Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
zakaj
#1 Posted: : 06 November 2012 11:24:20(UTC)
zakaj

Rank: Member

You have been a member since:: 06/12/2011(UTC)
Objave: 19

Pozdravljeni,

1. migraciji( v letu 2011) mi pri enem dobavitelju odpira avans v sit iz leta 2004?! Ker vem , da je to zaprto, ima kdo rešitev kako ga blokiram.

2.migraciji tudi ni delal obvezni pobot, oziroma ni blo možno delat DDV v 7 različici in sem od Datalab računalničarja dobila nasvet, da smo odvrteli še en zaključek leta od 1.1.2007 do 31.12.2010.
Ok , DDV je potem delal, ampak imam odprti avans iz leta 2004,pa še otvoritveno temeljnico z toliko podvojenih knjižb, da je preglednost 0. Rešitev računalničarja, naj v 470 sama zapiram knjižbe? Ima kdo kašno drugo rešitev?

3. Pri prevzemu gotovinskega blaga pavšalista, naredim tudi blaganiški prejem in tudi njega poknjižim, pa mi ga še zmeraj ne zajame v DDV. Nasvet?

lp. I
markobu
#2 Posted: : 08 November 2012 21:31:17(UTC)
markobu

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 08/11/2011(UTC)
Objave: 41

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdravljeni,

Težave, ki jih imate so posledica starih napak ki so se pred leti dogajale v pantheonu. Največji problem teh napak je v tem, da se napake množijo z vsakim zaključkom/otvoritvijo ki jo naredite. Zato imate toliko podvojenih knjižb. Napake lahko odpravite samo tako, da najprej počistite vse napake, šele potem naredite zak/otv nato zopet pregledate, očistite, naredite nov zak/otv in tako naprej. Na žalost pa je za čiščenje teh napak potrebno zelo dobro poznavanje pantheona, baze podatkov in T-SQL-a saj je te zadeve potrebno popraviti direktno v bazi podatkov ("skozi" pantheon je te napake zaradi kontrol zelo težko narediti)

Lep pozdrav
Marko Bučar
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)