Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
ratko
#1 Objavljeno : 09 July 2014 16:12:14(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 98

Pozdrav,
uradio sam upgrade na poslednji build 5.5.54.20 i naravno odmah problemi, prije kada unesem robu i kada hocu da promjenim cijenu pantheon me prvo pita za skladiste, a sada vise ne (to mi i ne treba), a zatim kreira dokument za promjenu cijene, ali ne promjeni cijenu dok ja ne potvrdim dokument za promjenu cijene, sada mi se desava da on automatski potvrdi promjenu cijene, ali sredio sam to za tu vrstu dokumenata i sada on sam ne potvrdi promjenu, ali bez obzira na to sto dokument nije potvrdjen on automatski promjeni cijenu!

Kako da popravim ovo?
AZRAKOR
#2 Objavljeno : 14 July 2014 09:32:40(UTC)
AZRAKOR

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 03/04/2013(UTC)
Objave: 110

Prejete zahvale: 3 krat v 3 objavah
Pozdrav,
greška je prijavljena, čekamo na broj remarka i datum popravke.

Trenutno možete pokušati odznačiti opciju Uvaži maloprodajnu cijenu kod izdavanja iz maloprodajnog skladišta. Opcija se nalazi u Program -> Administratorska konzola -> Parametri programa -> Preduzeće -> Osnovni podaci.

Nakon toga bi promjena cijene trebala da radi, s tim da mijenjate Prodajnu cijenu, promjena MPC neće biti ipak moguća.

Javim broj remarka kad dobijemo više informacija.

Lp,

ratko
#3 Objavljeno : 08 September 2014 16:09:28(UTC)
ratko

Ja samo mogu da kazem da bi vi bili odlicni glasnici smrti jer tako ste brzi da bi se ljudima produzio zivotni vijek bar za duplo!!!
Isto tako, bili bi odlicni za neki posao gdje treba da se konstantno prave greske i to sto je moguce gluplje...
elviraleka
#4 Objavljeno : 09 September 2014 13:59:14(UTC)
elviraleka

Pridružen(a): 06/05/2014(UTC)
Objave: 81

Poštovani,

Ispravljeno u novom buldu 55.66 koji je izašao 02.09.
Remark broj 42132.

Lp
Elvira
ratko
#5 Objavljeno : 15 October 2014 02:02:34(UTC)
ratko

Ja sam tek danas sve prebacio na poslednji build tj. 66.20, ali problem zbog kojeg sam pokrenuo ovu temu je i dalje tu, ja ne znam o cemu ste vi pisali u vasem poslednjem odgovoru!
Jos uvijek kada se iz dokumenta za unos robe vrsi promjena cijene cijena odmah bude promijenjena, vise nije potrebno da se potvrdi dokument za promjenu cijene kako bi cijena stvarno bila promijenjena!
Prije je bilo moguce, ako dodje do greske ili ako se predomislimo da jednostavno obrisemo citav dokument za promjenu cijene i to je to, sada se mora svaki artikal rucno vratiti na staru cijenu ako se slucajno predomislimo!

Pokusao sam da izvrsim neke promjene za ovu vrstu dokumenta, uspio sam da podesim da pise da dokument nije potvrdjen, ali kada se klikne na POTVRDI ponovo upozorava da je dokument vec potvrdjen, a naravno za sve artikle cijena je promjenjena...

Treba mi pojasnjenje za ispravku koju ste naveli!!!
elviraleka
#6 Objavljeno : 19 October 2014 10:14:18(UTC)
elviraleka

Poštovani Ratko,

Problem je prijavljen i radi se na tome.

Kada budemo imali konkretnu informaciju, javit ćemo Vam.

Lp
Elvira

elviraleka
#7 Objavljeno : 29 October 2014 11:34:04(UTC)
elviraleka

Poštovani,

Urađen je improvement na području Nivelacija. Sada se dokument automatski potvrdi nakon kreiranja nivelacije. Za koja skladišta ne želite da se kreira nivelacija, u šifrantu vrste dokumenta za promjenu cijene odznačite kvačicu pored kolone O (označeno).

Ukoliko želite da Vam se otvore postavke skladišta za pomjenu cijena, promijenite status dokumenta u nepotvrđen, a zatim kliknite na dugme potvrdi.

FYI kreiran je i remark broj 42683, čime je predviđeno dodavanje kvačice u AD konzoli gdje će korisnik moći odabrati dali da se tako kreirana nivelacija automatski potvrdi.

Remark je planiran za verziju 556680.

Lp
Elvira
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Guest (2)
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,152 sekunde.