Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 26/11/2013(UTC) Objave: 5
|
Pozdravljeni, sem začetnik pri Pantheonu od novembra 2013 dalje, imam pa eno vprašanje. Prenesel sem "celotni kontni načrt od 2013 dalje" in sem nekako zbrisal prvotni kontni načrt 1990 pa dalje. Imam knjigovodstvo za s.p. in sem pri pregledu bilance in izkaza poslovnega izida ugotovil, da mi izpisuje poročila za gospodarsko družbo. Sem tudi poiskusil prenos novega kontnega načrta za s.p. od 2013 dalje, ampak ne morem prenesti nič novega v šifrant, ker ti konti že obstajajo.
Mogoče veste kako se nastavi matrika za letna poročila za s.p.??
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 403
|
Pozdravljeni,
v programu pojdite na Nastavitve | Računovodstvo | Bilance. Odprl se vam bo šifrant bilanc. Tu v zgornjem desnem kliknite gumb za prenos šifrantov in izberite Prenos šifrantov. Odprlo se bo okno za prenos različnih bilanc preko webservicea. V Bilance za izberite Majhni s.p. in kliknite Prensi s strežnika in nato Prenesi v šifrant.
|
|
|
|
|
|
|
Simon,
hvala za odgovor. Urejeno.
LP
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 23/10/2013(UTC) Objave: 32
Zahvale: 1 krat
|
Testiram letna poročila za majhnega samostojnega podjetnika. Prenesla sem zadnje nastavljene bilance iz šifranta, vendar se vrednosti v poljih v izkazu poslovnega izida seštevajo namesto odštevajo od prihodkov. Posledično je nepravilen podjetnikov dohodek. Prosim če preverite. 80 14. Finančni odhodki iz finančnih obveznosti #D74[0,1,2,3]%#+#D747[1,2,3]%# 81 15. Finančni odhodki iz poslovnih obveznosti #D74[4,5,6]%#
Lep dan vsem
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 18/10/2011(UTC) Objave: 73
Prejete zahvale: 4 krat v 4 objavah
|
Pozdravljeni.
Po nastavitvah sodeč v finančne odhodke iz finančnih obveznosti padejo nasledni konti:
740 741 742 743
7471 7472 7473
Nevem, če sem prav razumel. Želite, da bi se promet kontov 742 in 743 beležil pod drugo postavko, v finančne odhodke iz poslovnih obveznosti?. Vsekakor bomo preverili veljavne nastavitve v prihajajoči reviji IKS (01-2014) in ustrezno prilagodili.
lp, ZvoneJ
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni,
pri testiranju oziroma izpisu bilance za s.p. mi se izpiše znesek za terjatev, proti konto 966, pa sploh ne izpiše zneska.
Rezervacije: #P96[0,1,2,3,4,5,6,7,8]%#
Mogoče veste zakaj?
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni.
Knjižb žal ne vidim. Po nastavljeni formuli pa program prikaže KREDITNI saldo za konte:
960% 961% 962% 963% 964% 965% 966% 967% 968%
Sicer pa lahko z klikom na številko v izpisu bilance odprete direktno knjižbe, ki so zajete-izračunane na izpisu.
lp, ZvoneJ
|
|
|
|
|
|
|
Z klikom na izpisu bilance me program opozori, da analize izpisov so samo v MF in ME verziji Pantheona (imam hosting SE).
Pri izpisu bruto bilance mi izpiše vse knjižbe, in je vse pregledno, pri izpisu A01 bilance za s.p. mi določene knjižbe manjkajo kot je prej navedeno.
lp
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni.
Prekopirajte formulo iz bilance in jo vpišite v celico formula v meniju Denar/Pregled. Seveda pravilno izberite obdobja knjiženja. Program bo pokazal katere knjižbe zajeme, kar vam lahko pomaga pri kontroli z izpisom IPI-ja.
lp, ZvoneJ
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni.
Se opravičujem, ker sem vas zopet napačno usmeril. Omenjen pregled po formuli za vašo licenco žal ni onemogočen. Vseeno svetujem, da preverite knjižbe za omenjene konte v meniju Pregled. Lahko si pomagate še z zavihkom "Dodatni kriteriji", kjer lahko pregledujete knjižbe samo v kredit, samo v debet, večje od nič.....itd.
lp,ZvoneJ
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni, knjižbe so že preverjene pri kontrolnih izpiskih, pa tudi pri pregledu. Pri izpisu bruto bilance se knjižbe povsem normalno izpišejo. Bi mogoče pomagal če bi se še enkrat prenesla bilanca prek šifranta?
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.