Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
jures
#1 Posted: : 02 January 2016 14:40:12(UTC)
jures

Rank: Member

You have been a member since:: 19/07/2012(UTC)
Objave: 13

Zdravo,

V administratorski konzoli imam pod »Spreminjanje potrjenih dokumentov« za vse veleprodajne(3000-3015) in maloprodajne(3100-3115) dokumente nastavljene »ničelne avtorizacije«.

Na maloprodajnih dokumentih imam nastavljeno, da se fiskalizirajo »vsi« računi.

Kljub temu mi dovoli brisati račun, ki je bil fiskaliziran, če se po izpisu fiskaliziranega računa ne premaknem na neko drugo številko dokumenta. Šele potem mi namreč osveži uporabniški vmesnik na ekranu in pokaže, da je status potrjen, ter onemogoči gumb za brisanje.
Če pa takoj po izpisu zaprem predogled in pritisnem gumb za brisanje mi ga normalno izbriše.

Opis postopka:

1. Kreiram nov račun na gotovino.

2. Ko račun izpišem na tiskalnik, se izvede fiskalizacija računa in napolnijo se manjkajoči podatki. Po tem računa naj ne bi bilo več možno spreminjati.

3. Zaprem predogled računa in na vnosni maski imam še vedno status »Nepotrjen«, prav tako pa še vedno vidim gumb za brisanje dokumenta.

4. Kliknem gumb za brisanje in potrdim brisanje.

5. Račun mi je normalno brisalo.

Ko za tem dodam nov račun, mi da isto številko, kot je bila na prejšnjem, ki mi ga je dovolilo brisati.

Če bi se po izpisu premaknik na drugo številko računa, bi se osvežil uporabniški vmesnik in potem je brisanje res onemogočeno.

P.S. Je pa res, da ostalih avtorizacij na dokumentih nisem spreminjal, saj tudi ni bilo nikjer v navodilih za nastavitev Pantheona, da bi to moral.
Sklepal sem, da nastavitev v administratorski konzoli »Ničelno« v »Spreminjanje potrjenih dokumentov« to uredi.

Zanima me ali je to napaka v programu ali mogoče nimam kaj pravilno nastavljeno?

Postopek prikazan na linku:
Postopek kreiranja in brisanja računa

Lep pozdrav,

Jure Sovinšek

martinzoh
#2 Posted: : 04 January 2016 10:46:58(UTC)
martinzoh

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 12/08/2011(UTC)
Objave: 173
Man

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
tole pa tudi mene zanima, ker tega ne bi smelo narediti.
jures
#3 Posted: : 05 January 2016 07:47:52(UTC)
jures

Pozdravljeni,

A ima še kdo drug probleme s tem, da lahko zbriše fiskaliziran račun?
(Še sreča, da sem to poskusil in ugotovil na testni bazi...)

Od DataLab-a bi pričakoval vsaj kakšen odgovor, ampak se jim očitno to ne zdi tako pomembno kot nam uporabnikom. Sicer pa mora ponudnik programske opreme zagotoviti, da program deluje v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov, tako da se ne mislim več obremenjevati s tem...
martinzoh
#4 Posted: : 05 January 2016 08:08:41(UTC)
martinzoh

Rank: Advanced Member

You have been a member since:: 12/08/2011(UTC)
Objave: 173
Man

Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
po moje nimate nastavljenih avtorizacij vv adnim konzoli. Preverite. Tudi pri meni sem opazil, da sploh avtorizacije ne obstajajo in da so se pobrisale. Kako mi ni jasno in še čakam odgovor in rešitev.
jures
#5 Posted: : 05 January 2016 14:19:43(UTC)
jures

Sem še enkrat preveril(že desetič), ampak imam v avtorizacijah pod "Spreminjanje potrjenih računov" za vse uporabnike na tej vrsti dokumenta nastavljeno "Ničelno".
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)