Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Novi veci monitor, puno slobodnog prostora, a opet sve jedva citljivo u RT-u!?
Rank: PA User
You have been a member since:: 16/12/2009(UTC) Objave: 93
|
Interesuje me da li je moguce na neki jednostavan nacin u RT-u da se poveca odredjeno polje i slova/brojevi u njemu?
Ja stvarno ne razumijem zasto niste podesili da se to automatski desava, zasto u RT-u radnici moraju sa dvogledom da gledaju sta pise u odredjenom polju, a ostalo je puno slobodne radne povrsine???!! Prvo sam imao monitor od 15 inca i smatrao sam da je to zbog njega, sada kupimo od 19 inca, a velicina slova i polja u rt-u su ostala ista, a sada je puno povrsine potpuno prazno... Da li ste vi mozda nekad vidjeli kako to izgleda u nekom drugom programu koji sluzi za prodaju u maloprodaji? Kod vecine njih bi starac od 90 godina mogao da procita sve sto pise na ekranu!
Primjetio sam da ima opcija "promijeni velicinu", ali ona radi na veoma glup i los nacin i to nije ono sto meni treba...ima i opcija "uredi masku", a to je tek uzas, neke ostale opcije koje su vezane za ovo uopste ne rade...da li vi mozda imate jos neke gotove maske, a koje ne mijenjaju samo boju?
Hvala.
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Objave: 13
|
Poštovani,
Maske koje birate i mijenjate ne mogu uticati na veličinu samog fonta. Čak i ne postoje takve maske, trenutno. Kada govorite o promjeni koju ste napravili, pretpostavljam da ste, kako to i dolikuje za veliki monitor, postavili i visoku rezoluciju. Molim Vas da pokušate odabrati neku rezoluciju bližu najčešće korištenoj (1366x768), pa nam javite da li je to opcija koja bi vam više odgovarala. Tada ćete imati istu veličinu fonta kao što ste imali na 15" ekranu, ali ćete imati veći ekran i čitljiviji tekst.
Molim Vas, takođe, da uporedite čitljivost nekog dokumenta sa istom veličinom fonta i istim zoomom na različitim rezolucijama. Tada ćete primijetiti da DataLab Pantheon radi u skladu sa većinom renomiranih i Vama i nama bliskih softvera.
Svakako očekujem da se javite, pa da zajedno dođemo do rješenja.
|
Armin |
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Novi veci monitor, puno slobodnog prostora, a opet sve jedva citljivo u RT-u!?
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.683 seconds.