Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»
Nov kontni načrt po 01.01.2013
Stepen: Advanced Member
Pridružen(a): 14/02/2011(UTC) Komentari: 49
|
Pozdravljeni!
Mogoče je bilo že kaj napisano, pa nisem zasledila, zato me zanima kako bomo v PA uskladili konte na nov kontni načrt po 01.01.2013... Pri d.o.o.-jih sicer ni bistvenih sprememb, pri s.p.-jih pa je tega kar nekaj. Bomo sedaj vsako bazo posebej (imamo jih kar nekaj) in vsak konto posebej prirejali oz. prenašali na nove konte? Je mogoče ta postopek v PA kako olajšan? Kako ste se tega lotili drugi uporabniki, mogoče že kakšne izkušnje?
hvala, lpR
|
|
|
|
|
|
Stepen: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 403
|
Pozdravljeni, Od verzije programa 50.59.00 oz. 55.59.10 (še nekaj dopolnitev) je program Pantheon pripravljen za uporabo več kontnih načrtov z več različnimi datumi veljavnosti posameznega kontnega načrta. Več o tem je napisano v navodilih (https://usersite.datalab.eu/Wiki/tabid/178/language/sl-SI/Default.aspx?htmlid=1002294). Glede zaključka leta pa bomo dodali možnost vnosa matrike prenosov iz konta(kontov) na druge, nove konte. To matriko bo možno prenašati med bazami. SimonKlemen
|
|
|
|
|
|
|
Se pravi dokler ne dodate matrike za prenos med bazami, bomo spreminjali konte na vsaki bazi posebej? Hvala, lpR
|
|
|
|
|
|
Stepen: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 3
|
Mislim, da še nima smisla razmišljat o tem kako in kdaj, do takrat ko bomo začeli vnašati leto 2013, bodo na DL že naredili matriko. Meni je stvar čisto preprosta. leto 2012 gre po starem, leto 2013 imam pa že celoten kontni plan "pošlihtan" in ne bo težav. Otvoritev vidim še bolj "simpl". En lep pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Če sem iskrena, ne razumem najbolje kako bo tole šlo z novim kontnim planom. Ste konte prenašali na nove konte ali ste odprtli nov kontni plan za l. 2013? Ste delali tako kot so navodila DL (na helpu)? Meni mogoče predstavlja težavo, ker imam več baz in ne vem točno, če je potrebno v vsaki bazi posebej uskljevati, dodajati nov kontni načrt. Hvala
|
|
|
|
|
|
Stepen: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Originally Posted by: zelda  ... do takrat ko bomo začeli vnašati leto 2013, bodo na DL že naredili matriko. Kdaj pa vi vnašate leto 2013 v letu 2014 ? |
|
 1 user thanked dejan for this useful post.
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»