Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
acob
#1 Objavljeno : 09 February 2016 13:07:44(UTC)
acob

Stopnja: Member

Pridružen(a): 10/10/2011(UTC)
Objave: 6

Poštovanje
Uradio sam nadogradnju programa na novi build 10.0.011 i sa njim dobio stari problem koji se i prije pojavljivao i na njega su ukazivali i drugi korisnici.

-prilikom petrage artikala kada se izlista veći broj artikala pojavi se scrollbar i kroz izlistane artikle smo se mogli kretati pomoću strelica na tastaturi i pomoću miša. Sad se pomoću strelica na tastaturi PONOVO možemo kretati samo do poslednjeg izistanog artikla u prozoru a za dalje kretanje samo pomoću miša.

Nadam se novoj ispravci starog problema.
Srdačan pozdrav
Aleksandar
melisasmajic
#2 Objavljeno : 10 February 2016 09:23:10(UTC)
melisasmajic

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 21/12/2011(UTC)
Objave: 82

Poštovani,

rješenje izlazi u verziji 1000100, planirani izlazak je 08.03.2016.godine.
Radi se na korekciji.

Lijep pozdrav,
Melisa
matrica
#3 Objavljeno : 10 February 2016 12:14:24(UTC)
matrica

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 09/12/2009(UTC)
Objave: 4

Šta mislite koliko mi imamo prostora za pogreške koje se dešavaju. S početkom godine more problema a nigdje toliko naglašavanog ubrzanja. Nudim se za svako testiranje prije puštanja nadogradnje. Imamo 150 uposlenih koji ovise o Pantheonu. Proces proizvodnje, prodaje, nabave, kadrova, skladištenja, planiranja.itd sve nam ovisi o Pantheonu. Pošaljite nam testnu bazu da je isprobamo....
acob
#4 Objavljeno : 11 February 2016 09:27:36(UTC)
acob

Pridružen(a): 10/10/2011(UTC)
Objave: 6

Znači na riješenje problema treba čekati mjesec dana što složićete se sa mnom nije ni utješno a ni profesionalno. Prilikom nadogradnje na novi build izgubio sam neke ispise koje sam ja kreirao.
Kako da ih vratim ili kako da vratim stari build?
elviraleka
#5 Objavljeno : 11 February 2016 10:47:22(UTC)
elviraleka

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 06/05/2014(UTC)
Objave: 81

Poštovani,

Preporuka za partnerske firme (ovdje se osvrćem na upit/komentar kolege iz Matrica d.o.o) svakako jeste testianje prije izlaska builda.

Pronađene anomalije iz testiranja prijavljuje sa statustom RC.
Napomene, pozive za testiranje šaljemo u okviru partner's updates. Jasno je, obzirom na PANTHEON zajednicu da se očekuje suradnja partnerske firme zbog korisnika koje iste održavaju.

Takođe, bio je organiziran i partnerski sastanak, pozivi opet partner's updates gdje surađujemo i nastupamo skupa prema razvoju.

Ukoliko ne dobijate partner's updates molim Vas javite se na aldinc@datalab.ba

Lp
Elvira

ratko
#6 Objavljeno : 11 February 2016 17:27:19(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 98

Ja već godinama pišem o konstantnim glupim problemima koje SVAKI PUT dobijem u svakom novom STABILNOM build-u!
Već sam više puta ovdje pisao o tome kako i poslije više od 15 godina provedenih uz računar ja nisam naišao na program sa više propusta, a da stvar bude gora ogromne firme zavise od ovog programa, nije ovo neka igrica pa ako se dobije neki pogrešan rezultat to nije nikakav problem...kako to može da funkcioniše na ovaj način ja stvarno ne znam, da sam ja vlasnik neke ogromne firme koja je datalab-u platila neku ogromnu cifru za licence i ako bi mi napravili neki ogroman problem ja bih definitivno tražio odštetu, jedino na taj način datalab programeri mogu da se natjeraju da razmišljaju dok pišu kod i da se stvarno testira sve prije postavljanja na ftp server...a naravno u BiH i ne postoji zaštita kupaca/potrošača...

Zbog svih ovih problema ja se prije svakog prelaska na novi build bukvalno moram pomoliti Bogu samo da ne bude nekih velikih problema, na male i glupe propuste jednostavno sam navikao...i naravno još ne mislim da testiram novi SUPER BRZI pantheon 10!

I da, za datalab mjesec dana čekanja nije ništa, ja sam na rješenje mnogih problema čekao puno duže, morate da razumijete da ljudi rade na novim super verzijama i nemaju vremena da se stalno vraćaju i popravljaju te neke funkcije koje nama ne rade dobro...kome još treba normalan scrollbar(ja sam se prvi žalio na ovaj problem jos davno) i puno drugih funkcija...

Uredil uporabnik 11 February 2016 17:33:49(UTC)  | Razlog: Ni naveden

Ducan
#7 Objavljeno : 12 February 2016 09:04:24(UTC)
Ducan

Pridružen(a): 30/04/2015(UTC)
Objave: 19

Radim upgrade na 60+ baza, i prije svake nadogradnje radim backup baza i exe file-a, kao i izvoz svih custom reporta koje sam napravio za svoje potrebe, pa ih ako sam zadovoljan build-om ponovo uvezem.

