Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Storno računa ali butale v malem
Rank: PA User
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
Dragi Datalab!
Kako je mogoče, da v kolikor želim stornirati račun, na katerem se nahajam, s pomočjo gumba storno, ta odpre obrazec v katerega moram ZNOVA vpisat številko računa? Torej, sem na dokumentu, točno določenem, ga želim stornirat zato kliknem na gumb Storno in odpre se mi obrazec Storno računa, ki od mene zahteva številko računa??? Saj ga menda ja ve...
Kako zelo neprijazen program je tole... Beg v Švico, al pa Zanzibar, vas ne bo rešil. Še vedno gre za polizdelek, še vedno ste gluhi za potrebe uporabnikov :( |
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
popravek: sicer je tam en "preklopnik" Izberi odprt dokument ki zna: "V primeru, če se nahajamo na že obstoječem dokumentu, ki ga želimo v celoti stornirati, ga obkljukamo. Pantheon bo kreiral nov dokument z identičnimi pozicijami kot na izvornem dokumentu, samo stornirane."
Zakaj dodaten klik? Kaj pa naj bi nekdo želel, če na formo Storno računa pride preko točno določenega računa?... za zjokat |
|
|
|
|
You have been a member since:: 04/02/2010(UTC) Objave: 158
|
Se popolnoma pridružujem mnenju, to vnašanje računa tudi mene vsakič razjezi.
Sploh pa nastane problem, če želiš stornirati zbirni račun. V primeru, da ti kupec račun zavrne iz razloga npr. premalo obračunanega rabata in želi nov račun(računov pa ne smemo več popravljati). Storniraš zbirni račun na katerega je potegnjena dobavnica in pričakuješ, da se bo dobavnica vrnila med nefakturirane, kar bi bilo logično ampak se to ne zgodi. Kako potem to dobavnico ponovno fakturirati, če si storniral račun??
Če ima kdo kakšno rešitev, bi bilo super.
Lp, Maja
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 10/09/2014(UTC) Objave: 100
|
bi odgovorila na drugo pisanje elvisa - to, da je bedasto, da je treba zopet vpisovati račun, se popolnoma strinjam. kar pa se tiče opcije, gre za razliko, ali se kreira nov dokument, kjer je vse storno ali pa naredi storno kar na tistem računu, ki ga hočemo stornirati. torej je vsebinska razlika. sicer pa v bistvu že izdanega računa ne smeš samo dati v minus ......
kar se tiče komentarja sermenszky - pri nas delamo tako, da najprej naredimo storno, nato pa še enkrat kreiramo račun iz tistega, ki smo ga imeli v osnovi in ga moramo popraviti. na tako novem kreiranem dokumentu potem samo popravimo, kar je za popravit, hkrati pa ostanejo vse povezave, na ostale dokumente, kar pa je zelo pomembno za sledljivost, sploh, če je tega veliko.
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Storno računa ali butale v malem
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.441 seconds.