Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Subjekti
»
Kontrola referenčne integritete
Stepen: Guest
Pridružen(a): 19/06/2012(UTC) Komentari: 511
|
V administrativni konzoli obstaja kontrola referenčne integritete. Lahko izberemo katerekoli dve tabeli. Če dve tabeli nimajo nobene veze med sabo to nima smisla! O tem nas program nič ne opozori.<P CLASS="ASPForums"></P>
|
|
|
|
|
|
Stepen: Guest
Pridružen(a): 19/06/2012(UTC) Komentari: 511
|
Pozdravljen, referenčna integriteta se preverja samo med master/detail relacijami. Če želite torej preveriti integriteto, potem preverite celotno integriteto (brez vnešenih tabel). Če pa želite preveriti posamezno relacijo, potem poglejte na dev.datalab.si, katere tabele so povezane in izberite ustrezen par.<P CLASS="ASPForums"></P> lp Andrej
|
|
|
|
|
|
Stepen: PA User
Pridružen(a): 09/01/2010(UTC) Komentari: 271
|
ali lahko naredimo kot pogoj med katerimi dokumenti mora obstajati referenčna integriteta? z drugimi besedami: ali lahko naredimo pogoj, da lahko dodajaš postavke samo preko "Dodaj" tj. da mora kakšen predhodni dokument že obstajati?
|
|
|
|
|
|
Stepen: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 204
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Tabele medsebojno povezujemo z vzpostavitvijo relacije. Relacija med dvema tabelama se vzpostavi preko polj, ki jim pravimo ključi. Končni uporabnik programa pa seveda ne more delati pogojev med katerimi dokumenti mora obstajati RI, ipd. Za to skrbi razvijalska ekipa na DL.
|
|
|
|
|
|
|
a sicer obstaja kakšna rešitev, da bi videl povezave med dokumenti... npr. vpišem št. ponudbe in mi potem izpiše povezano dobavnic in račun?
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Borism
Ja ce delas dobavnico/račun iz ponudbe z gumbom dodaj pol se vidi. Vpises v iskalnik št. ponudbe in se ti ta odpre in imas v zavihku povezave povezavo do dobavnice. |
|
|
|
|
|
|
|
ja, ja... sej poznam tole...
v mislih sem imel bolj eno rešitev, kjer lahko vpišeš npr. številko dobavnice, pa ti na izpisu vrže vse povezane dokumente
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
Hm to pa nisem nikjer zasledil.. bova videla kaj bo kdo iz DL povedal |
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 204
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Preverite opcijo "povezovanje dokumentov" v AK. http://help.datalab.si/p55/001763.html
|
|
|
|
|
|
|
Pa bog nedaj da bo kaj tukaj spreminjal! |
|
|
|
|
|
|
|
1. zakaj pa je potem ta zadeva notri in na voljo za uporabo, če se uporabe ne priporoča (seveda, če se ve, kaj se dela)
2. tole je bil zgolj primer, kako bi bilo dobro imeti pregled povezanih dokumentov... skupaj!
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 126
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
borism wrote:ja, ja... sej poznam tole...
v mislih sem imel bolj eno rešitev, kjer lahko vpišeš npr. številko dobavnice, pa ti na izpisu vrže vse povezane dokumente Jure je na tole popolnoma pravilno odgovoril in res ne vidim potrebe, da bi zmanjševali res dobro funkcionalnost pregleda povezav na dokumentu (in posledično odpiranja le-teh). Ne vidim nobene prednosti v dodatni funkcionalnosti - kvečjemu se mi zdi, da je funkcionalnosti v PA že itak preveč in se uporabniki včasih že izgubljajo.
|
|
|
|
|
|
|
funkcionalnosti je veliko, vendar se ene uporabljajo bolj pogosto, druge manj, tretje sploh ne... odvisno kaj se "spodbuja" za uporabo... če pa uporabniki dobijo v roke orodje za kontroliranje med seboj povezanih dokumentov, pa čeprav se bo to orodje uporabljajo redko, se mi zdi, da se nihče ne bo kaj preveč pritoževal
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Komentari: 334 
|
1) V bazi nimam vzpostavljenih vseh povezav v tabelah. A lahko prosto zaženem popravilo referenčne integritete ali je potrebno biti na kaj pozoren?
2) Kot sem opazil se je po prehodu na pa55 v večih tabelah dodal nov zapis kjer je ključ "". Predvidevam da zaradi referenčne integritete.
Primer: Imam zapis subjekt kjer je ključ "", a bi bilo smiselno to v vseh tabelah popraviti kljuc na "Prazen" naprimer?
|
|
|
|
|
|
|
dejan wrote:Pa bog nedaj da bo kaj tukaj spreminjal! no pa gremo... dodal sem zapis (1017000000073) v skladu z Wiki - navodila - vzpostavljanje referenčne integritete, vendar nekaj ne štima in zadeva deluje... vsekakor je potrebno kasneje za popolno delovanje sprožiti še Obnovitev zaloge / Preračun prometov sam sem izbral: - Naročila - Preračun odpremljenih količin in zadeva dela ok Sem mogoče pozabil še na kakšno zadevo?
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»