Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
ERNI_SH
#1 Posted: : 12 January 2015 17:17:03(UTC)
ERNI_SH

Rank: Member

You have been a member since:: 05/03/2012(UTC)
Objave: 6

Pošiljanje e-mailov direktno iz pantheona je delala normalno do nadgeradnje. Po vsaki nadgradnji sem moral ponovno nastavljati nastavitve pop3 in smtp, vendar to sedaj več ne pomaga, saj mi program pribije napako Neuspešna povezava!. To se dogaja že nekaj časa vendar sem sedaj se odločil pisati na forumu.

Kljub navodilom mi nikakor ne uspe vzpostaviti povezave.

Vesel bom kakšne dodatne inofrmacije glede tega.

Ernest Hasicic
ALVA_DB
#2 Posted: : 13 January 2015 10:34:42(UTC)
ALVA_DB

Rank: Newbie

You have been a member since:: 05/01/2015(UTC)
Objave: 1

Tudi jaz imam isto izkušnjo.

Za tole sem včeraj zabil 2 uri mojega dragocenega časa, vendar napake nisem našel, v "projekt" sem vključil še mojega računalničarja. Napaka še vedno ni odpravljena.

Komu naj zaračunam ure? Kdo bo plačal računalničarja?

Na podpori tudi napake ne znajo rešit!

Lep pozdrav.

dejan
#3 Posted: : 13 January 2015 13:51:53(UTC)
dejan

Rank: PA User

You have been a member since:: 24/04/2009(UTC)
Objave: 579
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Meni na buildu dela pošiljanje normalno.
Vobo d.o.o.
Na gorci 66
2000 Maribor
www.vobo.si
VL_DEL
#4 Posted: : 13 January 2015 15:52:58(UTC)
VL_DEL

You have been a member since:: 14/11/2009(UTC)
Objave: 8
Man

Meni prenehalo delovati že nekja časa nazaj. Ne najdem rešitve.
Vladan Lović
Deltas d.o.o.
Marko1966
#5 Posted: : 14 January 2015 09:13:31(UTC)
Marko1966

You have been a member since:: 13/05/2013(UTC)
Objave: 2

Imam podobne težave kot jih zgoraj opisujete že nekaj časa.
Tej težavi pa se je meni pridružila še težava z "ne želeno pošto".

Dogajajo se mi čudno smešne zadeve pri pošiljanju pošte direktno iz Pantheona.
Namreč nekatera pošta se pri naslovniku nelogično pojavi namesto v predalu PREJETA POŠTA, v predalu NEŽELENA POŠTA.
Malo nerodno je, če stranka prejme tvojo pošto kot spam v neželenem predalu, predvsem zato, ker jo ne bo prebrala.

Na Pantheonu pomoč mi niso znali pomagati.
VL_DEL
#6 Posted: : 14 January 2015 09:29:31(UTC)
VL_DEL

You have been a member since:: 14/11/2009(UTC)
Objave: 8
Man

Ja nisem povezoval, ampak tudi pri nas se je začela pojavljati težava z Junk pošto nakako osčasno s tem ko smo začeli uporabljati pošiljanje pošte direktno iz Pantheona, dokler je še to delovalo seveda. Ne vem pa ali je to dvoje kaj povezano, čisto možno da je.
Vladan Lović
Deltas d.o.o.
ERNI_SH
#7 Posted: : 14 January 2015 15:11:31(UTC)
ERNI_SH

Ja pa smo tam, spet je treba nekomu nekaj plačati za popravilo nečesa za kar je program kriv.

Ampak pustimo to sedaj. Kar se tiče spama je za pričakovati zmeraj več teh težav, kar pa je posledica v večini primerov zaradi nastavitev spam filtrov pri samih poštnih odjemalcih kakor tudi filtrih pri ponudniku teh storitev.

Ponavadi se zadeva da rešiti, če prejemnik vaš e-mail naslov shrani v svoj imenik oz ga označi kot da ni spam in bi morala zadeva potem delovati.

Sem imel tudi primer, da je stranka morala prvo meni poslati mail potem ga je lahko prejela, ker so imeli tako v podjetju urejeno filtriranje mailov.

Jaz bi bil pa vesel, če bi se kakšna dobra duša iz datalaba oglasila in povedala rešitev za to napako, ker nisem edini in pošteno plačujemo kar so nam prodali, kar pa očitno ne dela kot bi moralo. Ali vsaj preveriti in pri naslednji nadgradnji popraviti.

