Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
kig
#1 Posted: : 05 March 2015 14:54:35(UTC)
kig

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 11/10/2011(UTC)
Objave: 80

Vse račune katere pošiljamo raznim ministrstvom, zahtevajo zraven računa še dobavnico.
Kako bi z najmanj truda to naredil?
Mogoče bi pri kreiranju dokumentacije bil še kakšna nastavitev dodaj dobavnico in mogoče še naročilo?
bučka
#2 Posted: : 06 March 2015 09:33:49(UTC)
bučka

You have been a member since:: 26/01/2012(UTC)
Objave: 110

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdravljen,

Jaz poskeniram v .pdf in dodam kot prilogo ko pošiljam račun. V dokumentaciji prevzamete opravilo računa, potem pa imate v desnem zgornjem kotu ekrana zelen + (kjer imate na ogled pdf račun ter xml shemo) dodate prilogo in obvezno kliknete še zeleno kljukico zraven zelenega plusa, nato si prilogo lahko tudi ogledate v pdf. ter xml shemi...isto kot za račun. In potem samo podpišete in to je to.

lp
kig
#3 Posted: : 06 March 2015 09:42:30(UTC)
kig

Ja saj tako delam, ampak imam 50+ e-računov
50x print v pdf dobavnico, potem na izpis računov (hvala bogu za izpis od do)
potem poiskat dobavnico za posamezen račun in jo pripopat.
Da se ne zajebeš imaš izpisane račune da imaš stevilko dobavnice
Zdaj mi naj pa še eden reče koliko manj je dela z e-računi in koliko bomo prišparali
dejan
#4 Posted: : 06 March 2015 10:05:36(UTC)
dejan

Rank: PA User

You have been a member since:: 24/04/2009(UTC)
Objave: 579
Man

Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
Kako pa rešujete izpis od številke do številke, če imate npr za poslat račune 1,4,8,9,15,18 ?
Vobo d.o.o.
Na gorci 66
2000 Maribor
www.vobo.si
kig
#5 Posted: : 06 March 2015 10:13:34(UTC)
kig

Odpre ti masko Izvoz dokumentov za subjekt kot eslog in pokljukaš tiste oz. ti odkljuka tiste katere si že poslal, zraven pa imaš še napake.
Tukaj pogrešam še preklopnik (izbiro) še dobavnico.
martinzoh
#6 Posted: : 11 March 2015 17:15:01(UTC)
martinzoh

You have been a member since:: 12/08/2011(UTC)
Objave: 173
Man

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Originally Posted by: kig Go to Quoted Post
Ja saj tako delam, ampak imam 50+ e-računov
50x print v pdf dobavnico, potem na izpis računov (hvala bogu za izpis od do)
potem poiskat dobavnico za posamezen račun in jo pripopat.
Da se ne zajebeš imaš izpisane račune da imaš stevilko dobavnice
Zdaj mi naj pa še eden reče koliko manj je dela z e-računi in koliko bomo prišparali

ja so mi prali možgane kako bomo prišparali. Hvala bogu da ne rabim izstavljati veliko računov JU.

čedalj bolj vidim da sem imel prekleto prav da bomo podjatja zaradi tega še bolj naj.... in imela večje stroške..

lp

martin
martinzoh
#7 Posted: : 11 March 2015 21:03:27(UTC)
martinzoh

Man

Gospod "KIG"

to da vam zavračajo je njihova samovolja in jih veselo pošljite "nekam"

pa še link, kamor jih lahko pošljete :)
http://www.ujp.gov.si/novice.asp?id_n=369

lp

Martin

tukaj je javno obvestilo na vladini strani

OBVESTILO
23.01.2015
POMEMBNO - Zavračanje e-računov s strani proračunskih uporabnikov

Skladno z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike (v nadaljevanju ZOPSPU-A, Uradni list RS št. 111/2013) so proračunski uporabniki od 1. 1. 2015 dalje dolžni prejemati račune in spremljajoče dokumente izključno v elektronski obliki (v nadaljevanju e-računi).

V 3. členu Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (Uradni list RS št. 9/11, s spremembami in dopolnitvami; v nadaljevanju Pravilnik) je predpisano, da morajo biti e-računi v obliki e-SLOGA, ki je enotna standardizirana oblika e-računa.

