Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Tesko da moze nova verzija bez problema!!!
Rank: PA User
You have been a member since:: 16/12/2009(UTC) Objave: 98
|
Kao i inace, to je vec postalo normalno za vas nacin rada i bilo bi veoma cudno da toga kod vas nema, pomislio bih da je poceo neki drugi tim da radi, uz novu verziju idu i novi propusti i to na osnovnim funkcijama, a ja konstantno postavljam pitanje da li vi prije prebacivanja na ftp server bar pokusate da koristite osnovne funckije ovog programa?
Za jedan ovakav program koji se koristi u poslovne svrhe bilo bi normalno da svaki build aktivno testirate nekoliko dana prije nego sto ga proglasite stabilnim i postavite na ftp server, ali na osnovu mog iskustva od nekoliko godina vise mi se cini da programer odmah posto ubaci poslednju liniju koda odmah postavlja na ftp server, a onda mi mozemo da uzivamo, nekad vise, a nekad manje...
Ono sto sam ja nasao u 5566800, a koristio sam samo osnovne funckije (unos robe i pos) to je da se program u nekom trenutku jednostavno zaledi i tada jedino pomaze restart sql servera i takodje sada kada se unosi roba samo za prvu stavku pantheon oznacava poziciju na kojoj se nalazim tj. citav red bude u plavoj boji i bude oznaceno polje u kojem se nalazim, a za ostale stavke to izgleda da po vama nije vazno, malo se igramo pogadjanja, vjerujem da je to nova funkcija pantheon trening mozga...
Sada sam upgrade-ovao na 5566810 i vidim da ovaj problem vezan za unos robe nije rijesen, a vjerujem ni onaj kada se pantheon zaledi...svaka cast!
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 06/05/2014(UTC) Objave: 81
|
Poštovani,
U ime preduzeća DataLab BH d.o.o. zahvaljujem Vam se na iskazanom mišljenju.
U verziji 55 68.10 ispravljen je prikaz aktivnog polja. Istestirano i radi. U biti, Pantheon je dozvoljavao nastavak rada prilikom unosa robe, ali aktivno polje ne poplavi (verzija 55 68.00).
Greška je primijećena i već ispravljena. U ovakvim stvarima teško je uvijek predvidjeti detalje poput navedenog, zato i postoji patch.
Mi svakako savjetuje, kako Vama, tako i ostalim korisnicima, da se pričeka izlazak patcha, (prvobitno svakako odraditi backup) i izvršiti nadogradnju.
Lijep pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Kod mene 55 68.10 radi isto kao i 55 68.00, prvi red unosa radi normalno, ali svaki sledeci ne...problem vezan za aktivno polje je i dalje tu!
|
|
|
|
|
|
|
Slika u prilogu, Lp Elvira Handles attachments  2.4.png (51kb) downloaded 27 time(s).You cannot view/download attachments. Try to login or register.
|
|
|
|
|
|
|
A da li ste vi unosili po sifri i da li ste preko tastature (strelicom) prebacivali u novi red? I kod nas radi normalno ako cemo mi svaki put misem selektovati polje, ali na taj nacin rad se usporava 10x!
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
Preko tastature, strijelicom. Unosom po šifri kako vi navodite, funkcionalnost kao takva je uredu, samo u ovom slučaju ne poplavi polje.
I to ćemo svakao riješiti na sistemu, remark već postoji i predviđen je za build 55 69 00. Ako bude nekih promjena, obavijestit ćemo Vas.
Hvala na razumjevanju,
Lp Elvira
|
|
|
|
|
|
|
Znam ja da to funkcionise, ali u ovom trenutku ja moram da pogadjam u kojem se polju nalazim, a kada se roba brzo unosi pa malo si u polju sifra, malo naziv, malo cijena, veoma je vazno da vidis gdje se trenutno nalazis, ovo mnogo otezava rad i to je trebalo odmah da se popravi u 55 68.10!
|
|
|
|
|
|
|
Nevjerovatno, izbacili ste i 68.11 i jos niste rijesili problem koji sam naveo!!! Takodje, od kako ste izbacili 68.00 desava se skoro svaki put prilikom prijave u program da iskoci greska "Greska prilikom prijave na sql server", a zatim, bez ponovnog kucanja lozinke, prijava prodje bez problema... Edited by user 13 April 2015 08:55:24(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
Što se tiče prijave u program, nismo imali slične prijave od korisnika, a i USD radi na 68 nije se dešavala greša. Vjerovatno je do vaše baze.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Ni poslednji build nije rijesio probleme koje sam ja prijavio, da li vi uopste mislite da rijesite ove propuste? U sustini vi samo trebate da vratite na staro, ja ne trazim da vi radite nesto novo nego da samo nesposobni programer(i) vrati/e na staro stanje izmjene vezane za prikaz trenutnog polja u kojem se nalazimo na dokumentu!!! Izbacili ste tri nova build-a poslije prijave ovog propusta i jos nista!
|
|
|
|
|
|
|
Poštovani,
Već ste dobili obavještenje da će biti riješeno u verziji 55 69 00 koja izlazi 02.06.2015.
Lp Elvira
|
|
|
|
|
|
|
Izgleda da ste rijesili problem sa pozicijama na dokumentu, ali i dalje postoji problem sa prijavom u program i po svemu sudeci problem je vezan za win 7 jer taj problem nemam na racunarima sa xp operativnim sistemom...
A desava se to da prilikom prve prijave u program poslije cekanja od nekih bar minut uvijek prijavi neku gresku bez obzira sto su korisnicko ime i lozinka ispravni i ako se ponovo pokusa sa prijavom, bez zatvaranja prozora za prijavu i bez promjene lozinke, prijava prodje normalno...
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Tesko da moze nova verzija bez problema!!!
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,463 seconds.