Dobrodošla vsaka informacija glede te težave.

LP

Erni
markotdl
#8 Posted: : 16 January 2015 08:08:13(UTC)
markotdl

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 17/12/2013(UTC)
Objave: 136

Zdravo,

Sem naletel na podoben primer, kjer je mi testiranje iz Administratorske konzole, da je bilo testiranje SMTP-ja neuspešno, kopa sem šel poslat dokument iz naročila pa mi ga je poslalo - Napaka je že javljena v razvoj in pričakujem rešitev kmalu.

Kar se tiče pošiljanje mailov v junk tu Datalab ne more narediti nič, lahko pa izboljšate statistiko, tako da ne pošiljate mailov z naslovi kot so info@.... in podobnimi. Je pa odvisno tudi koliko prejemnikov pošte vas označi kot junk pošto - sploh če iz vašega maila pošiljate tudi kakšne reklame kupcem. Dospelost je odvisna tudi od vsebine maila - samo za info.

lp, Marko
janeza
#9 Posted: : 21 January 2015 12:45:59(UTC)
janeza

You have been a member since:: 29/10/2014(UTC)
Objave: 5

Pošiljanje maila s pravimi nastavitmami je neuspešno.
V Admin test pop3 ne deluje: Povezava neuspešna.

Prosim, da kakšen Datalab ovec odgovori na to, saj zgleda, da kar nekaj ljudem to ne dela!

Vsekakor pa je lastnost tudi to, da se po nadgradnjah ime pop in smtp strežnika "popravita" na datalab.
markotdl
#10 Posted: : 21 January 2015 14:10:29(UTC)
markotdl

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 17/12/2013(UTC)
Objave: 136

Pozdravljen Janez,

sem vam odgovoril zgoraj :P. Kar se tiče prepisovanja po in smtp ob nadgradnji pa preverim in javim, če gre za napako.

lp, Marko
janeza
#11 Posted: : 28 January 2015 13:33:49(UTC)
janeza

You have been a member since:: 29/10/2014(UTC)
Objave: 5

Vedno znova, ne pa med nadgradnjo, preskušeno pri zadnji nadgradnji (na 556720), zbriše nastavitve za pop in smtp strežnik. Kdaj vmes niti ne vem. En dan po nadgradnji slučajno odprem in spet vidim vpisan datalab strežnik.
SUŠNIK
#12 Posted: : 13 March 2015 13:15:56(UTC)
SUŠNIK

You have been a member since:: 03/01/2013(UTC)
Objave: 4

Pozdravljeni!

kaj pa je s Exchange nastavitvami,nisem še sicer vklučil informatika, amapk zaenkrat mi ne gre pošiljat

lp
UNI
#13 Posted: : 23 March 2015 03:28:19(UTC)
UNI

You have been a member since:: 13/03/2014(UTC)
Objave: 9

V podjetju imamo Exchange server in z nadgradnjo zadeva ne funkcionira več (Neuspešna povezava). Poleg tega se ob vsaki nadgradnji parametri imena strežnika resetirajo na mail.datalab.si... A lahko prosim kakšen konkreten nasvet, saj je to zdaj že skoraj 2 meseca od kar je mail prenehal delovati.

Lp
ERNI_SH
#14 Posted: : 23 March 2015 14:33:17(UTC)
ERNI_SH

Pozdravljeni,

Sem poskusil z strežniškimi nastavitvami, kjer imamo domeno shranjeno in pri nastavitvah sicer napiše povezava neuspešna, vendar dokument pa je potem iz programa uspešno poslan po mailu.

Moramo še potestirat več dokumentov, da vidimo ali je zadeva rešena.

lp, Erni
UNI
#15 Posted: : 24 March 2015 00:00:41(UTC)
UNI

You have been a member since:: 13/03/2014(UTC)
Objave: 9

Izvirnik napisal: ERNI_SH Pojdi na citirano objavo
Pozdravljeni,

Sem poskusil z strežniškimi nastavitvami, kjer imamo domeno shranjeno in pri nastavitvah sicer napiše povezava neuspešna, vendar dokument pa je potem iz programa uspešno poslan po mailu.

Moramo še potestirat več dokumentov, da vidimo ali je zadeva rešena.

lp, Erni

ERNI_SH,

Hvala za tole informacijo. Tudi sam sem preizkusil in stestiral posiljanje poste. Zadeva funkcionira in posilja normalno, ceprav v nastavitvah vrne ''Povezava neuspesna''.

Lep pozdrav
Jakob

Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)