Zdravo,
V administratorski konzoli imam pod »Spreminjanje potrjenih dokumentov« za vse veleprodajne(3000-3015) in maloprodajne(3100-3115) dokumente nastavljene »ničelne avtorizacije«.
Na maloprodajnih dokumentih imam nastavljeno, da se fiskalizirajo »vsi« računi.
Kljub temu mi dovoli brisati račun, ki je bil fiskaliziran, če se po izpisu fiskaliziranega računa ne premaknem na neko drugo številko dokumenta. Šele potem mi namreč osveži uporabniški vmesnik na ekranu in pokaže, da je status potrjen, ter onemogoči gumb za brisanje.
Če pa takoj po izpisu zaprem predogled in pritisnem gumb za brisanje mi ga normalno izbriše.
Opis postopka:
1. Kreiram nov račun na gotovino.
2. Ko račun izpišem na tiskalnik, se izvede fiskalizacija računa in napolnijo se manjkajoči podatki. Po tem računa naj ne bi bilo več možno spreminjati.
3. Zaprem predogled računa in na vnosni maski imam še vedno status »Nepotrjen«, prav tako pa še vedno vidim gumb za brisanje dokumenta.
4. Kliknem gumb za brisanje in potrdim brisanje.
5. Račun mi je normalno brisalo.
Ko za tem dodam nov račun, mi da isto številko, kot je bila na prejšnjem, ki mi ga je dovolilo brisati.
Če bi se po izpisu premaknik na drugo številko računa, bi se osvežil uporabniški vmesnik in potem je brisanje res onemogočeno.
P.S. Je pa res, da ostalih avtorizacij na dokumentih nisem spreminjal, saj tudi ni bilo nikjer v navodilih za nastavitev Pantheona, da bi to moral.
Sklepal sem, da nastavitev v administratorski konzoli »Ničelno« v »Spreminjanje potrjenih dokumentov« to uredi.
Zanima me ali je to napaka v programu ali mogoče nimam kaj pravilno nastavljeno?
Postopek prikazan na linku:
Postopek kreiranja in brisanja računaLep pozdrav,
Jure Sovinšek