Forum

darka1
#1 Objavljeno: : 06 January 2014 16:38:10(UTC)
darka1

Stepen: PA User

Pridružen(a): 19/05/2010(UTC)
Komentari: 53

V navodilih piše, da z nadgradnjo dobiš tudi nov šifrant vrst dohodkov usklajen z ZPIZ-2. Meni nadgrdnja šifranta ni osvežila. Kako si lahko pomagam.Plače so že 15.01.2014. Navodila so skrajno neuporabna.

Hvala za pomoč

Darka
tinaberden
#2 Objavljeno: : 07 January 2014 10:26:48(UTC)
tinaberden

Stepen: Advanced Member

Pridružen(a): 07/01/2013(UTC)
Komentari: 52
Woman

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Nadgradnja napolni šifrant vrst dohodkov v šifrantu vrst dokumentov, v kolikor bi imeli v šifrantu že predhodno vnešene podatke vam jih ne spreminja (razen 1701-1704). Novice imajo opis novosti in pogoste primere, ki mislim da bi uporabnikom največkrat koristile. Dobrodošla bi bila informacija, kaj bi bilo potrebno po vašem mnenju dopolnit v navodilih, da bi bila bolj uporabna?
lpTina
darka1
#3 Objavljeno: : 07 January 2014 11:16:59(UTC)
darka1

Najlepša hvala za hitri odgovor. Glede na našo ljubo državo in dejstvo da višje izobraženi ne bomo šli v penzijo do min. 65 leta, nas verjetno informatika in demenca že zelo zafrkavajo. Zato bi morala biti navodila napisana tudi za našo v nekaterih primerih "zaostalo"generacijo. Prosim še za informacijo, katere nastavitve je potrebno popraviti v novi verziji.

SPLOH SE MI ZDI NUJNO, DA BI NAM NPR KAR NA E-NASLOV POSLALI PODATKE ZA VSAKO NVO VERZJI, KAJ JE POTREBNO PONASTAVITI.

Lep pozdrav

Darka
tinaberden
#4 Objavljeno: : 07 January 2014 11:43:21(UTC)
tinaberden

Woman

Ključne oz zakonodajne spremembe običajno vedno objavimo v obliki novic, kjer je strnjeno pojasnilo iz UL, linki na zakonodajne spremembe in podprto s primeri in povezavami na osnovna navodila, novico in opis potrebnih nastavitev za novosti so v noviciah: https://usersite.datalab...obrazcev-po-112014.aspx, po korakih pa:
Po nadgradnji:
1.preverite v šif. Vrst zaslužkov tip iREKa - to so oznake B01, B02... (načeloma je nadgradnja naredila osnovna polnenja, vendar jih je potrebno dopolniti in NUJNO preveriti)
2.v kolikor izplačujete boniteto za uporabo službenega vozila je dodan nov panel v Personalni mapi, izbrati morate vozilo-reg.številko in tudi v obračunu izbrati za obračunano boniteto ID vozila
3. v kolikor z REK2 poročate obračunano najemnino za nepremično - dodan je nov panel v personalni mapi Nepremičnine, vnesite podatke in v obračunu dodajte ID Nepremičnine
Slike iz novic vam bodo v pomoč pri vseh treh korakih.
Pazite pri izpisu iREK ima novo obliko izpisa, odpira pa se vam zadnja uporabljena, izberite novo obliko, da bi pregledali iREK.
Posebnost je še v poročanju potnih nalogov, ki jih ne izplačujete pri plači oz 1190 Dohodke iz razmerja, ki se ne vštevajo v davčno osnovo in niso izplačani v okviru plače - preverite v novicah primer potnih nalogov in dodatno poročanje jubilejne nagrade. S slikami iz novic bo razumevanje gotovo lažje.lpTina
darka1
#5 Objavljeno: : 07 January 2014 14:30:20(UTC)
darka1

Pozdravljena,

Hvala za hitri odgovor. Problem imam še vedno z Šifrant vrst dokumentov/plače/prenos šifrantov. Izbere mi nove vrste dokumentov za meni plače v menijo prenos šifrantov, vendar jih ne prenese. Tudi sami podatki so drugačni, saj predvideva v fazah polje B, E, L in polje T, ki jih v mojem šifrantu ni kljub nadgradnji na bilt 55630. Vem, da težim, ampak sedaj bi to res rada uredila do 15.01.14. Imam samo kilometrino in avtorski honorar, kot spremenjene postavke. Saj jih znam vnest peš, pa ne vem kaj so to faze B, E, L in T, ki jih pri meni ni.

LP

Darka
tinaberden
#6 Objavljeno: : 07 January 2014 17:15:03(UTC)
tinaberden

Woman

Na webservisih - šif.vrst dokumentov ni novosti, nove vrste dokumentov, v kolikor jih boste potrebovali jih kreirate ročno.lpT
darka1
#7 Objavljeno: : 09 January 2014 12:32:37(UTC)
darka1

Prilagam print screen. Prenos šifrantov ni možen, faze B, L, T in E ne obstajajo v mojem meniju.

Slika težave

Prosim, če mi kdo razloži priloženo sliko

Lep pozdrav

Darka

Edited by user 14 January 2014 14:00:30(UTC)  | Reason: Not specified

RSS izvor  Atom Feed
Korisnici u toj temi
Guest (2)
Brza navigacija  
Ne možete dodavati nove teme.
Ne možete odgovarati na teme.
Ne možete brisati svoje objave.
Ne možete uređivati svoje objave.
Ne možete kreirati ankete.
Ne možete popunjavati ankete.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Podržano {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Stranica se učitala za 0,982 sekunde.