Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Zaposleni
»
Vstavljanje podpisa na dokumentu
Rank: Advanced Member
|
Pozdravljeni,
Rad bi vstavil podpis na izdanih računih, recimo spodaj desno. Nekaj sem našel v navodilih, vendar nič uporabnega in enostavnega. Kako vi rešujete to zadevo. Ali mi lahko kdo pomaga?
LP
Bojan
|
|
|
|
|
|
|
Očitno preveč enostavno in pretrd zalogaj za PA.
LP
Bojan
|
|
|
|
|
|
|
enostavno je. odprite dokument kot predogled - klasično. nato se z miško posavite na dokument in kliknite desno miško - 5 postavka od spodaj navzgor - oblikuj izpis - ko se vam odpre, greste do skoraj konca, predzadnji okenček, piše bTesktNaDnu in ga z miško malce razširite navzdol (z miško se postavite na spodnji rok okenca in potegnite navzdol) - nato greste z miško na levi strani - velika črka A, klinete in prenesete v tist, kar ste prej razširili. takrat se vam odpre okno Memo in od tam naprej pa bo že verjetno šlo - skratka, vpišete, kar želite, kliknete OK in vidite, kako se vam izpiše. po potrebi pač tisti okenček ustrezno povečate ..... upam, da bo v pomoč. Aha, tudi skeniran podpis se lahko doda na tak način
|
|
|
|
|
|
|
Hm, hvala za trud. To opcijo poznam, ne najdem pa kako scan podpisa pripeti v Memo? Lahko še kakšen nasvet?
Hvala
Bojan
|
|
|
|
|
|
|
scan podpisa - v prejšnjem sva rekla, da greste levo na A in potegnete noter, za sken podpisa pa vzamete ikono slikce - je točno pod A na levi strani. ostalo pa znate:). tisto, da lahko podpis "skrijete" za tekst, to pa verjetno veste... me veseli, če vam je v pomoč, lp daniela
|
|
|
|
|
|
|
Deluje. Ma ni človk nikol dost pameten, kadar PA uporablja.
Hvala
Bojan
|
|
|
|
|
|
|
ja, ima res ogromno stvari, je treba imet domišljija:)
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
Joined: 24/04/2009(UTC) Posts: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Kako pa lahko narediš podpise na enakem dokumentu za različne uporabnike glede na odgovorno osebo v glavi dokumneta? |
|
|
|
|
|
|
|
Za to bi morali narediti dodelavo, da se scan podpisa shrani na uporabnika in se potem preko lastnega dataseta pripelje v izpis.
lp, Marko
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
|
Marko, to bi bila smiselna dodelava
|
|
|
|
|
|
|
tudi jaz sem razmišljala v to smer. upam, da bo uspelo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rank: Member
|
Upam, da se kaj premakne v tej smeri. Dve leti nazaj je bila ta dodelava zavrnjena z obrazložitvijo: Pozdravljen!
Iz spodnje obrazložitve razvoja je razvodno, da tega ne bomo delali:
Tole potem zaprimo. V namene elektronskega pošiljanja imamo e-SLOG, v tej smeri gre tudi razvoj E dokumentov v prihodnje v Sloveniji, ker je to uveljavljen standard, ki se bo uporabljal vedno pogosteje, sploh ko se v to vključi še Državna Uprava, ki je dala zavezo, da bodo podprli e- SLOG dokumente, ter predvsem, ko bodo papirnate dokumente sploh nehali sprejemati.
E-SLOG dokumenti so elektronsko podpisani če gredo preko Halcoma ali podobnih kanalov, PDF račun pa je potem samo vizualna priloga XML dokumentu.
|
|
|
|
|
|
|
Zdravo,
sem dobil podoben odgovor kot ti bostjannar, vendar se je vztrajnost izplačala - ravoj je odprl opombo 42952 planirano za 2.6.2015. Upam da bo to držalo.
lp, Marko
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Zaposleni
»
Vstavljanje podpisa na dokumentu
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,612 seconds.