Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
borism
#1 Posted: : 10 August 2012 12:18:14(UTC)
borism

Rank: PA User

You have been a member since:: 09/01/2010(UTC)
Objave: 271

Naj mi nekdo od DL da pameten odgovor na naslednje vprašanje: zakaj dopuščate možnost, da lahko naziv nastopa kot neodvisen kriterij od identa???

Sej vem, da je petek, ampak nekdo je očitno imel happy hour že ničkolikokrat prej ;(

bostjanart
#2 Posted: : 20 August 2012 11:34:05(UTC)
bostjanart

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 09/11/2011(UTC)
Objave: 45

Spoštovani!
Različni uporabniki iščejo v preglednica, obračunih itd... po različnih načinih. Nekateri po šifri identov, nekateri po nazivu identov, zato sta na voljo dve možnosti. Kot uporabnik, se lahko tako odločite katero opcijo boste uporabljali.
Ker pa sta na voljo dve možnosti, jih je možno tudi kombinirati na primer v primeru, da ima več različnih šifer identov enak naziv in podobno...
dejan
#3 Posted: : 20 August 2012 12:09:15(UTC)
dejan

You have been a member since:: 24/04/2009(UTC)
Objave: 576
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

Boštjan

Pa ste razmišljali, da v šifrantu identov  na nazivu ni avtorizacij? Torej lahko naziv spremenim kakor mi paše brez opozorila. In če gledava naprej... tak spremenjen naziv se tudi zapiše v moveitem tabelo pri izdaji- prejemu.. v obračunu izdanih-prejetih računov pa hočeš iskati po nazivu. Torej dobiš napačne podatke.. Jaz sem že predlagal, da bi obračuni morali gledati ident torej ključ in ne naziva.. tako bi dobili točke podatke, ker je lahko v moveitem tabeli pod enakim identom 15 razljičnih nazivov.

Vobo d.o.o.
Na gorci 66
2000 Maribor
www.vobo.si
borism
#4 Posted: : 20 August 2012 12:57:27(UTC)
borism

vse lepo in prav, dokler se ne začne iskati po npr . skladiščnem kartonu... v primeru, da se je naziv posameznega artikla v preteklosti spremenil, mi pa vpišemo kot iskalni pojem naziv, potem dobimo kot rezultat seznam tistih kosov tega artikla, ki smo jih vodili pod zadnjim imenom in NE vseh

zame je relacija ident = naziv 1:1 in ne 1:N

če DL že dopušča to anomalijo, naj potem vsaj dopusti, da tisti, ki ne želimo imeti takšnih neumnosti v programu, da se to prepreči in da PA v vsakem primeru napolni polje IDENT, ki je primary key... vse ostalo je obrobnega pomena
dejan
#5 Posted: : 20 August 2012 13:28:41(UTC)
dejan

You have been a member since:: 24/04/2009(UTC)
Objave: 576
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)

Jaz sem predlagal, da ko vneseš v obračune, skl. karton... naziv naj se izpis naredi po identu ne po nazivu.. tako bi pač izpis pokazal razlilčne nazive v primeru, da so bili kdaj spremenjeni...

Vobo d.o.o.
Na gorci 66
2000 Maribor
www.vobo.si
borism
#6 Posted: : 20 August 2012 13:40:23(UTC)
borism

ja, to bi bilo tudi OK. Pomembno je, da naziv pretvori v ident in naredi query po identu in ne po nazivu, ker zna biti rezultat v tem primeru zgolj delen in se tako dobi samo delno informacijo.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)