Usersite
»
UserSite MK
»
Roba
»
Prenos
»
Zaglaven seriski broj
Rank: PA User
|
Направен е прием во Магацин (на грешка, требало да се внеси во Продавница) на еден идент со сериски број. Истиот после со пренос (пренос од големопродажба во малопродажба) е префрлен во Продавница. Накнадно го бришам преносот Големопродажба-Малопродажба и се обидувам да го избришам и самиот прием со цел истиот да го внесам директно во Продавница. При обидот за бришење програмот јавува грешка "Серискиот број (xxxx) е веќе издаден". Истото ми се има случено и претходно неколку пати и со други видови на документи (на пример су примил роба со интерен прием 170, се обидувам да го избришам, не ми дозволува, ја јавува истата порака, иако идентот со серискиот број е на залиха и не е воошто издаден во моментот).
|
|
|
|
Rank: PA User
|
Сега приметив, залихата се води во магацин, а серискиот број е ставен во Продавница. Како настанало тоа не ми е јасно.
|
|
|
|
Rank: Member
|
Zdravo,
Kliknete na tub-ot Seriski Broj i proverete gi site seriski broevi. Dokolku istite se izbrisani a Pantheon sepak vi ja javuva greskata togas pustete obnova na zaliha samo za konktetniot ident na soodvetnite skladista. So ova Panteon pravilno ke gi preprocita site napraveni dvizenja i problemot ke bide resen.
Pozdrav,
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite MK
»
Roba
»
Prenos
»
Zaglaven seriski broj
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.434 seconds.