Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Artikli
»
Evidencija na abalaza/odapad- SE licenca
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Zdravo,
Potrebno je pobolsavanje na ovu funkcionalnsoti za evidencije ambalaze/odpad. Moznost za evidenciju na odpad/ambalazi se u mk lokalizaciju dodala na pocetkat na ove godine, zato sto je stupio na silu zakon za evidenciju na ambalaza.
Sad imame problem zato sto ovo opciju je aktivna samo sa MF i ME licenca. Korisnici SE licencu trazu ovo funksionalnost zato sto to je povrzano za materijalni rad i mislam da mora da se vkluci i u SE licenca.
Ova situacija nam pravi problemi i predstaje precku pri prodaja na UC.
Pozdrav, Aneta
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Zdravo Klaudia,
Mislim na novu funkcionalnost koje smo dodali u Sifrant Identa, podpanel za evidenciju Ambalaza/Ekol.Davanja. Ukoliko se sjecas u MK lokalizaciu to ste dodali prije januari.
Sa ovo dolazi 4 izvestaja koje su zakonske zadolzitelne u mk: 1. 2M4- Mesecnu Evidenciju 2. 2M6- Godisnu Evidenciju 3. 2M5- Evidencija na proizvode od zelezo 4. 2M7- Godisen izvestaj za pakuvanje pusteno na pazar R.M.
Ove izvestaje, zajedno sa podpanel u sifrant identa- Ambalaza/Ek.Davanja do sad su dostapne samo sa ME i MF licence, i mislim da je potrebno da se ovo dodade u SE licencem zato sta mnoge korisncice koriste SE licence za materijalno djestvovanje a ova su zakonski zadolzitelne izvestaje.
Hvala, pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo Aneta,
Ja sam provjerila na jednoj M K bazi, i vide se sa SE licencom ispisi 2M5 i 2M7 koji se nalaze u Obračunu materijalnih prometa. A pošto se ispisi 2M4 i 2M6 nalaze među Izvještajima o ambalaži i ek. davanjima, koji su vidljivi samo u ME i MF, oni se ne vide - znači samo su oni problem ? Ti ispise 2M5 i 2M7 ne vidiš u SE ?
Lp,
klaudia
|
|
|
|
|
|
|
Ako sam dobro vidjela, onda bi trebali u sklopu SE licence vidjeti i Šifrant identa - panel Ambalaža i ekološka davanja ?
Lp,
Klaudia
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo,
da i jas sam sad proverila 2M5 i 2M7 vidim u SE. Znaci treba da moze da se vidjeti i panel Ambalaza i ekoloska davanja -zato sto tu se ispisij podatke koj kasnije se prikaziju u tim ispisima, i ispisima 2M4 i 2M6 treba da se takodze vidjeti.
Poz
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo aneta,
Remarkovi 34448 i 34449. Napraviti ćemo ovako : Samo za loc.=MK omogućiti ćemo da se vidi forma Poročila o embalaži i ek. dajatvama , ali da su unutra samo ispisi 2M4 i 2M6. U verzijama ME/MF naravno i svi ostali ispisi. Što se tiče Šifranta idenata, panel Emabalaža : omogućiti da se ovdje može odabrati šifra ambalaže i težina u gramima, ali da ne funkcionira dvoklik na šifru ambalaže – odnosno da se ne otvara povezani šifrant ambalaže - to isto samo za ME i MF.
Naravno, molim da ovo napišeš tako u Help, kada bude napravljeno - kako radi s licencom SE, a kako sa ME/MF.
Lp,
Klaudia
|
|
|
|
|
|
|