Rank: Member
You have been a member since:: 22/01/2011(UTC) Posts: 4
|
V šifrantu klasifikacij identov sem napisala formulo po kateri naj bi se izračunavale maloprodajne cene tovrstnih artiklov(#NNABACENA#*1,2). Vendar pa mi na samem Identu, ko vnesem Dobaviteljevo ceno PA ne izračuna samodejno Maloprodajne cene. Mi pa pokaže na identu pravo formulo. Moram še kje kaj nastaviti? Hvala za pomoč! Mateja
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 204
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Zdravo, Preverite še pravilnost formule v š. formul. Ali ima ident vnešeno nabavno ceno? Katero verzijo PA uporabljate? Lp, J. Edited by user 07 January 2013 13:52:05(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 08/11/2011(UTC) Posts: 41
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Pozdravljeni,
Mislim da vem kje je vaša težava. Napisali ste, da pri vnosu dobaviteljeve cene v šifrantu artiklov ne izračuna maloprodajne cene. Formule za izračun cen služijo samo izračunu cen na dokumentih, se pravi ko vnesete artikel na dokument se le temu izračuna pravilna prodajna cena. Formula nikakor ne popravlja oziroma zapisuje cen v sam šifrant artiklov. To pa zato, ker formule lahko preračunavajo tudi prodajne cene, ki so zapisane v samem šifrantu. (količinski popusti, glede na ti kupca,...) Če bi take formule popravile tudi zapis v samem šifrantu, bi posledično zelo hitro prišlo do velikanske zmede v samem šifrantu cen.
Lep pozdrav Marko Bučar
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,108 seconds.