Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»
DATUM VALUTE NA IZVOZU PLAČILNIH NALOGOV
Rank: Newbie
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Pozdravljeni Plačilne naloge delamo iz Prejetih račun, kjer nam čisto vredu prenese datum valute iz vnešenih podatkov iz računa. ko pa izvozim naloge na banko in naredim uvoz mi za vse naloge naredi valuto na današnji datum.
ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo potrebno nastaviti?
hvala Mateja
|
|
|
|
Rank: PA User
|
Zdravo, nam to deluje pravilno in sicer, ko damo virman v plačilo, pred izvozom zgoraj desno, kjer piše datum valute, določimo pravo valuto. Ko paket uvozite v banko, sicer na prvi pogled piše današnji datum ampak v podrobnem pregledu plačila je datum valute enak tistemu, ki smo ga vnesli zgoraj desno, še bolje, če se zmotite in vnesete zgoraj desno datum na soboto ali nedeljo, bo po uvozu datum avtomatsko popravljen na ponedeljek. Poizkusite. Lp, Maja
|
|
|
|
Joined: 24/04/2009(UTC) Posts: 576  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Kaj pa v primeru da izvozimo 100 nalogov z različnimi valutami?
A ni za to nastavitev na likvidaturi (Vključi datum valute naloga v stavek pri pošiljanju) |
|
|
|
|
|
ja saj pri enem nalogu ni problem samo ponavadi imamo več nalogov v paketu in ne morem vpisati valute. imam pa nastavljeno tudi besedilo vključi datum ampak vseeno ne deluje.
hvala
|
|
|
|
|
Ja pri nas delamo za vsak dan svoj paket, da je direktorju bolj pregledno za podpisovanje. Z drugim načinom pa žal nimam izkušenj. Lp, Maja
|
|
|
|
|
Meni to dela brez težav; če imam kljukico v nastavitvah na likvidaturi (Vključi datum valute...), potem mi uvozi v banko naloge z datumi valute, kot so vneseni na računih, ne glede na to da pri pripravi datoteke izberem v desnem kotu zgoraj današnji datum valute. V primeru, da kljukice ni, pa pri pripravi datoteke vse valute prepiše na datum, ki ga izberem v zgornjem desnem kotu.
LP, Erika
|
|
|
|
Joined: 24/04/2009(UTC) Posts: 576  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Originally Posted by: eri  Meni to dela brez težav; če imam kljukico v nastavitvah na likvidaturi (Vključi datum valute...), potem mi uvozi v banko naloge z datumi valute, kot so vneseni na računih, ne glede na to da pri pripravi datoteke izberem v desnem kotu zgoraj današnji datum valute. V primeru, da kljukice ni, pa pri pripravi datoteke vse valute prepiše na datum, ki ga izberem v zgornjem desnem kotu.
LP, Erika
Ja tudi nam tako deluje... |
|
|
|
|
|
Nam deluje, vsak nalog posebna valuta, samo v Halcom programu E-bank. Moraš pa uporabljat XML format za paket. Ko pa imam naloge za na Banko Koper, ki imajo samo svoj bančni program, mi pa da kompleten paket na današnji datum. Tko ,da je očitno odvisno tudi od bančnega programa. Ja, skoz se tkole mal zafrkavamo....
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Zdravo, Ali mi lahko kdo bolj natančno pove, kje vključim tisto kljukico, ker uvažam naloge v banko po datumih, pa je to res precej zamudno. Bom zelooooo hvaležna. Lp, Anelija
|
|
|
|
|
Nastavitve - Program - Vrste dokumentov-Plačilni promet-Plačilni nalogi domači- tam nato najdete 5 okvirčov in dajte kljukico v stavek
lp
|
 1 user thanked matejaskafar for this useful post.
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»
DATUM VALUTE NA IZVOZU PLAČILNIH NALOGOV
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.459 seconds.