|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Novi build, ne vidim nista novo osim novih problema, kao i uvijek!!!!!!!!!!!
Rank: PA User
You have been a member since:: 16/12/2009(UTC) Objave: 98
|
Ja sam već pisao o vašem načinu rada, a sada moram sve da ponovim jer sam uradio upgrade na novi build!
Naime, pošto sam čuo da ste konstantno imali razne probleme vezane za novu zaštitu vaše licence, a što je vama naravno najvažnija stvar tj. po meni jedina važna stvar vezana za ovaj program tj. naplatiti hiljade maraka, a isporučiti SAMO PROBLEME, ja nisam radio upgrade na nove build-ove od onog dana kada ste uveli ovu zaštitu i sinoć odlučim da to uradim poslije dugo vremena, a razlog za to je nevjerovatna sporina u radu i to na jednostavnim operacijama!
Upgrade je prošao bez grešaka, startujem glavni program, a zatim i RT i sve izgleda normalno, malo pogledam da li sve radi normalno i naravno, promjena, u RT-u prije je bilo da je način plaćanja po default-u je 1 tj. gotovina, ali sada je to polje prazno, ubacili ste mogućnost podešavanja šta je tu default, ali niste se sjetili da ostane kako je bilo, ali to i nije neki problem, našao sam i podesio to...prije je bilo da kada se provuče neki novi artikal automatski ide u novi red ako nije potrebno da se unese količina, a naravno sada ste ubacili opciju da se bira preko kojeg polja se ide u novi red i naravno niste omogućili da ostane onako kako je bilo prije upgrade-a, a kod mene je to bilo preko šifre, a sada je preko količine, ali i to sam našao i podesio, a onda naravno dolazi do problema, sada kada se pređe na novi račun poslije štampanja fiskalnog računa ne selektuje automatski polije šifra kako je bilo do sada, a kako je i podešeno za ovu vrstu dokumenta već selektuje polje "za povrat", naravno, po svemu sudeći "nova mogućnost" da se izabere preko kojeg polja će da ide u novi red negira podešeno da prilikom prelaska na novi račun selektuje polje šifra...
Ovo je samo jedan od problema, a tek koristimo novi build nekoliko sati, a šta ćemo sve da nađemo ja mogu samo da mislim jer znam kako je bilo u prošlosti!
Ja ne mogu da vjerujem da vi nema šanse da uradite nešto novo, da ubacite neku sitnicu, a da ne pokvarite puno toga drugog, a što je veoma važno za rad, jednostavno kod vas nije moguće drugačije, a koristim vaš program 4 godine i za svaki vaš novi build mogu da kažem da je tako, nikako drugačije! Da li vi možete da izbacite neki build koji bi prvo popravio sve greške koje imate?
MOLIM VAS NEMOJTE DA UBACUJETE NOVE MOGUĆNOSTI, SAMO OMOGUĆITE DA RADI OVO ŠTO SADA IMA!!!
Ja sam danas poludio, a tek moji radnici na kasi, a kod mene promet nije neki veliki, a to znači da vaš program nije za upotrebu ni u mom slučaju, a nedaj Bože nikome da koristi vaš program na kasi nekog velikog marketa, ja odgovorno tvrdim da je to NEMOGUĆE!!!
Još jedna stvar, ja nisam neki početnik u svijetu računara, više od 10 godina provodim i dane i noći uz računar i to mi je glavni posao, a ovo za šta koristim vaš program je sporedna stvar i opet nema nikakve šanse da natjeram vaš super program da radi!!!
Ja stvarno ne znam šta da radim i kako da naplatim štetu koju ste vi meni napravili, kada me bilo ko pita za PANTHEON ja ću da mu kažem da mu to nije potrebno u životu, bolje da ne radi ništa nego da koristi pantheon u svom poslu!
