Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
mehhrib
#1 Objavljeno : 13 January 2016 20:24:39(UTC)
mehhrib

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 31/12/2015(UTC)
Objave: 5

Živjo,
pri izpisu trenutne zaloge mi za nekaj artiklov kaže zalogo 0, ceno 0, vrednost pa npr. 4,81€.
Kako nastavim program, da mi artiklov, ki jih ni na zalogi sploh ne izpiše?
Zakaj pride do "cena za vrednotenje" večja od nič. Prevzem in razknjiženje je narejeno tako kot treba (vsaj naj bi bilo)... ali kaj delamo narobe?
Hvala za vsako informacijo
borstar
#2 Objavljeno : 13 January 2016 21:22:12(UTC)
borstar

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 3

Pozdravljeni,

pred izpisom trenutne zaloge poženite Preračun prometov, mogoče bo to kaj pomagalo.

Lp, D.
madd12345
#3 Objavljeno : 14 January 2016 08:38:22(UTC)
madd12345

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 10/12/2013(UTC)
Objave: 196

Ne pomaga niti preračun prometov .Imam isti problem in kar nekaj artiklov zaloga 0 ima pa vrednost. Preden zaključim tekoči mesec pregledam vsak nov artikel ki se pojavi za zalogo 0 in vrednostjo in v kolikor še nisem zaključila mesec lahko popravim, ker običajno pride do tega problema, če je cena za vrednotenje na izdanem računu različna od nabavne oz. je sploh ni. Na izdanem računu popravim ceno za vrednotenje in ponovno račun knjižim in naredim preračun prometov.
Ko obdobje zaključim pa mi teh popravkov ne dovoli več popravljati.
In seveda imam na zalogi artikle z zalogo 0 in vrednostjo.

kig
#4 Objavljeno : 14 January 2016 09:32:48(UTC)
kig

Pridružen(a): 11/10/2011(UTC)
Objave: 80

Zahvale: 1 krat
Ponavadi ima tak artikel negativno zalogo nekje vmes.
Enkrat se je datalab pohvalil da je rešil tudi vrednotenje negativnih zalog.......
Če nočeš imeti 0 zaloge in vrednost odkljukajte dovoljena negativna zaloga
Preračun prometov se pri nas izvaja vsako noč
JJJ_BOSS
#5 Objavljeno : 14 January 2016 10:59:23(UTC)
JJJ_BOSS

Pridružen(a): 13/01/2011(UTC)
Objave: 48

meni tudi reši problem preračun prometov
mehhrib
#6 Objavljeno : 14 January 2016 11:56:33(UTC)
mehhrib

Pridružen(a): 31/12/2015(UTC)

Našel rešitev :)
Nekaj artiklov je "rešil" Preračun prometov.
Za ostale pa sem videl pod zavihkom Napaka, kje je problem:
Vsi artikli so bili v originalu vnešeni pred izdajo računa, ampak zaradi problemov z internetom-(najbrž) si jih program ni zapomnil- zaznal.. zato je javil napako za negativno zalogo. Račun je seveda šel skozi, zaloga je šla na 0 po ponovnem (novem) prevzemu artiklov.. ampak v trenutni zalogi nato kaže količino 0, ceno 0, vrednost pa kakršna pač že je.
Rešil sem stvari tako, da sem datume na prevzemnicah nastavil na dan pred izdajo računa (ker je to tako ali tako bilo narejeno takrat (takrat so se vnesli tudi identi), še 1x preračunal promet in je zaloga tako kot mora bit.
borism
#7 Objavljeno : 14 January 2016 13:57:57(UTC)
borism

Pridružen(a): 09/01/2010(UTC)
Objave: 271

Zahvale: 1 krat
Originally Posted by: kig Go to Quoted Post

Enkrat se je datalab pohvalil da je rešil tudi vrednotenje negativnih zalog.......
Če nočeš imeti 0 zaloge in vrednost odkljukajte dovoljena negativna zaloga

tudi te stvari ne pomagajo...

mogoče je zadeva delala v tistem trenutku, ko so se pohvalili... potem je pa prišel, zgleda, da žal nov build... in... se dogajajo tudi takšne nebuloze
RAM1024
#8 Objavljeno : 14 January 2016 14:33:34(UTC)
RAM1024

Pridružen(a): 24/01/2011(UTC)
Objave: 46

Pojdite po skladiščem kartonu in popravite napačne prevzeme.

Težave se pojavijo če delate napačne stornacije ali interne prevzeme.

