Forum

mmagdic
#1 Objavljeno: : 18 April 2013 13:22:14(UTC)
mmagdic

Stepen: Member

Pridružen(a): 02/06/2011(UTC)
Komentari: 15

Postovani,

intereseuje me na koji nacin mogu na odredjenom ispisu (npr. radni nalog) da povucem podatke iz polja opis ili tehnoloski postupak iz sifarnika idenata. Nesto slicno sldecoj komandi u ispisu:

[tbMaterialiZap."ACFIELDSE"]

koja vuce sekundarni naziv materijala, samo sto bi ovde verovatno bio slucaj da se povlaci vrednost ACDESCR, ali ne znam kako bi mogla da glasi puna sintaksa komande...

Molim za pomoc, unapred hvala.

VLADIMIRPA
#2 Objavljeno: : 24 April 2013 09:03:05(UTC)
VLADIMIRPA

Stepen: Datalab

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Komentari: 30

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Često su podaci iz šifarnika idenata obeleženi prefiksom M, primer [qReportIzpis."MTehPostopek"]
Ako podatak nemate u spremljenom DS uvek ga možete uzeti direktno iz baze upitim. Za to služi funkcija SQLEXP. Primer:

[SQLEXP('select acTechProcedure from tHE_SetItem where acIdent = '''+VarToStr(<qReportIzpis."GIdent">)+''' ')]
mmagdic
#3 Objavljeno: : 25 April 2013 07:44:07(UTC)
mmagdic

Stepen: Member

Pridružen(a): 02/06/2011(UTC)
Komentari: 15

Postovani,

zahvaljujem na odgovoru. Pokusao sam problem ubacivanja slike da resim ubacivanjem u ispis sintakse:

[qrySlika."acPicture"]

medjutim, na ispisu se pojavljuju nerazumljivi karakteri umesto slike (inace, sledio sam uputstva u vezi formata i velicine slike).

Imate li ideju o cemu se radi?

Hvala.
RSS izvor  Atom Feed
Korisnici u toj temi
Brza navigacija  
Ne možete dodavati nove teme.
Ne možete odgovarati na teme.
Ne možete brisati svoje objave.
Ne možete uređivati svoje objave.
Ne možete kreirati ankete.
Ne možete popunjavati ankete.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Podržano {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Stranica se učitala za 0,571 sekunde.