za podršku, ukoliko niste zadovoljni podrškom od istog, javite se na info telefon Datalaba 033 652 101.

Lp

Uredil uporabnik 17 July 2012 15:29:21(UTC)  | Razlog: Ni naveden

Hary68
#7 Objavljeno : 19 July 2012 11:07:24(UTC)
Hary68

Pozdrav,

Koristim ovu priliku da se zahvalim i Alenu i Harunu i da prenesem da je naš support g-din Adi Tinjić riješio problem oko MPC na zbirnom fakturisanju.Rješenje je vrlo jednostavno,ali malo nelogično,tako da bih zatvorio ovaj post.

L.P
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,608 sekunde.