Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 13/03/2014(UTC) Objave: 9
|
Pozdravljeni! Zanima me, ali že ima kdo informacije o delovanju Pantheona na novi različici Windowsa 10. Kot veste, Windows bo z jutrijšnjim dnem vsem obstoječim uporabnikom Windowsa 7 in 8 brezplačno ponudil možnost nadgradnje na Windows 10. S tem se po izkušnjah sodeč znajo pojaviti nepredvidljve težave z Pantheonom, zato me zanima, ali ste tehnologi že testirali Pantheon na Windows 10 beta verziji in, v kolikor ne, kdaj bo Pantheon stabilen na novem operacijskem sistemu Windows 10. Ali bo potrebno izvesti posebne korake (zaradi morebitnih dodatnih varnostnih ukrepov, ki jih lahko Windows implementira v njihov sistem)? Te informacije me zanimajo tako za enouporabniško namestitev/delovanje Pantheona, kot tudi za Hosting in mrežno namestitev z namembnim in nenamembnim strežnikom. Skratka, zanimajo me vse informacije v povezavi s Pantheonom in njegovim delovanjem v okolju Windows 10. Za vse informacije se vam vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav Uredil uporabnik 28 July 2015 23:10:14(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 12/05/2015(UTC) Objave: 2
|
Pozdravljeni!
Zaenkrat PA ni testiran na Windows 10, ki bo uradno izšel šele danes. PA je testiran na verziji Win 8.1, takoj, ko bo Windows 10 stabilen in na razpolago, bomo uredili testno okolje in testirali Pantheon. Vendar ne pričakujemo težav, teste bomo objavili, ko bo testno okolje stabilno in izvršeni vsi testi tako na host, kot lokalno.
Lep pozdrav
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 17/12/2013(UTC) Objave: 136
|
Jaz ga uporabljam doma na windows 10 preview in nisem zasledil nobenih težav.
lp, m
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 15/01/2012(UTC) Objave: 80
|
na win 10 enterprise 64 zaenkrat deluje nemoteno. In glede na teste ki jih delamo na win 10, je win stabilen.
lp
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 01/08/2015(UTC) Objave: 3
|
Na Win10 meni vse deluje, le pri nastavitvah jezika so težave, namreč v PA mi ne prikazuje pravilno šumnikova, npr "č"... Ima kdo kakšne nastavitve jezika, da jih lahko potem sam pravilno nastavim ... ker koliko mi je jasno je potrebno imeti pravilno nastavljene nastavitve v windowsih, ker PA bere te nastavitve...
|
|
|
|
|
|
Stopnja: DL Partner
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 15
|
Na win10 Pantheon dela bistveno hitreje kot na win 8.1.
Zaenkrat nobenih težav.
|
|
|
|
|
|
|
@info_ras Na win 10 je potrebno dati vse nastavitve na Slovenija tudi na Administrative (ljudje pozabijo tukaj spremeniti nastavitve). Preveri in javi, če bo sedaj ok.
lp, m
|
|
|
|
|
|
|
@markotdl - jezik vmesnika in tipokovnice sem dal na slovenski, šumniki še vedno težava. Vendar ne razumem kje nastaviti slovenski jezik na Administrative?
|
|
|
|
|
|
|
Prilagam sliko z nastavitvami. lp,m Pripete datoteke:  Capture.JPG (42kb) prenešeno 164-krat.Za ogled priponke se prosimo prijavite!
|
|
|
|
|
|
|
markotdl - hvala za pomoč, sedaj šumniki delujejo :)
|
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 3
Zahvale: 1 krat
|
Izvirnik napisal: bojanjel  Pozdravljeni!
Zaenkrat PA ni testiran na Windows 10, ki bo uradno izšel šele danes. PA je testiran na verziji Win 8.1, takoj, ko bo Windows 10 stabilen in na razpolago, bomo uredili testno okolje in testirali Pantheon. Vendar ne pričakujemo težav, teste bomo objavili, ko bo testno okolje stabilno in izvršeni vsi testi tako na host, kot lokalno.
Lep pozdrav Nič v korak s časom? :) Tehnični preview Win10 je zunaj že nekaj mesecev in so zadnje tri verzije zelo stabilne. Mislim, da bi se dalo že prej vsaj malo testirat program. Nadgradnja iz Win 7/8/8.1 je zastonj in bo veliko uporabnikov hitro "prešaltalo" na Win 10 ker ima še toliko boljšo uporabniško izkušnjo. Sicer v Zeldi "testiramo" na testnem računalniku že nekaj časa in zaradi hitrejših Win 10 je Pantheon malo hitrejši, imeli smo nekaj težav z izvozom virmanov, vendar to še na Win 7 (ena delovna postaja) sedaj se je isti problem pojavil na drugem računalniku z Win 10. Vprašanje je, če se je težava pojavila zaradi Win 10. Lp Zelda
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 03/01/2013(UTC) Objave: 4
|
kaj novega v zvezi z WIN10 in Pantheon
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 23/01/2014(UTC) Objave: 16 
|
Zdravo, po lastnih izkušnjah deluje pantheon Lokalno ter HOST na WIN 10 sam sem si ga namestil in nimam pritožb nad njim . Vendar opozarjam Stranke ki imate lokalno ne nadgrajujte win na 10 ampak si vzemite backup ter uredite clean install(postavitev sistema od začetka) saj se SQL server po nadgradnji win ne postavi vedno nazaj. Uradno ga pa še ne podpiramo saj ima še kar nekaj serijskih problemov(nedelujoča opravilna vrstica WIN itd.)
LP
Žan
:)
|
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 151
|
PA v Win 10 dela hitro in stabilno. So pa seveda še mnogi glitchi, kot npr: - v vrstici izdelka (denimo na pred/računu)v polju Cena ne vidiš vseh cen iz šifranta identov.
.. podobnih malenkosti je še nekaj, sicer pa PA začuda dela.
|
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 11/11/2016(UTC) Objave: 9
|
Izvirnik napisal: markotdl  Prilagam sliko z nastavitvami.
lp,m Hvala za to informacijo, rešila nam je težave s šumniki in sičniki pri uporabi Pantheona v nemških Windowsih.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.