Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
PDV
»
Poljoprivrednici
Rank: Newbie
|
Molim Vas, zašto za nabave/prijeme od registrovanih poljoprivrednika paušalaca (5%)a sto ide u polje 23 PDV prijave nema opcije da se unese datum isplate poljoprivredniku a sto je i datum kad se moze prikazati ulazni PDV sto ide u polje 43 PDV prijave, slicno kao i sto je kod uvoza. Naime, u junu mjesecu su od paušalca kupljeni i primljeni poljoprivredni proizvodi (sto se prema stavu UIO treba unijeti u polje 23 prijave za juni)a placeno ce mu biti tek u augustu uvecano za 5% pausalne naknade kada ce taj paušal i uci u polje 43 PDV prijave. Koliko ja vidim PA ne omogućava tu mogućnost da se (u KUF-u i PDV prijavi) razdvoji PDV period nabave i plaćanja, kao što ima za uvoz. Ja cu u junu imati nabave od pausalaca a platicu im tek u augustu. Zvao sam UIO i oni su mi rekli da nabavu u polje 23 unosim u junu kad se nabava i desila, a ulazni PDV u polje 43 onda kad i platim - u augustu.
Postoji li mogucnost da u PA dobijem ispravan KUF za juni i august da ispunim PDV prijavu?
Hvala
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
|
Pozdrav, možete li mi samo poslati sliku postavki tarifnih brojeva, znači šifrant, da vidimo koje su opcije označene. Na osnovu toga možemo uraditi testiranje, pa po potrebi korekciju ako je zaista greška u pitanju. Unaprijed hvala. Lp, Edited by user 23 June 2014 11:52:28(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Roba
»
PDV
»
Poljoprivrednici
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,477 seconds.