Na Ministrstvu za finance in v Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju UJP) smo bili obveščeni, da nekateri proračunski uporabniki zavračajo e-račune svojim dobaviteljem - izdajateljem, če v prilogi ne vsebujejo računa v pdf obliki ali nimajo ustrezne vizualizacije e-računa. Opozarjamo, da na podlagi Pravilnika račun v pdf obliki ali ustrezna vizualizacija e-računa nista obvezni prilogi e-računa, če je prejemnik proračunski uporabnik oziroma drug poslovni subjekt, zato navedeno ne sme biti razlog zavrnitve računa.

Prav tako smo bili obveščeni o zavračanju e-računov v primerih, ko e-račun ne vsebuje referenčne oznake dokumenta, na katerega se račun sklicuje, ali referenčne oznake enote za usmerjanje e-računa do organizacijskih enot proračunskega uporabnika. Obveščamo vas, da navedena podatka v e-SLOGU nista obvezna. V zvezi z navedenimi primeri bi želeli opozoriti, da so se v zadnjih mesecih leta 2014 mnogi proračunski uporabniki obrnili na dobavitelje z različnimi zahtevami po vpisu navedenih podatkov, in sicer različnimi tako po strukturi podatka kot po mestu, na katerem naj se podatek vpisuje. Glede na obseg sprememb, ki jih imajo v zvezi z ZOPSPU-A vsi udeleženci v izmenjavi e-računov, se marsikateri izdajatelji na različne zahteve proračunskih uporabnikov niso mogli pravočasno odzvati in zato nekateri e-računi v januarju navedenih referenčnih podatkov še niso vsebovali. Vse proračunske uporabnike pozivamo, naj račune z manjkajočimi referenčnimi podatki ne zavračajo izdajateljem, temveč jih pozovejo h kar najhitrejši zagotovitvi pričakovanih podatkov.
kig
#8 Posted: : 12 March 2015 08:23:46(UTC)
kig

To je vse lepo in prav.
Smo oni zahtevajo dobavnico, katera je v javnem obvestilu obravnavana kot priloga v pdf.
Koliko jaz razumem bi lahko poslal samo xml račun brez priloge pdf (katero pantheon doda avtomatsko) in namesto računa dodal pdf dobavnico.
Razen če "kreiram izpis" dobavnica in pošiljam brez računa. Problem je samo v tem, ker imam ponavadi nekaj dobavnic in ne samo eno. In sem spet v k....

Edited by user 12 March 2015 08:25:34(UTC)  | Reason: Not specified

martinzoh
#9 Posted: : 12 March 2015 08:52:02(UTC)
martinzoh

Man

Živijo

kot sem rekel, zakom tega ne zahteva in bi ti uporabniki to morali vedeti. ker so pa očitno samo vizualna bitja hočejo tudi vse videti :)

tu pa je tudi problem pošiljanja in dodajanja dokumentov v Pantheonu, ki je kot vedno za živčni zlom dobiti :)

moj brat dela na konkurenčni firmi in imajo baje v pripravi elektronsko podpisovanje dobavnic (kot recimo podpišeš kot ti pripeljejo iz UPS ali DPD) na tablicah in nato se bo ta podpis prenese na dobavnico in ta seveda avtomatsko doda kot priloga.

Mi je pa povedal da so šli oni v izdelavo tega zato, ker so po JU tako leni, da ne oddajajo dobavnic, ki ste jih izročili ob dobavi v njihov sistem in tako bi tisti ki obdeluje fakture imel že predno bi prišla faktura v hišo, vse dobavnice na kupu.

Zopet so ubogi javni uslužbenci, ker skozi nekaj težimo :(

lp

martin
kig
#10 Posted: : 12 March 2015 09:34:59(UTC)
kig

Fora je v tem, ker stranka (Upravna enota) dobi fizično dobavnico katera je priložena blagu.
Potem oni dobijo e-račun, katerega morajo potrditi, hočejo pa zraven elektronsko dobavnico (pdf)
Načeloma jo imajo, če jo poskenirajo in dodajo v sistem.
martinzoh
#11 Posted: : 12 March 2015 09:47:36(UTC)
martinzoh

Man

kot sem rekel njihova lenoba, ker če bi izvirno dobavnico skenirali in jo dali v sistem bi referenta, ki prevzema fakture že čakala.

sam sem že večkrat moral uradnikom nabiti na čelo razne zakone, ki bi jih morali spoštovati in so bili na koncu tiho kot ritke. res pa je da jim v teh primerih nisem nič prodajal. in zato sem vedel da e-račun ne bo uspešen, ker bodo vsi zahtevali še vedno priložene podpisane dobavnice, čeprav jih že imajo

lp
martin
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)