Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Dobropis - ne zajame v R-POR
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 19/01/2014(UTC) Objave: 6
|
Ko izdam dobropis za našega EU kupca, mi ga ne upošteva v Rekapitulacijskem poročilu. Kaj moramo popraviti?
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 29/01/2014(UTC) Objave: 6
|
Tudi jaz imam isti problem in ga ne znam rešit. Lepo prosim ostale za pomoč. Hvala vnaprej!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 13/08/2009(UTC) Objave: 8
|
V rekapitulacijsko poročilo ne vnašamo negativne zneske. Dobropise vnašamo v popravke za pretekla obdobja. In sicer tam vnesemo obdobje za katero delamo dobropis, davčno številko kupca, in znesek, ki bo veljal, ko se upošteva dobropis. Torej originalni znesek zmanjšan za dobropis (seveda v pozitivnem znesku). V pantehonu ni avtomatizma. Zato vam predlagam, da najprej kreirate RPO brez dobropisa, ga izvozite v eDavke in potem ročno dodate dobropis pred oddajo.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 19/01/2014(UTC) Objave: 6
|
Tako, kot pravi convex, "improviziramo" že sedaj, pa sprašujem, ali res ni druge možnosti. Pri nas vsak mesec izdamo kar nekaj dobropisov in nam je ta pot zelo zamudna.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 04/02/2010(UTC) Objave: 158
Zahvale: 3 krat
|
Jaz pa samo pri obračunu ddv priložim pojasnilo, da se rekapitulacijsko poročilo in obračun ddv v poziciji 12 ne ujemata zaradi dobropisov v skupni vrednosti... in je davčna zadovoljna, ker mi je tudi ona tako svetovala. Tako oddajam vsak mesec in ni problemov.
Lp, Maja
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 22/01/2015(UTC) Objave: 27
|
Dobropisi se poročajo preko zavihka B-Popravki za pretekla obdobja. Dobropis mora biti kreiran preko gumba Storno. V prilogi je primer, ko je bil račun izdan za 10.000 in gre v RP ter izdan dobropis za 8.000 in se v zavihku Popravki pojavi znesek 2.000. To je primer, ko sta račun in dobropis v različnem obdobju. Če pa sta tako račun kakor dobropis v istem obdobju, se sprememba odraža le na zavihku Dokumneti (torej ni popravka) in se tam pojavi znesek 2.000. Je pa opisano na voljo od verzije 5568.30 dalje. Lp,M. Pripete datoteke:  RP in dobropis v drugem obdobju.JPG (78kb) prenešeno 17-krat.Za ogled priponke se prosimo prijavite!
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 04/02/2010(UTC) Objave: 158
Zahvale: 3 krat
|
Kaj pa ko se dobropis nanaša na več preteklih obdobij in računov npr. dodaten rabat za celo leto in podobno? Lp, Maja
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»