Rank: PA User
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 149
|
Pozdravljeni,
zakaj lahko izberem v obračunu obresti zapadlo/plačano/odprto od samo prvega v mesecu?
To pomeni, če mu obračunam obresti danes, ko smo 17.6., mu lahko obračunam samo do danes. Kaj pa ko bom delal naslednji obračun, ki bi moral biti od 18.6. naprej (dovolil pa mi bo samo od 1.6.)?
Lp
Daniel |
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 18/10/2011(UTC) Objave: 73
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
|
Pozdravljeni, datum, ki ga omenjate je namenjen samo zbiranju kandidatov računov, ki so zapadli od tega datuma naprej. V praksi to pomeni, da bo program vedno zbral kandidate za obračun obresti znotraj teh datumov Zapadlo od in Zapadlo do in obračunaval obresti do datuma Zapadlo do. Treba je vedeti, da so določene kontrole izvzete pri obračunu Odprtih in Vseh dokumentov in obračun lahko seveda ponovite. Drugače je pri obračunu Zaprtih dokumentov, kjer to ni mogoče. Vas je to zanimalo? lp, ZvoneJ Edited by user 18 June 2013 12:14:20(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
Program na podlagi tega kar izbere (to pomeni na podlagi datumov) obračuna obresti. Mene zanima, zakaj lahko samo od npr 1.1. ali pa od 1.5. naprej zbiram kandidate, ne morem pa zbrati npr. od 02.01./03.01./02.05/03.05...? Sicer jih lahko odkljukam, sam kaj ko pa imam računov 100 ali pa več.
Ne razumem logike.
Lp
Daniel |
|
|
|
|
|
Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme, še vedno mi nekaj stvari ni jasno. Rad bi obračunal obresti in sicer imam že en obračun obresti, kateri je bil obračunan do 31.7.2014. S fakturami se nič ni spremenilo (torej nič ni bilo plačano) in bi sedaj rad obračunal obresti do 31.8.2014, torej samo avgust 2014. Ko sem prvič delal obračun sem dal datume zapadlo/plačano do 31.07.2014 in preklopnik vsi. Sedaj dam isto samo datum je drugačen tj. 31.08.2014. Seveda, mi sploh ne zbere nobenih faktur, ker se v tem obdobju ni nič zgodilo z fakturami. Kljub temu pa je potrebno narediti obračun za avgust. Kako naj to izvedem? Hvala lp Edited by user 18 September 2014 23:33:17(UTC)
| Reason: Not specified |
|
|
|
|
You have been a member since:: 03/10/2013(UTC) Objave: 95
|
Pozdravljeni. Postopek za kreiranje obresti je bil spreminjan samo po proceduri. V VD za obresti preverite, če imate odkljukano opcijo : Za zbiranje kandidatov in obračun obresti uporabi procedure. Program bo zbiral kandidate za obresti večrat glede na nastavljene datume. Opcija deluje samo z vklopljenim preklopnikom VSI pod Status dokumenta. lp, ZvoneJ Edited by user 29 September 2014 07:26:28(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
Hvala za odgovor. Dela na buildu 556610. Ne dela pa na buildu 556420. Zanima me, v katerem buildu/patchu ste to dali not?
Hvala in lp
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 03/10/2013(UTC) Objave: 95
|
Pozdravljeni.
Za obresti je bilo več opomb. Točno to, kar omenjate je bilo narejeno z opombo 41111 za build 55 65 00.
lp, ZvoneJ
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,506 seconds.