Pantheon ima kar nekaj napak, vendar vsaj to ni napaka programa, ampak napaka napačnega vnosa v program!
madd12345
#9 Objavljeno : 15 January 2016 08:23:36(UTC)
madd12345

Pridružen(a): 10/12/2013(UTC)
Objave: 196

Če vse to poskušam mi za nazaj ne dovoli popravljati, me opozori da je obdobje zaključeno.
RAM1024
#10 Objavljeno : 15 January 2016 08:56:51(UTC)
RAM1024

Pridružen(a): 24/01/2011(UTC)
Objave: 46

Treba pripet kak backup in primerjat kje se vam je podrlo.

Je pa nekaj dela s tem, da se urediti.

skok-m
#11 Objavljeno : 15 January 2016 10:41:04(UTC)
skok-m

Pridružen(a): 21/12/2015(UTC)
Objave: 3

Tudi jaz imam te težave, pa jih ni tako enostavno rešit.
je pa res problem knjiženja. če ima kdo še kakšno idejo?
lp
marjetkakel
#12 Objavljeno : 15 January 2016 12:31:05(UTC)
marjetkakel

Stopnja: Member

Pridružen(a): 22/01/2015(UTC)
Objave: 27

Vzrok, da je vrednost pozicije artikla negativna ali nepravilna, ali da je zaloga 0, vrednost pa obstaja, je skoraj zagotovo v zgodovini tega artikla (zaloga količinsko v minus, pred zaključkom materialnega obdobja ni bil zagnan preračun prometov,…).

Če želite rešiti to stanje, vam svetujem za vsak ident kontrolo preko kontrolnega izpisa ugotovite vzrok napačne cene: https://usersite.datalab...Default.aspx?htmlid=9285
Potem je potrebno seveda odpraviti napako. Vendar če imate dokumente poknjižene, se je potrebno posvetovati z računovodstvom (ponovno knjiženje in posledično vpliv na rezultat). Če je materialno obdobje že zaključeno, vam bo javljalo obvestilo in popravek ne bo možen. Potem je potrebno obdobje spremeniti (spet pozor povezava z računovodstvom). https://usersite.datalab...Default.aspx?htmlid=1731

Ko odpravite vse take vrste anomalij, vam na sklad. kartonu še vedno ostane zaloga količinsko 0, vrednost pa še obstaja. Take vrednosti lahko razknjižite preko t.i. Vrednostnega knjiženja, ko lahko vnesete količino 0, ceno za vrednotenje pa v plus ali minus. S tem se zaloga tudi vrednostno uskladi. Vrednostno razknjiževanje je priporočljivo izvesti na svoji vrsti dokumenta. A tudi to je potrebno uskladiti z računovodstvom. Na linku poglejte preklopnik Možnost vrednostnega knjiženja. https://usersite.datalab.../Default.aspx?htmlid=377
S tem se običajno rešijo samo zneski, ki so posledica zaokroževanja - manjše vrednosti torej.

Ključno pri pravilnih vrednostih zaloge je, da pri zalogi ne dovolite, da je negativna, da redno zaganjate preračun prometov (ponovne izračun cen za vrednotenja, status serijskih številk in obnovitev zaloge) oz. vsaj pred kontrolo oz. zaključkom meseca. Po tej kontroli in odpravi anomalij, je potrebno zapreti obdobje. To vam zagotavlja, da se že preverjeni prometi ne bodo rušili in to je tudi kontrola, da uporabniki ne morejo posegati z dokumenti ali spremembami v že zaključena obdobja. Vsekakor je pomembno, da pri vrednosti zaloge sodelujete z računovodstvom (datum zaključka mat.prometov običajno zaključi računovodstvo in ostali uporabniki nimajo pravice do spremembe tega datuma) in da te kontrole izvajate redno mesečno.

Lp, M.
damijan
#13 Objavljeno : 15 January 2016 14:47:50(UTC)
damijan

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)

Originally Posted by: mehhrib Go to Quoted Post
Živjo,
pri izpisu trenutne zaloge mi za nekaj artiklov kaže zalogo 0, ceno 0, vrednost pa npr. 4,81€.
Kako nastavim program, da mi artiklov, ki jih ni na zalogi sploh ne izpiše?
Zakaj pride do "cena za vrednotenje" večja od nič. Prevzem in razknjiženje je narejeno tako kot treba (vsaj naj bi bilo)... ali kaj delamo narobe?
Hvala za vsako informacijo

Včasih je lahko problem v tem, da imate na artiklu izdajo ali prevzem na katerem je količina 0. V takšnem primeru ne preračuna pravilno zaloge. Zato si občasno izpišete pomete brez količine in jih popravite (blago- kontrolni izpisi). Se bo pa zadeva popravila šele takrat ko boste naredili prvi prevzem in bo ponovno preračunalo izdaje.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 1,168 sekunde.