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 11
|
Poštovani korisniče, Probleme koje smo imali sa licencama, su ustvari problemi Vas korisnika koji redovno plaćate Godišnju nadogradnju, a neko drugi sa Vašim serijskim brojem ima besplatnu vožnju. Zbog toga smo uveli provjeravanje autentičnosti licence, a u slučaju da Vam neko neuatorizavano prezuzme bazu podataka neće biti u mogućnosti da čita Vaše podatke. Promjene sa licencama uveli oko 53.56.00 builda (pa pretpostalvjam da je to Vaš build), a danas ste nadogradili na 55.59.20. Dakle najmanje 6 mjeseci nije urađena nadogradnja. Ništa strašno. U 6 mjeseci se desilo mnogo promjena u programu, posebno u POS koji očigledno jako mnogo koristite. Ono na šta bih Vam volio skrenuti pažnju, promjene koje se prave između bildova nisu tajna. Slijedeći put prilikom nadogranje predlažem da prvo odete na Pomoć>What is new, te na način kako je opisano u linku (http://screencast.com/t/HqKCOomLUa) pogledate koje novine imamo. Naša misija je "pretvaramo podatke u dobit" i svjesni smo da prilikom nadogradnje promjene mogu da naprave zastoje u pretvaranju podataka u dobiti - to je razlog zašto transparntno izlažemo sve informacije vezane za nadogradnje. Žao mi je što ste na najteži mogući način doživjeli ove promjene u programu. Obzirom da ste tehnička osoba i posjedujete dovoljno znanja u radu sa računarima, ne vidim razloga zašto dodatno ne biti oprezan prilikom nadogranje i informisati se o promjenama koje su napravljene? Tu je i mogućnost pregleda Plana za budućnost, tako da danas (21.1.) mogu vidjeiti šta se planira u Oktobu ove godine (http://screencast.com/t/MawYkrQAyDui ). Ako iz bilo kojeg razloga nemate dovoljno vremena da pratite promjene bitne za Vaše poslovanje, onda Vam predlažem da angažujete Pantheon konsultanta (dostupno je preko 50 konsultana u BiH), da za Vam uradi nadogradnju, samo da posao najmanje trpi. Lijep pozdrav, Maho Edited by user 21 January 2013 17:32:00(UTC)
| Reason: Not specified | Science in general, as opposed to technology, does violence to common sense! |
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 23/12/2009(UTC) Objave: 53
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 03/04/2013(UTC) Objave: 110
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Pozdrav, postavljeni screenshot je stavljen samo da biste imali orijentaciju gdje se mogu naći izmjene, te gdje izabrati buildove i polja intersa. Uvodni dio koji se odnosi na opis stranice jeste na slovenskom, ali promjene u build-ovima možete pogledati na više jezika pa tako i na našem.
Prvi dio: Izboljšave in spremembe = Izmjene i poboljšanja Drugi dio: Napake = Greške Treći dio: PA TV novosti
Lijep pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Ja vjerujem da svako ko koristi ovaj vaš program prilikom svakog upgrade-a imas strah od mogućih problema, a ne želju da vidim šta ste novo uradili, a vi svaki put opravdate taj strah, 4 godine koristim pantheon i do sada nije bilo upgrade-a da nije bilo velikih grešaka! Po meni tako se ne pravi ni program za obdanište tj. neka igrica preko koje djeca uče recimo boje...
Vaš program postoji godinama, a toliko je nestabilan da mu ja ne bi dao ni pre-alpha status, a vi ga puštate u rad u velikim firmama koje koriste ovaj software u financijske proračune, na vašem mjestu ja bi najmanje godinu dana radio samo na popravkama grešaka i build sa novim funkcijama bi izlazio svakih 6 mjeseci, a testirao bi ga veoma veoma dugo, kod vas ovo kao da je skrpljeno na brzaka, testirano 1 dan i izbacujemo novi build...bar tako radi, a još gora je stvar ako vi to testirate duže jer onda tu neko ne zna da radi svoj posao...
Ja u radu sa vašim programom stvarno nisam siguran, svaki novi build pitam se koja je nova greška I TRAŽIM JE, svaki put kada pustim pantheon da nešto odradi, provjeravam to 100x puta da li je dobro uradio, ja lično nemam nikakvu sigurnost i povjerenje u vaš rad, nadam se da je kod drugih firmi drugačije...
Sa ovim poslednjim build-om tj. možda je to urađeno u nekom prethodnom, prebacili ste podešavanje za rasknjižavanje iz RT-a u glavni program pod vrste dokumenata, naravno, to nije moglo da se zapamti kako je kod mene bilo podešeno prilikom upgrade-a i naravno roba nije rasknjižavana, podesio sam to, uradio obnavljanje zalihe i sve IZGLEDA normalno, ali danas me ponovo zovu i kažu da za neke artikle ponovo zaliha nije dobra, ali samo za neke, provjerim ja to i stvarno ponovo za neke artikle rasknjižavanje ne radi, a za neke radi i isto tako kada se unesu nove fakture za neke artikle nije se povećala zaliha...znači, ponovo nešto nije dobro i ponovo uradim obnavljanje zalihe i sada sve igleda normalno, ali po svemu sudeći ne radi kako treba!!!
Kada mislite da popravite ovo??? Sada vidim u administratorskoj konzoli da imaju dva build-a pod istim brojem xxx920, jedan je od 19.1., a drugi je od 23.1., da li je ovo ponovo neka greška ili je jedan bez ovih grešaka, a imaju isti broj?
