Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»
nastavitev oblike datuma
Stepen: Newbie
Pridružen(a): 01/10/2012(UTC) Komentari: 6
|
Spoštovani,
morda se sliši banalno, zanima pa me, če je možno kje v programu nastaviti obliko datuma, da bi bila normalno v slovenski obliki DD.MM.LLLL. Pantheon je glede tega zelo muhast in mi včasih datume obrača, včasih ne... ne morem predvideti, kdaj moram začeti vpisovati z mesecem in kdaj z dnevom. Konkretna teževa se npr. stalno pojavlja pri obrazcu VIES-KP - enostavno ga ne morem uvoziti v e-davke, ker mi npr. za okrober na obrazcu napiše 10/1/2012 - 10/31/2012. Edavki očitno razumejo, da vlagam obrazec za januar in mi uvoz zavrnejo, ker takrat še nismo bili davčni zavezanci.
Podobna težava je tudi z decimalno piko/vejico. Življenje bi bilo precej lažje, če bi lahko kje v programu lahko nastavil, da pač uporabljam slovensko tipkovnico in da se v tem primeru uporablja decimalna veijca.
Obstaja kakšna rešitev?
Hvala in lep pozdrav,
Tomaž
|
|
|
|
|
|
Stepen: Member
Pridružen(a): 01/06/2012(UTC) Komentari: 19
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Zdravo. Zapis datuma v PA je vezan na regionalne nastavitve (Nadzorna plošča|Območne in jezikovne možnosti|Oblike|Oblike datuma) vaše delovne postaje, od koder se prijavljate v program. Lp!
|
|
|
|
|
|
|
Enako velja za obliko "Slovenščina" (Regionalne in jezikovna možnosti|Zavihek Oblika|Oblika) in decimalni simbol "Vejica"(Regionalne in jezikovne možnosti|Dodatne nastavitve|Zavihek Številke|Decimalni simbol, ki ju oprav tako določate preko regionalnih nastavitev. Lp!
|
|
|
|
|
|
|
Hvala za odgovor. Žal pa ne pomaga, saj imam v Windowsih vse ustrezno nastavljeno - Slovenija, datum v obliki DD.MM.LLLL, decimalna vejica in ne decimalna pika... Vsi programi se ravnajo po tem, samo PA ne. Po preizkusnem obdobju ga 'delovno' uporabljam že tri mesece in se glede datumov enkrat 'izmisli' nek format, drugič drugega - ni dosleden.
|
|
|
|
|
|
Stepen: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Tomaž
Prestavi na narobe.. zazeni se 1x računalnik... popravi na pravilno restart in bi moralo bit :) |
|
|
|
|
|
|
|
Tako ja, sem pozabila omenit. Hvala Dejan. Prestavite na napačne nastavitve - odjava iz PA - restart, pravilne nastavitve - restart - prijava v PA. Lp!
|
|
|
|
|
|
|
Hvala obema. Neverjetno, zdaj dela. Pomagalo je to z dvojim resetiranjem računalnika. Škoda da ne morem danes poskusiti oddati še obrazca VIES-KP, ker jim sistem nagaja...
Lep dan, Tomaž
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve