Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Obresti
»
Ponovno knjiženje in obresti
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 20/07/2012(UTC) Objave: 0 Lokacija: N/A
|
Zdrao! Kot sva se enkrat pogovarjala o obračunu obresti in omejitvijo na ponovno knjiženje, mi je povsem logična. Žal pa v praksi bi bilo fino, če bi zgolj opozoril, saj če se ne spreminja znesek ne vidim težave. Če pa ostane ta omejitev pa naj,, samo za dokumente, ki so res bili zajeti v obračunu, primer FEGAL, nič ni bilo obračunano, zato nepotrebna omejitev, saj sedaj javi omejitev, če je bil zajet v obračunu ali ne. Prilagam video. lp K
|
|
|
|
|
|
|
tisto obvestilo javi sql-baza in ker gre za foreign-key constraint verjamem, da je knjižba namenjena za brisanje v tabelah obresti vsebovana. Na denarju smo že imeli en način obveščanja tudi pri brisanju knjižb (ker pri ponovnem knjiženju gre za brisanje obstoječih knjižb in do rešitve, da bo pri ponovnem knjiženju preverjal vsebino oz enakost polj vsaj na terjatvah in obveznostih - smo še daleč), vendar so nam ga zavrnili.<br><br>Avtomatsko knjiženje blagajne je prvo avt.knj, ki smo ga na novo predelali (ostala sledijo žal ne tako hitro kot bi morala). Tam boste opazili, da se pri ponovnem knjiženju obarvajo rdeče in jih ne moremo izbrati tisti dokumenti, ki jih ni mogoče ponovno knjižiti, ker so vsebovani v ostalih pomožnih knjigah (kompenzacije, časovne razmejitve, obresti...). Tudi to ni idealno (idealno bi bilo točno preverjati ali se bo katera od teh knjižb v pomožnih knjigah sploh kaj spremenila, če so pomembni podatki isti, se naredi update...).<br>Ampak zaenkrat bomo reševali ponovno knjiženje tako, kot smo ga na blagajni. Foreign ključev ne bomo umikali samo zato, ker preprečijo brisanje (saj zato pa so) <br>
|
|
|
|
|
|
|
<br>Hvala za izčrpen odgovor. se strinjam z vsem, tudi sam sem za večjo konsistentnost kar se podatkov tiče, pravzaprav mislim, da je to najpomebnejša stvar pri ERP, s ¨slabimi¨ podatki ti kaj dosti ne pomaga. Osebno mi ja PA ravno všeč zaradi te max odprtosti, hkrati pa so zadeve, če PA vsaj malo poznaš precej kontrolirane, pri kakršnikoli spremebi, torej pri spremebi veš kaj delaš oz na kaj z njo vplivaš. Vem, da pazite na razmerje med temi dvema skrajnostima konsistentnost->odprtost.<br><br>Všeč mi je, da te že opozori z drugo barvo (tudi stranki se lažje razloži, kot če vrže ven za laika neberljivo obvestilo), še bolj pa ideja o updatu, če so pomebni podatki nespremenjeni. Hvala.<br><br>lp K <br>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|