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 11
|
Originally Posted by: ratko  Ja vjerujem da svako ko koristi ovaj vaš program prilikom svakog upgrade-a imas strah od mogućih problema, a ne želju da vidim šta ste novo uradili, a vi svaki put opravdate taj strah, 4 godine koristim pantheon i do sada nije bilo upgrade-a da nije bilo velikih grešaka! Po meni tako se ne pravi ni program za obdanište tj. neka igrica preko koje djeca uče recimo boje...? Slažem se sa Vama. Svaka promjena je teška, to dobro znamo kroz sistem nadogranje. Ali bolje praviti male promjene, nego biti primoran svake dvije-tri godine kupovati nove licence (model Windowsa). Na Vašem 4. godišnjem iskustu, ti mali problemi su donijeli PDV prijve, fiskalne kasake, obračune plata, podršku za nove Microsoft tehnologija i preko 5000 drugih manjih promjena.... Niste morali prolaziti najgoru od svih promjena - novu implementaciju. Problemi se stvarno neka pojave, pravi način djelovanja je osigurati da u što kraćem roku na konkretan i koncizan način opišemo svoju tehničku situaciju. Opis treba sadžavati što bolje rezonovanje greške, i što manje subjktivnih stavova i neinformiranih pretpostavki. To to će osigurati da se greške prije odklone - ukoliko stavrno postoje. Ukoliko još uvijek imate ne riješene probleme, pozivam Vas da pošaljete svojem partneru za podršku ili da ih eskalirate na pomoc@datalab.ba kao ticket. Samo vodite računa, jer sve što prijavite i konsultanti Vam riješe u određenom vremenskom periodu, trebaju fakturisati kao rad - ako nije greška u bildu. Ukoliko se radi o greški, to se ne naplaćuje - jer uplatili ste nadogradnju. Tzv. Datalab Grarancija... Cilj i nama, a i Vama je možete nastaviti svoju privrednu aktivnost bez problema, sa novim dodacima i funkcionalnostima. | Science in general, as opposed to technology, does violence to common sense! |
|
|
|
|
|
|
Originally Posted by: MAHO.D 
Problemi se stvarno neka pojave, pravi način djelovanja je osigurati da u što kraćem roku na konkretan i koncizan način opišemo svoju tehničku situaciju. Opis treba sadžavati što bolje rezonovanje greške, i što manje subjktivnih stavova i neinformiranih pretpostavki. To to će osigurati da se greške prije odklone - ukoliko stavrno postoje.
Ovo jesu subjektivni stavovi, ali su istiniti, postoji previše problema i previše grešaka! Nema ovdje neinformisanih pretpostavki jer sve ovo sam osjetio direktno na mojoj koži! Pa ja sam ovdje u ove dvije poruke konkretno opisao probleme koje trenutno imam u novom build-u i mene interesuje kada će ovo da bude popravljeno jer ovo su za mene veliki problemi, posebno ovo sa zalihama-rasknjižavanjem, a čini mi se da do ovog problema sa rasknjižavanjem i zalihama dolazi kada se svaki dan mijenja jedan te isti dokument tj. kod mene ja na jedan te isti dokument svaki dan dodajem količinu i tek na kraju mjeseca zaključim taj dokument i otvaram novi za novi mjesec i poslije prelaska na poslednji build sa tim proizvodima koje tako unosim imam velike probleme, zalihe nikako ne štimaju...možda se sve ovo dešava i za ostale artikle, a mi to nismo primjetili jer samo za ove svaki dan pratimo zalihe... U prethodnim postovima opisao sam ostale probleme u poslednjem build-u, a jedan od najvećih je problem prelaska na novi račun u RT-u poslije štampanja fiskalnog za prethodni račun...sve je podešeno da bude selektovano polje ŠIFRA, ali to neće da radi već pamti poslednje polje...ali koliko se sjećam problem sam detalno opisao u prethodnim postovima i mene interesuje kada izlazi build bez ovih grešaka?
|
|
|
|
|
|
Rank: Newbie
You have been a member since:: 27/01/2013(UTC) Objave: 1
|
ratko potpuno si u pravu. novi bildovi su im katastrofa. nikad ne znas sta ce te pogoditi.
a kad prijavis gresku i trazis od datalaba pomoc oni najcesce nemaju pojma i trude se da ti tu pomoc debelo naplate, bez obzira sto je greska njihova.
u svakom slucaju trude se da te proglase idiotom, govore kako ne znas koristiti program, kako trebas ici na obuku, sve ce reci samo da greska nije njihova i da bi ti to naplatili.
program jest dobar al je stravicno nepouzdan i pored tolike propagande i godina rada.
trudimo se da sto manje nadogradjujemo jer ne smijemo da rizikujemo greske, pogotovo ne kao sto je bila ona posljednja koja je brisala podatke iz baze.
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 25
|
Poštovani, Kako bismo rješili probleme koje imate, nebitno kako uzrokovani, moramo krenuti sa djelovanjem, kako vas je već kolega Maho zamolio, a da se prestanemo do beskonačnosti dopisivati. Cilj foruma je rješiti konkretno Pantheon pitanje korisnika. Prvi korak, koji Vas molim da napravite jeste: Prijava problema na adekvatan način, s obzirom da Vaš očigledno zahtjeva detaljniju analizu i ne može nažalost biti u par minuta rješen putem foruma 1. Obratite se Vašem partneru za podršku ili 2. Pišite na pomoc@datalab.ba, gdje molim vodite računa šta tačno prijavljujete, jer sve što prijavite i bude riješeno, a se radi o korisničkoj greški, ćemo Vam morati fakturisati. Ukoliko se radi o greški u build-u, koja spada pod Datalab Garanciju rješenje Vam neće biti naplaćeno, jer plaćate redovno Ugovor o nadogradnji. Očekujemo Vaše skoro javljanje, kako bismo poteškoće uklonili i biste što prije nastavili nesmetan rad u Pantheonu. Srdačan pozdrav!
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Novi build, ne vidim nista novo osim novih problema, kao i uvijek!!!!!!!!!!!
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,605 seconds.
|
|
|