Svako cijeni kad ERP šuti i radi, ali kad se pogleda šta Pantheon sve nudi, navedeni bugovi su zanemarivi. Njegova prilagodljivost graniči sa Open source projektima što je stvar koju jako cijenim i ulijeva mi sigurnost u radu, jer u slučaju da isti ostane bez podrška za zakonodavstvo FBiH, imao bih pregršt vremena da nađem riješenje a najvjerovatnije i zadržim Pantheon.
MIRROR
#8 Objavljeno : 07 April 2016 10:03:59(UTC)
MIRROR

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 18/04/2013(UTC)
Objave: 1

Poštovani prijatelji,
firma u kojoj radim je privatna i postoji od 1961.god. Znači evo već 55 godina rada.
Implementacija Pantheona 2008. godine nam je navjeća greške u našem poslovanju u ovih 55.godina
Nije sramota javno priznati.
Informatički po obrazovanju sam u sredini.
Prvi računar sam imao Commodore 64 , 1984.godine.
Drugi računa sam imao PC-486 , 1994.god., ubrzo sam kao srednjoškolac sam držao tečaje obuke za Word, Exel i sl. pa prodaja it opreme itd.

Pišem ovo da iznesem kritiku. Nama su kritike pomogle da otklonim problemem u našem poslovanju, zato smo i opstali 55.godina kao privatnici.

Po pitanju Pantheona, sve je bilo uredu dok nismo uplatili licence
Od početka smo imali probelma:

* poslije nadogradnja uvijek problem,
* sati i sati zastoja poslovanja, rada , prodaje robe, knjiženja.itd,itd.itd
* maćehiniski odnos prema korisnicima Pantehona Centrala SA prebacuje odgovornost na partnera , partner na centralu u SA.
* za svaku intervenciju se plaća , da nam riješi problem koji mi nismo uzrokovali
* na prezentaciji u Tuzli 2008.god.je predstavljena fexibilnost sa licencama, tj. da možete kupovati dodatne licence, ali i ako vam se smanji obim poslovanja da možete iste i prodati, to je bilo pisalo i na službenom webu.Kada smo našli kupce 2013.god da prodamo dio licenci nisu nam odobrili jer to važi samo za licence kupljene do. 01.11.2006.Ovako nije rečeno 2008. niti je pislo na webu. Dan kasnijne su ovo iz ponude skinuli sa službenog weba.
* Kao gost sam došao na prezentaciju 2009. u SA , predstavio sam se i tražio sam tada 15 min privatnog razgovora sa tada glavnim voditeljom. Nije želio razgovarati rekao je da nema vremena, da dođem za 3-4 sata, iako upoće nije bio zauzet.
Skrenu sam pažnju da nisam iz SA nego iz Gradačca, da sam to jutro rano krenuo, već je bilo podne i da bi mi čekanje još više otežalo. Zamoli sam samo 15min. Dobio sam odgovor: " VAŠ PROBLEM", okrenuo se i otišao. (toliko o poslovnosti i općoj kulturi pojedinih uposlenika )
* firmu koja nam je implementirala program 2008 smo na kraju tužili
* nikad nismo dobili orginalane ugovor o kupoprodaji licnci
* osjećaj prevarenosti....

Vjerujte da neznam korisnika koji nije imao problem Pantheonom i odnosom central u SA.
Umijesto da riješavaju probleme, mjesto ostavljaju telefonskim prepirkama sa pozivaocima.

Svi imaju slična iskustva kao što su moja.
Jedino koji "nemaju problema" su oni koji implementiraju program.
Neki žive samo od toga pa razumijem, mada i sami priznju da je ovaj program "živo blato".
Obzirom da dugo poslujemo, poziconirali smo se kao poštena i odgovrna firma.
Imao sam nebrojene upite od saradnka da kupe Panatheon. Željeli su naše mišljenje.
Svima sam toplo preporučio da odustanu od toga. Nisam želio da prolaze kroz šta sam ja prolazio sve ove godine.
Kako vidim nije samo problem u programu, negu uopće u kvalitetnom i odgovornom kadru,općoj kulturi pojedinaca, ljudskim i poslovnim odnosima, kulturi....
Dali je garancija poslovanje 35000 korisnika, od kojih je većina dovedena u zabludu kao mi i naivno ušla u kupovinu ovoga proizvoda koji od starta pravi problem.
Ili je garancija je kada krajnji korisnik bude zadovoljan u osnovnim elemetima, tj, da koristi ono šta kupi a ne da popravlja novu stvar iz početka, i da ima pošten korektan servis svog proizvoda.
Ako žele da budu " velika kompanija" onda neka se ugledaju na iste i neka pruzmu odgovornost, način poslovanja, u pravljanja ljudskim resursima.
Hvala

LP

RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,663 sekunde.